Ontdek de nieuwe Tiroolse Adlerweg

Ontdek de nieuwe Tiroolse Adlerweg

25 april 2015

door Joris in Wandelen

De Tiroolse Adlerweg viert in 2015 zijn 10-jarig jubileum en hoort bij de bekendste wandelwegen van de Alpen. Dit jubileum heeft de bedenker van de Adlerweg ertoe aangezet het traject opnieuw uit te stippelen. Tot nog toe bestond de Adlerweg uit 126 etappes en meerdere Alpijnse varianten. Vanaf 2015 komt het avontuur en het Alpijnse karakter nog meer op de voorgrond. Voordelig op vakantie naar Tirol? Boek nu v.a. € 154,- >>

320 kilometer lang avontuur

Wie de uitdaging van de Adlerweg aandurft, begeeft zich in Noord-Tirol op een 320 kilometer lang avontuur dwars door de bergwereld. In 24 dagetappes wandelen avonturiers in totale 23.000 hoogtemeter bergop en ongeveer 20.000 hoogtemeter bergaf. De weg brengt u slechts af en toe omlaag tot in het dal. Van het Kaisergebergte in het oosten van Voordelig op vakantie naar Tirol? Boek nu v.a. € 154,- >>'>Tirol gaat het onder andere doorheen het Rofan- en Karwendelgebergte, de Tuxer Vooralpen, het Wettersteingebergte en de Lechtaler Alpen.

Wandelen op de hoogste berg van Oostenrijk

Het unieke aan de Adlerweg in Oost-Tirol is het traject tussen de Venediger en de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Ook hier trekt de wandelaar van oost naar west op hoogten tot 2.800 meter. In negen dagetappes wordt zo 93 kilometer afgelegd met ongeveer 8.000 hoogtemeters bergop en bijna evenveel bergaf. De berggiganten van de Hohen Tauern nodigen uit om deze uitdaging aan te nemen.

Uniek in de Alpen

De Tiroolse Adlerweg is een uniek avontuur voor trekkers. Geen enkele andere wandelweg voor trektochten in de Alpen is zo uitgestippeld, dat deze van het oosten naar het westen loopt, en dat nagenoeg steeds in de hoog in de Alpen gelegen habitat van de adelaar. Dit avontuur vraagt moed en uithoudingsvermogen, zegt Michael Walzer, medewerker van Tirol Werbung. Hij heeft de nieuwe Adlerweg uitgedacht. Langs de route zijn ook infoborden voorzien.

Nieuw starterspakket met routeboek

De beide nieuwe Adlerwegen zijn niet alleen de Alpijnse interpretatie van “terugbrengen tot het wezenlijke”. Wie besluit zich in dit avontuur te storten, kan online een Adler-starterspakket bestellen in de Tirol Shop. Dit pakket bestaat uit een routeboek met stempelblad, een EHBO-pakket, een Adlerweg-bandana en een talisman voor de wandeling. “De wandelaars op de Adlerweg moesten totnogtoe hun stempelboek naar ons terugsturen om de bronzen, zilveren, en gouden adelaarspin te ontvangen,” vertelt Michael Walzer. “Nu bevat het routeboek een eigen stempelblad dat kan worden teruggestuurd. Het routeboek met alle persoonlijke herinneringen blijft nu voor altijd in het bezit van de avonturier.”

Voordelig op vakantie naar Tirol? Boek nu v.a. € 154,- >>

Zomervakantie tips