Actieve vakantie Italië

Italië

In Italië is van alles te zien en te doen. Zin in een actieve vakantie? Italië biedt ontelbare mogelijkheden, voor iedereen. Met de kinderen, vrienden, vriendinnen, de hele familie, partner of alleen? Oriënteer u goed op wat u wil doen, waar en met wie! Italië bestaat uit hoge bergtoppen, prachtige velden en grote meren.

In het westen is de provincie Piemonte te vinden, met fantastische wandelmogelijkheden en wijngaarden. In het oosten zijn ,onder andere de Dolomieten en het Gardameer te vinden. Zeilen, een huttentocht of mountainbiken, alles is mogelijk in Italië. Om u een handje te helpen hebben we op deze pagina een overzicht staan van de verschillende dingen die u kan doen tijdens een actieve vakantie. Italië heeft prachtige historische dorpjes, meren en regio’s. Klik op een van de activiteiten en zie de mogelijkheden per locatie.

Activiteiten

 • Wandelen

  Wandelen

  Opzoek naar een locatie voor een heerlijke wandelvakantie? Italië heeft duizenden kilometers aan ...

  Lees verder

 • Fietsen

  Fietsen

  Italië is beroemd om haar Giro d’Italia. Tijdens u fietsvakantie kan u etappes van deze wielertoc...

  Lees verder

 • Familie

  Familie

  Een familievakantie in Italië staat gelijk aan plezier voor jong en oud. Voor families valt er in...

  Lees verder

 • Watersport

  Watersport

  De vele meren in Italië hebben een enorme aantrekkingskracht op liefhebbers van watersport. Famil...

  Lees verder

 • Golfen

  Golfen

  In Italië liggen zo’n 300 golfbanen op de meest prachtige locaties. Wil u golfen in een prachtig ...

  Lees verder

 • Alpinisme

  Alpinisme

  Bij alpinisme gaat om het om het bereiken van toppen van bergen en daar zijn er vele van in Itali...

  Lees verder

Actieve wandelvakantie in Italië

Een prachtig stadje in het noorden van Zuid-Tirol is Bruneck oftewel Brunico. Dit schilderachtige stadje biedt fantastische wandelmogelijkheden voor tijdens u actieve vakantie. Italië bezit een van ’s werelds mooiste werelderfgoederen: de Dolomieten. Bruneck ligt aan de voet van deze prachtige bergtoppen. Wat dacht u van een panoramawandeling tijdens u actieve vakantie? Italië heeft natuurlijk meer dan alleen prachtige wandelroutes. Verblijf u in Bruneck maar wil u iets anders? Bezoek de klimhal, ook ontzettend leuk met de kinderen.

Actieve vakantie, Italië en watersport

Noord-Italië is de trotse bezitter van een aantal grote, prachtige meren. Het Gardameer, Lago Maggiore, Luganomeer en het Comomeer zijn er een paar van. Een echte liefhebber bezoekt natuurlijk een van deze meren voor de ultieme ervaring van een actieve vakantie. Italië biedt een aantal fantastische wateractiviteiten: zeilen (al eens een catamaran geprobeerd?), kitesurfen, windsurfen, waterskiën en parasailing. Actieve vakantie, Italië, en een van de grote meren, wat wil u nog meer.

Alpinisme tijdens u actieve vakantie Italië

Je bent bij de klimhal in Bruneck geweest en u hebt de smaak te pakken? Maak u geen zorgen, ook voor de echte alpinist zijn er mogelijkheden voor een actieve vakantie. Italië bezit een aantal fantastische bergtoppen. Op een aantal van deze bergtoppen zijn duidelijke beginnersroutes uitgestippeld, op andere bergen zijn de routes een stuk uitdagender. Wil u liever niet verdwalen tijdens u actieve vakantie? Italië biedt mogelijkheden om samen met een gids op avontuur te gaan in de bergen. Een ding waar u in ieder geval verzekerd van bent: een prachtig en oneindig uitzicht.

Locatie

Zomervakantie tips