Skip to navigation Skip to main content

7 bestemmingen voor een korte herfstvakantie in Duitsland

11144 - 7 bestemmingen voor een korte herfstvakantie in Duitsland

De zomer is helaas weer voorbij en de herfst is officieel van start gegaan. We merken het aan alles. De temperaturen dalen, de bomen verliezen hun bladeren en de kleuren veranderen. Een goed excuus om op ontdekkingstocht te gaan in andere landen en de herfst ook daar mee te maken. Moeder natuur heeft in deze tijd van het jaar zo veel moois te bieden! Geen hitte meer, maar evengoed kans op een zonnetje. Duitsland is een fijn land om in de herfst te bezoeken. De meeste bestemmingen zijn dichtbij en daarom ideaal voor een korte vakantie. Ik geef je in dit blog 7 tips.

#1. Wijntjes proeven aan de Moezel

Vind je het leuk om lokale wijntjes en Duitse specialiteiten te proeven in een mooie omgeving? Dan is de Moezel een ideale bestemming voor jou. Vanaf Brussel is het ongeveer 3 uur rijden naar het einde van de rivier in Koblenz. Vanaf daar kun je verder afdalen naar beneden. Er zijn meer dan 125 wijndorpjes waar je kunt proeven en overnachten. Ook leuk: er worden tal van wijnfestivals georganiseerd. Een overzicht vind je hier >

#2. Wandelen in de Eifel

De Eifel is een middelgebergte en het in Duitsland gelegen deel van de Ardennen. Er liggen meerdere natuurgebieden en een nationaal park. Wandelaars vinden hier veel mogelijkheden en tal van mooie routes. In 2,5 uur rijd je vanaf Brussel naar Nationaal Park Eifel. Boek een hotel in de buurt en laat het wandelavontuur beginnen. Met ruim 240 kilometer aan paden komt dat zeker goed! Geniet van de herfstkleuren in het park en de prachtige natuur.

Wandelen in de Eifel
(Foto: © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH, Dominik Ketz)

#3. Sportiviteit in Oberstdorf

Oberstdorf ligt in het zuidelijkste puntje van Beieren, niet ver bij Oostenrijk vandaan. Het is met de auto ruim 7,5 uur rijden, maar met het vliegtuig vlieg je in ongeveer 2 uur naar München. Het is dan nog maar 1,5 uur rijden. Oberstdorf is een bestemming voor sportieve vakantiegangers. In de omgeving liggen tal van wandel- en fietspaden. Het dorp deelt samen met het Oostenrijkse Kleinwalsertal een aantal liften. Geopende liften zijn: de Walmendingerhorn (tot 5/11), de Nebelhorn (tot 5/11), de Söllereck (tot 5/11) en de Heuberg Arena (tot 29/10).

#4. De Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland

Ook de Zugspitze is met de auto vrij ver, maar met het vliegtuig goed te doen. Zowel vanaf München, als vanaf Innsbruck is het daarna nog 1,5 uur met het openbaar vervoer, of een uurtje met de auto naar Garmisch Partenkirchen. Deze mooie stad ligt aan de voet van de Zügspitze en biedt tal van mogelijkheden. Van wandelen, tot lekker slenteren door de stad en bezienswaardigheden bekijken. Je kunt gebruik maken van de Wankbahn en de Kreuzeckbahn. Beide zijn open van 08.30 tot 17.00 uur.

De Zugspitze
(Foto: © Tourist Info Murnau)

#5. Natuur of stad? Nationaal Park Sächsische Schweiz & Dresden

Wordt het een stedentrip, of toch liever een vakantie in de natuur? Kun jij ook echt niet kiezen? Dan is dit een goede optie voor jou. Met de auto is het 7,5 uur rijden, maar met het vliegtuig is het ongeveer 2,5 – 3 uur. Je vliegt naar Dresden, waar je eerst op ontdekkingstocht kunt gaan. De stad heeft tal van bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen. Vanaf Dresden ben je slechts 30 km verwijderd van Nationaal Park Sächsische Schweiz. Dit prachtige natuurgebied wordt gekenmerkt door tafelbergen, bossen, kloven en rotsformaties. Je kunt er allerlei wandelingen maken.

#6. Genieten van de natuur in Willingen

Willingen ligt in het Sauerland en wordt het hele jaar door druk bezocht. Niet gek, want er komen hier maar liefst drie natuurgebieden samen. Rondom Willingen vind je donkere bossen, meren, rivieren en weidelandschap. Er liggen 39 gemarkeerde wandelroutes in de omgeving en ook op de fiets of mountainbike kun je genoeg ontdekken. Willingen bereik je na 4,5 uur rijden vanaf Brussel.

Willingen
(Foto: © Willingen.de)

#7. Een prachtig kasteel in Schwangau

Schwangau is een schattig en romantisch bergdorpje in Beieren. Na een vlucht op Innsbruck of München is het nog 1 uur en 40 minuten rijden, maar dan ben je ook wel in een compleet andere omgeving. In Schwangau vind je twee kastelen, waarvan er eentje is die je eigenlijk echt een keer bezocht moet hebben. Schloss Neuschwanstein is gebouwd op een rots en is prachtig om te zien. Verder kun je in de omgeving van het dorp tal van wandelingen maken.

Schwangau
(Foto: © Thomas Wolf, CC BY-SA 3.0 de, via Wikimedia Commons)

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.