Skip to navigation Skip to main content

Ontdek de klassieke Alpiene landschappen tijdens een wandelvakantie in Zwitserland

54487 - Ontdek de klassieke Alpiene landschappen tijdens een wandelvakantie in Zwitserland (2)

Zoek je nog een magische plek om te verkennen? Dan zijn de iconische uitzichten van de Zwitserse Alpen een uitstekende optie. Als je op zoek bent naar een spectaculaire wandelvakantie in Europa, overweeg dan om naar het hart van het Berner Oberland te reizen. Werkelijk adembenemend!

Unieke wandelroutes

Berner Oberland is een deel van Zwitserland dat enkele van de meest spectaculaire landschappen van het land als thuisbasis heeft. De torenhoge, met sneeuw bedekte bergtoppen en glinsterende meren tot weiden boordevol bloemen maken van de regio een toeristische trekpleister. Je kan veel verschillende soorten wandelroutes volgen in de regio, beginnend bij Kandersteg bijvoorbeeld. Deze route is een sneeuwzeker langlaufparadijs en meteen leuk als kennismaking met het gebied. Zorg er natuurlijk voor dat je aangepaste kledij meeneemt naar Zwitserland. Afhankelijk van de periode waarin je reist, zou je wel nog eens een dikke winterjas of bodywarmer kunnen gebruiken. Zo heeft het iconische Franse label Moncler kwaliteitsvolle puffer jassen die meteen ook fashion ogen op deze unieke bergvakantie. Als je daarna met de kabelbaan de Allmenalp opgaat, heb je een prachtig uitzicht op de Oeschinensee - een prachtig meer dat je later tijdens je vakantie verder kan ontdekken.

Van valleien tot meren

De volgende dagen kan je je vakantie verderzetten in onder andere het Gasterntal. Deze prachtige, unieke vallei is omzoomd met steile rotswanden, waar tientallen watervallen naar beneden klateren. Eenmaal wanneer je verder wandelt, kan je genieten van een wandeling door open weiden en sfeervolle bossen. Zorg er zeker ook voor dat je de Oeschinensee bezoekt, het wordt een onvergetelijke tocht. Dit opvallende kobaltblauwe meer wordt vaak beschouwd als het mooiste Alpenmeer van het hele land, en om het op zijn mooist te zien, neem je best de stoeltjeslift, zodat je nadien aankomt bij het uitkijkpunt: Hueberg. Terwijl je uitkijkt over de ongelooflijke watermassa, krijgt je ook uitzicht op kleine watervallen en de bergtoppen van de Doldenhorn.

Bezoek een stadje

Al genoeg stappen geteld op die onmisbare smartwatch? Dan kan je de volgende dag op verkenning gaan in een nabijgelegen stadje en even de benen laten rusten. Waarom bezoek je de stad Interlaken niet eens? Er is in deze stad van alles te doen en te zien, onder meer met de kabelbaan naar de Harder Kulm. Wil je trouwens eens een van de meest bijzondere treinreizen van je leven maken? Dan moet je zeker daar de trein nemen over het meer dan 100 jaar oude spoor richting het hoogste treinstation van Europa: Jungfraujoch. Het station ligt op bijna 3500 meter hoogte en komt natuurlijk met een adembenemend uitzicht.

Genoeg opties dus om je vakantiedagen in Zwitserland te vullen met leuke uitstapjes. Een ideale bestemming om de benen intensief te strekken, maar ook voldoende tot rust te komen in de schone berglucht.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.