Skip to navigation Skip to main content

7 glamping tips in Oostenrijk

Glamping Tent

Glamping in Oostenrijk, wie houdt er niet van? De vrijheid van kamperen, maar dan wel met de luxe van je eigen sanitaire voorzieningen en een bed. In Oostenrijk vind je veel campings en accommodaties waar glamping mogelijk is. Soms is het zo luxe en chique, dat het eigenlijk geen glamping meer mag heten. In dit weblog 7 glamping tips in Oostenrijk.

Glamping in Oostenrijk

Glamping, oftewel luxe kamperen, is de laatste jaren enorm in opkomst. We willen overnachten in de natuur op een eenvoudige maar tegelijkertijd luxe manier. In Oostenrijk zijn veel mogelijkheden voor glamping. Zo zijn er campings die luxe safari-tenten aanbieden of bijzondere lodges, maar ook accommodaties die zich helemaal toeleggen op glamping. Hieronder vind je een aantal tips voor glamping in Oostenrijk.

1. See-Lodges, Ossiacher See

De See-Lodges bevinden zich in het zuiden van Karinthië aan de oevers van de Ossiacher See. Er zijn 10 lodges, die allemaal over een terras beschikken met uitzicht over het meer. Er zijn TINY-See-Lodges voor 2 personen en mobile home SeeLodges voor 4 tot 5 personen. Meer heb je toch niet nodig? Het meer bevindt zich in de voortuin en de bergen liggen in de achtertuin. Op het terrein bevindt zich ook een uitstekend restaurant en wellnessvoorzieningen.

  • Ook te boeken met halfpension
  • Tip: ga voor de extra luxe Lakeview-SeeLodge
  • Sauna met uitzicht op het meer

2. Alpencamping Nenzing

De hemel op aarde, zo worden de hemelchalets van Alpencamping Nenzing ook wel genoemd. De nieuwe, luxe chalets beschikken over alles wat je hartje begeert. De ligging van de opvallend vormgegeven chalets is prachtig. Ze zijn gebouwd tegen een heuvel en hellen als het ware over de afgrond heen. Van binnen ademen de hemelchalets luxe en klasse. Ook op de camping vind je uitgebreide voorzieningen, zoals zwembaden, wellness en een heerlijk restaurant.

  • Wellnesscamping met veel faciliteiten
  • Heerlijk eten bij restaurant Garfrenga
  • Ook voldoende faciliteiten voor families

3. Europarcs Pressegger See

In het betoverende Karinthië, vlak bij de Pressegger See, ligt EuroParcs Pressegger See. Op het park vind te tal van heerlijke accommodaties, zoals Panorama Lodges en chalets. Het meer, met een watertemperatuur van ongeveer 28 graden, bevindt zich op loopafstand. Ook is er op het park een buitenzwembad en een zonnige ligweide met prachtig uitzicht op de bergen. Als gast van EuroParcs Pressegger See kun je gratis gebruikmaken van de AlpinSPA op het nabijgelegen EuroParcs Hermagor Nassfeld.

  • Moderne, luxe accommodaties
  • Op loopafstand van de Pressegger See
  • Ook een ideale plek voor families
Herbst Europarcs Presseggersee 2022 106
© Nassfeld.at

4. Biwak, Millstätter See

Rond de Millstätter See liggen zeven bijzondere Biwaks. Zo kun je direct aan het meer overnachten in ‘Biwak Schilf' of hoog boven het meer in Biwak ‘Garten’. De huisjes voor 2 personen (15m2) zijn eenvoudig ingericht (met WC en wastafel), maar ademen stijl en klasse. Voor deze woningen kies je wanneer je in alle rust van de natuur, de omgeving en elkaar wilt genieten. Dit is hoe glamping bedoelt is!

  • Stuk voor stuk op bijzondere locaties
  • Hier voel je je een met de natuur
  • Ideaal voor een romantische tijd
Zich op de Millstattersee vanuit Bivak
© Millstätter See Tourismus GmbH / Nina Hader

5. Camping Breznik, Turnersee

Wie houdt van glamping, zit goed bij camping Breznik aan de Turnersee in Karinthië. Dit is een van de warmste zwemmeren van Oostenrijk! Je hebt hier de keuze uit diverse type stacaravans en mooie safaritenten. Op de de camping valt voor he hele gezin van alles te beleven. Mocht het onverhoopt geen zwemweer zijn, dan is er de Topi Club binnenspeelruimte en een kinderbioscoop. Tijdens het hoogseizoen is er animatie voor alle leeftijden.

  • Een van de warmste zwemmeren van Oostenrijk
  • Mooie stacaravans en safaritenten
  • Veel te doen voor (jonge) kinderen

6. Ferienparadies Natterer See, Innsbruck

Ferienparadies Natterer See ligt op 7 kilometer afstand van Innsbruck en biedt alles voor een zorgeloze glampingvakantie in Oostenrijk. De camping wordt omgeven door bossen, indrukwekkende bergen en ligt aan een heerlijk meer. Je heb hier de keuze uit safari lodge tenten, tiny homes, floating homes, houten lodges en houten vaten. Camping Ferienparadies Natterer See is bijzonder kindvriendelijk en er is animatie voor kids van alle leeftijden.

  • Grote keus aan glamping accommodaties
  • Bijzonder in trek bij families
  • Rustig, maar toch dicht bij Innsbruck
Ferienparadies Natterer See
© ANWB Camping

7. Camping Gerhardhof, Wildermieming

Camping Gerhardhof beslaat een oppervlakte van maar liefst 33.000 m². Glamping is hier onder andere mogelijk in een luxe tent, boomhut of kamer. De tenten liggen vrijwel direct aan de zwemplas met zonneterras. Bij Gasthaus Gerhardhof kun je terecht voor een lekker ontbijt, een goed gevulde picknickmand, een lichte lunch of een uitgebreid diner. Voor de kinderen is er een grote speeltuin, een leuk avonturenprogramma en een kinderbos.

  • Prachtige glampingenten met eigen terras
  • Heerlijk zwemvijver 
  • Diverse accommodaties om uit te kiezen
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.