Skip to navigation Skip to main content

10 redenen waarom kamperen in Karinthië zo leuk is

Camping Bergmeer

Karinthië is een ideale bestemming voor een kampeervakantie. Met een ruim aanbod aan campings, is er voldoende keus voor jong en oud. Vanwege de zuidelijke ligging, schijnt de zon in Karinthië vaker dan elders in Oostenrijk. De vele meren, indrukwekkende natuurlandschappen en vele activiteiten zorgen ervoor dat je je geen seconde zult vervelen. Er zijn honderden redenen om een keer te gaan kamperen in Karinthië. In dit weblog geven we er 10.

1. Het klimaat is heel fijn

Omdat Karinthië de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk is, betekent dat dat je hier gemiddeld van meer zonuren geniet dan elders in het land. Het klimaat heeft een mediterraans tintje en is erg aangenaam. En eerlijk is eerlijk, als we gaan kamperen hebben we het liefst mooi weer!

2. Heel veel (zwem)meren

In Karinthië liggen meer dan 1200 meren, waarvan in de meeste ook gezwommen kan worden. Het water is ontzettend zuiver en bij ongeveer 200 meren zelfs zo zuiver, dat het water van drinkwaterkwaliteit is. De watertemperatuur van sommige meren loopt zomers op tot wel 28 graden en dat is niet alleen ideaal om lekker in te zwemmen, maar ook om allerlei watersporten te beoefenen. Met deze temperaturen behoren de meren zelfs tot de warmste van Oostenrijk!

Zwemsteiger Millstätter See
© Spalder Media Group
Genieten aan de Millstätter See

3. Een vakantie in de buitenlucht

Kamperen in Karinthië betekent een vakantie in de buitenlucht. Je kunt er allerlei leuke buitenactiviteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, golfen, paardrijden, raften en canyoning. Na afloop kun je heerlijk ontspannen op de terrassen en jezelf verwennen met een heerlijke maaltijd en een koud drankje.

4. Perfect voor een familievakantie

Een vakantie naar Karinthië is perfect voor de hele familie. Er zijn veel kindvriendelijke campings met allerlei faciliteiten, speelplaatsen en animatieprogramma’s. De vele meren, beekjes en zwembaden bieden urenlang waterplezier op zonnige dagen. In de omgeving van de campings kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen en de nodige bezienswaardigheden bewonderen.

5. Een echte wandelbestemming

Wandelaars kunnen in Karinthië het hart ophalen. In de bergen en dalen en nationale parken ligt een uitgebreid netwerk aan goed gemarkeerde wandelpaden van verschillende niveaus. Denk daarbij aan rondwandelingen, routes op grote hoogte, huttentochten en themawandelingen. Daarnaast vind je hier een aantal bekende wandelroutes, waaronder de 750 kilometer lange Alpe Adria Trail.

Wandelen Klopeinersee
© Spalder Media Group
Wandelen bij de Klopeiner See

6. Fietsen, e-biken en mountainbiken

Naast een uitgebreid netwerk aan wandelpaden, vind je in Karinthië ook veel fietspaden en mountainbike trails. Je kunt daarbij kiezen om zelf op stap te gaan of om dat samen met een gids te doen.

7. Campings met een kwaliteitskeurmerk

Wanneer een camping in Karinthië aan een bepaalde kwaliteitsstandaard voldoet, krijgt deze een kwaliteitskeurmerk. Men kijkt met het ‘Kärnten Qualitätssiegel’ onder andere naar de ligging van de camping en de kwaliteit van de service. Er zijn momenteel 24 accommodaties met dit keurmerk.

Luchtfoto oostoever Weissensee
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner
Camping Ronacher aan de Weissensee

8. Proef de invloeden uit het zuiden in de keuken

De zuidelijke ligging merk je niet alleen aan de temperatuur, maar ook aan de smaken in de keuken. Veel Oostenrijkse gerechten bevatten mediterraanse invloeden en worden gecombineerd met de krachtige boerse smaken. In Karinthië vind je veel visgerechten met meerval, rivierkreeft of forel. Je kunt jezelf natuurlijk laten verwennen in één van de vele restaurants, maar een visje vers van je eigen barbecue is natuurlijk helemaal fantastisch!

9. Een indrukwekkend natuurlandschap

Het landschap van Karinthië is indrukwekkend en doet je keer op keer verbazen. De meeste campings hebben een schilderachtige ligging en bieden prachtige uitzichten op de bergen, bossen, meren en bergweides vol bloemen. Ook vind je hier maar liefst twee nationale parken. Nationaal Park Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk en ligt naast Karinthië ook in Tirol en het Salzburgerland. Je vindt hier hoogtepunten als de Krimmler Wasserfälle, Pasterzengletsjer en Grossglockner. Het tweede nationale park is Biosphärenpark Nockberge. In beide natuurgebieden kun je heerlijk wandelen en allerlei andere activiteiten ondernemen.

10. Een ruim campingaanbod

Kampeerders vinden in Karinthië meer dan 100 campings en duizenden staanplaatsen. Of je nou kiest voor een echte familiecamping of juist een hele rustige, het is allemaal mogelijk.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.