Skip to navigation Skip to main content

De 5 mooiste wandelingen in Trentino

Adamello Brenta 5
© Spalder Media Group

Dat Trentino in Italië mijn favoriete bergregio is, is geen geheim. De combinatie van zon, stoere bergtoppen, meren en heerlijk eten, maken deze streek een absolute topper. Ik trek er regelmatig mijn bergschoenen aan voor een mooie wandeltocht. Hierbij de 5 mooiste wandelingen in Trentino. Van uitdagend tot toegankelijk voor het hele gezin.

1. Dolomiti Panorama Trek: 3 meerdaagse tochten

Hardcore tocht in Trentino voor de ervaren bergwandelaar! De Dolomiti Panorama Trek bestaat uit drie grote meerdaagse wandeltochten. De eerste is de Dolomiti Palaronda Trek die door het Natuurpark Pale di San Martino loopt. Deze wandeltocht kun je lopen in verschillende moeilijkheidsgraden. Zo kun je kiezen uit de soft trek, hard trek noord, hard trek zuid en full hard trek. Je wandelt tussen de 4 en 6 dagen. De volgende is de Dolomiti Trek-King, een zesdaagse wandelroute door het Val di Fassa, van de Marmolada tot aan Rosengarten. De derde tocht is de Latemar Trekking, dit is met 2-dagen tevens de meest gemoedelijk tocht. Tijdens alle tochten zijn onvergetelijke uitzichten op de imposante Dolomieten gegarandeerd.

2. Dolomiti Brenta Trek: prachtige etappes

De Dolomiti Brenta Trek leidt je door het indrukwekkende Brenta Massief in Trentino. De routes zijn er op twee niveau’s: één voor experts en één voor families die het graag iets rustiger aan doen. De hele trekking bestaat uit meerdere etappes. Je kunt ervoor kiezen om bovenop de berg te overnachten, of na een etappe weer terug naar het dal te keren. Tussendoor kun je even bijkomen en lekker lunchen bij een van de vele rifugio’s (berghutten).

Wandelen in de Brenta Dolomieten
© Spalder Media Group

3. Tour Fuchiade in Val di Fassa: starten op hoogte

Deze wandeling is technisch niet heel moeilijk, maar wel relatief lang. Hierdoor is de hele wandeling niet geschikt voor families met kleine kinderen. In totaal duurt de tocht zo’n 3 uur, ruim 10 kilometer en je klimt 390 hoogtemeters. De tocht start op 1920 meter hoogte op de Passo San Pellegrino en je kunt genieten van waanzinnige uitzichten. Op 1982 meter hoogte bereik je de Rifugio Fuchiade, een perfecte plek om uit te rusten en wat te eten. Minder geoefende wandelaars kunnen hierna ook dezelfde terug nemen. Maar het is zeker de moeite waard om de tocht verder af te maken als je de energie hebt.

4. Uitzicht op het Gardameer: Busatte – Tempesta

Een wandeling die iedere – beetje geoefende – wandelaar wel kan doen is de 5 km lange tocht van Torbole sul Garda naar Tempesta. De tocht begint bij het Busatte park dat boven het dorpje Torbole ligt. Je wandelt evenwijdig aan het Gardameer, waar je continu een mooi uitzicht op hebt. In totaal stijg je 225 meter en daal je 300 meter. Een groot deel van deze hoogtemeters worden overbrugt door metalen trappen, 400 treden in totaal. Eenmaal beneden bij Tempesta kun je de bus terug naar Torbole nemen, of dezelfde route terug lopen. Lees hier meer over de route >

Busatte Tempesta 1
© Spalder Media Group
Busatte Tempesta 5
© Spalder Media Group
Busatte Tempesta 6
© Spalder Media Group
Busatte Tempesta 9
© Spalder Media Group
Busatte Tempesta 10
© Spalder Media Group

5. Voor iedereen: wandeling rond het Ledromeer

Het Ledromeer ligt ingebed in een groen berglandschap. Een tocht rond dit heldere bergmeer is voor iedereen te doen. Je wandelt door de bossen van Val Concei en Val di Pur en langs de zonnige oevers van het meer. Onderweg kun je een verfrissende duik nemen of even neerstrijken op één van de terassen. In het Val di Pur loop je over het nieuwe artistieke wandelpad ‘Ledro Land Art’ naar Malga Cita.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.