Skip to navigation Skip to main content

Op deze campings in het Teutoburgerwald wil je kamperen

Camping Zonsondergang

In het Teutoburgerwald vind je een mooi aanbod van campings. Deze langgerekte bergrug ligt deels in Nordrhein-Westfalen en deels in Niedersachsen. De vakantieregio is dichterbij dan je denkt en leent zich perfect voor een kampeervakantie. Verheug je niet alleen op natuurschoon, maar ook op mooie dorpjes en leuke uitstapjes. In dit artikel vind je de leukste campings om te kamperen in het Teutoburgerwald.

Kamperen in het Teutoburgerwald

Het Teutoburgerwald, of Teutoburgerwoud, is vanuit Nederland snel te bereiken. Je hoeft dus niet uren in de auto te zitten om te genieten van een fijne camping in een bergachtige omgeving. Het gebied strekt zich uit over een 100 kilometer lange bergrug tussen Rheine en Paderborn. De hoogste berg van de omgeving is de Barnacken (446 m). Populaire plekken in het Teutoburgerwald zijn de Externsteine, Dörenther Klippen en het vakwerkplaatsje Tecklenburg. Hieronder hebben we de mooiste campings in het Teutoburgerwald voor je uitgelicht.

Camping Eggewald

Camping Eggewald ligt aan de zuidkant van het Teutoburgerwoud en beschikt over zo’n 70 kampeerplaatsen. Het is een rustige camping met een klein zwembad en een speelplaats voor kinderen. In een van de bijgebouwen op de camping staat een unieke collectie tractoren en landbouwmachines. Stap je de camping af, dan ligt de natuur van Naturpark Eggegebirge aan je voeten.

 • Middelgrote camping (70 plaatsen)
 • Openluchtzwembad
 • Uniek tractorenmuseum

Campingplatz Am Furlbach

Campingplatz Am Furlbach wordt omgeven door bos en beschikt zowel over kampeerplaatsen, seizoensplekken als enkele huuraccommodaties. De camping bestaat uit meerdere velden met daartussen keurige straatjes. Verder zijn er onder andere twee speelplaatsen, een jeu de boules baan en een speelveld met volleybalnet, basket en voetbaldoel. In de nabijgelegen Fulrbach (250 m) kan in het water worden gespeeld.

 • Grote camping (258 plaatsen)
 • Diverse huuraccommodaties
 • Uitgebreide sportvoorzieningen

Camping Grönegau – Park Ludwigsee

Camping Grönegau – Park Ludwigsee ligt direct aan het gelijknamige meer en is een heerlijke vakantieplek voor groot en klein. Je kunt hier dus heerlijk zwemmen, maar vissen behoort ook tot de mogelijkheden. De kindvriendelijkheid van deze viersterrencamping wordt onderstreept door een animatieprogramma (tijdens het hoogseizoen) en diverse speelvoorzieningen. Dankzij de aanwezigheid van een Biergarten, snackbar, Backshop en restaurant kun je op ieder moment van de dag ergens aanschuiven. De natuur van het Osnabrücker Land leent zich perfect om al wandelend of per fiets te ontdekken.

 • Zeer grote camping (590 plaatsen)
 • Grote zwem- en visvijver
 • Restaurant voor ontbijt, lunch en diner

Camping Campotel

Camping Campotel beschikt over 490 staanplaatsen op een oppervlakte van maar liefst 14 hectare. De plekken zijn zeer ruim en stuk voor stuk voorzien van stroomaansluiting en eigen water aan- en afvoer. Wanneer je de camping oprijdt valt direct het halfronde hoofdgebouw op. Vroeger was hier een ziekenhuis in gevestigd, nu vind je er onder andere de receptie, sanitaire voorzieningen, wellness, fitnessruime en een restaurant. Andere voorzieningen op Camping Campotel zijn onder andere een visvijver, zwemmeer, sportvelden en speelplaatsen. 

 • Zeer grote camping (509 plaatsen)
 • Zwemmeer en veel sportvoorzieningen
 • Gezelligheid voor jong en oud

Camping Eurocamp

Op camping Eurocamp in Lienen in het Holperdorper Tal word je bij aankomst gastvrij ontvangen. Vanaf het eerste moment voel je je hier welkom en geniet je van een fijn verblijf. Naast de 170 vaste jaarplaatsen zijn er 60 toeristenplaatsen en enkele vakantiehuisjes zoals het ‘heksen huisje’, ‘het kippenhok’ en het ‘eendjeshok’. Voor kinderen is er een speeltuin met onder andere zandbak, schommels, glijbanen en kabelbaan. Op korte afstand van de camping liggen diverse wandelroutes, zoals de Hermannsweg en de Ahornweg.

 • Middelgrote camping (233 plaatsen)
 • Enkele bijzondere huuraccommodaties
 • Leuke speeltuin voor jonge kinderen

Regenbogen Tecklenburg

Camping Regenbogen Tecklenburg is de ideale locatie voor een familievakantie in het Teutoburgerwald. Kinderen kunnen zich hier op tal van manieren uitleven. In de grote ridderspeeltuin kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan en naar hartenlust spelen. Vanaf de snackbar heb je uitzicht op deze speeltuin. Ook is er een zwembad met kinderbad en speeltoren. Volwassenen kunnen in de SilencioSpa onder andere gebruikmaken van drie sauna’s, stoombad en ontspanningsruimte. Bij de camping supermarkt kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen en in restaurant ‘Landhaus’ kun je heerlijk uit eten.

 • Zeer grote camping (1020 plaatsen)
 • Openlucht en overdekt zwembad
 • Animatie voor alle leeftijden

Camping am Knoblauchsberg

Camping am Knoblauchsberg ligt even ten zuiden van Tecklenburg en tal van wandel- en fietsroutes starten hier direct voor de deur. Het is een gemoedelijke camping waar iedere kampeerder zich thuis voelt. De camping beschikt over een openluchtzwembad (10x20 meter) en je kunt er ook terecht voor vers brood. Diverse bezienswaardigheden, zoals de binnenstad van Tecklenburg, het openluchttheater en Wasserschloss Haus Mark, bevinden zich nabij.

 • Middelgrote camping (98 plaatsen)
 • Openluchtzwembad
 • Op loopafstand van Tecklenburg
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.