Skip to navigation Skip to main content

Recept Tiroler Oberland: lamskotelet met kaaskorstje

5707 - Recept Tiroler Oberland: lamskotelet met kaaskorstje

Ontdek het Tiroler Oberland. Deze regio onderscheidt zich vooral met individuele aanbiedingen. Wilt u met de familie op vakantie, een tocht maken met de motorfiets, ontspannen in de wellness of een sportieve tijd doorbrengen in Tirol? Dan vindt u in het Tiroler Oberland beslist het geschikte programma voor uw perfecte zomervakantie.

Ingrediënten

  • › 16 kleine lamskoteletten
  • › 1 tl mosterd
  • › verse dille
  • › zout, peper
  • › 200 g gorgonzola
  • › Tafelolie, boter
  • › 125 g room
  • › 250 g maïsgries
  • › 500 g bladspinazie
  • › 1 kleine ui
  • › 2 knoflookteentjes, muskaatnoot
  • › 1/8 l room

Bereiding lamskotelet

Kruid de lamskoteletten met mosterd, dille, knoflook, zout en peper en braad het vlees kort aan in een hete pan. Meng de gorgonzola met de room en verdeel het mengsel over de lamskoteletten. Ongeveer 10 minuten laten gratineren in een oven op 200 graden.

Bereiding bladspinazie

Spinazie schoonmaken, wassen en gaar koken. Verhit de boter en stoof de gehakte uien en het knoflook goudgeel. Voeg de spinazie toe en laat alles kort stoven op een zacht vuurtje. Op smaak brengen met kruiden en verfijnen met room.

Bereiding polenta

Laat het maïsgries zacht in het kokende water glijden terwijl u roert. Daarna het vuur verminderen en de polenta ongeveer 45 minuten laten trekken waarbij u voortdurend blijft roeren.

Eet smakelijk!

Zomervakantie naar Tirol? Aanbiedingen vanaf € 105,- >>

Tiroler Oberland (c) TVB Tiroler Oberland
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.