Skip to navigation Skip to main content

Top 10 mooiste golfbanen in de Alpen

53448 - Top 10 mooiste golfbanen in de Alpen (2)

Ga jij op vakantie naar de bergen en wil je balletjes slaan op de mooiste golfbanen in de Alpen? In zowel Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk als Italië kun je op prachtig uitgestrekte banen golfen. Het is hier groener dan groen, ontzettend bosrijk en je speelt met uitzicht op een imponerend bergmassief. Een schitterende omgeving om een potje te spelen! Benieuwd welke plekken wij absoluut aanraden? Bekijk hieronder onze top 10 mooiste golfbanen in de Alpen!

Ga op golfvakantie en speel op de mooiste golfbanen in de Alpen

De bergen vormen vooral voor actieve vakantiegangers een heerlijke bestemming voor een zomervakantie. Naast dat er talloze (sportieve) activiteiten te beleven zijn, kun je er ook uitstekend terecht voor een golfvakantie. Gevorderde golfers kunnen spelen op prachtige 18-holesbanen, maar ook als je graag de kunst van de sport wilt leren kun je terecht op deze mooie banen. De golfbanen variëren in moeilijkheidsgraad en daarom kan iedereen die een balletje tussen de bergen wil slaan hier de baan op. Voor een echte golfvakantie kun je overnachten in speciale golfhotels, die stuk voor stuk een geweldige ligging hebben, zoals bijvoorbeeld Hotel Lärchenhof in Oostenrijk. Dit golfhotel bevindt zich tussen de golfbanen Seefeld-Reith en Seefeld-Wildmoos en maakt een vakantie in de Alpen in combinatie met golfen perfect mogelijk. Lijkt het je wel wat om op een van de mooiste golfbanen in de Alpen te spelen? Dit is onze top 10!

#1. Golfclub Seefeld-Wildmoos – Seefeld, Oostenrijk

Golfclub Seefeld-Wildmoos in het Oostenrijkse Tirol bevindt zich op een hoogte van 1300 meter bij het dorpje Seefeld en is een prachtige plek om te gaan golfen, want hier geniet je van een adembenemend uitzicht. Met 18-holes raak je niet snel verveeld en omdat de baan op verschillende hoogtes ligt, vind je hier ook genoeg uitdaging tijdens het spelen. De hoogteverschillen in het landschap vormen absoluut geen beperking, want de baan is strategisch aangelegd waardoor de uitdaging blijft maar spelen niet onmogelijk wordt gemaakt voor beginnende golfers. In het bijbehorende clubhuis of op het terras kun je genieten van een koud drankje en een hapje na het spelen. Wil je het golfspel graag leren? Dan kan dat bij deze club ook. En trouwens, de hond is ook van harte welkom!

53448 - golfbaan seefeld (2)
Knalgroene baan met zicht op besneeuwde bergtoppen bij Golfclub Seefeld-Wildmoos

#2. Golfclub Gstaad-Saanenland - Saanenmöser, Zwitserland

Deze geweldige golfbaan in Zwitserland ligt iets buiten de populaire bestemming Gstaad. Het dorpje is niet voor niets een geliefde plek voor een vakantie in zowel de zomermaanden als de winter, want er is hier een overvloed aan activiteiten die je kunt beleven. Ook golfers zijn hier helemaal op hun plek en liefhebbers van het spel moeten dan ook een keer gespeeld hebben op deze golfclub. De baan telt 18-holes en ligt midden in de ongerepte natuur, omgeven door de indrukwekkende bergtoppen van de Zwitserse Alpen. Een minimale handicap van 54 is een vereiste om toegang te krijgen tot baan. Ben je nog niet zo ervaren maar zou je graag willen spelen onder een prachtig decor? Dan kun je lessen nemen en leren golfen in de bergen.

Bekijk fijne accommodaties in Gstaad voor een golfvakantie >

#3. Golf Tignes – Tignes, Frankrijk

Absoluut een van de mooiste golfbanen in de Alpen is deze op 2100 meter hoogte gelegen golfbaan in Tignes. Deze unieke golfbaan is omringd door de majestueuze bergtoppen van de Franse Alpen en ligt rondom het meer van Tignes. Je kunt hier op 18 holes spelen. Ook als je op zomervakantie bent met de hele familie kun je een uitje maken naar de club, want naast het golfspel zijn er diverse andere leuke activiteiten te doen met kinderen. Wat dacht je van voetgolf? Een combinatie van golf, midgetgolf en voetbal. Bovendien is er een golfsimulator om je slag te perfectioneren. Ook kun je een wedstrijdje doen op het midgetgolfparcours waarbij je tijdens het spelen informatie krijgt over de lokale flora en fauna.

#4. Defereggental Golf Park – Sankt Veit in Defereggen, Oostenrijk

Te midden van de fraaie natuur van Nationaal Park Hohe Tauern ligt een vakantie- en golfpark, in het plaatsje St. Veit im Defereggental. Hier kun je logeren in het speciale golfhotel en -resort, terwijl je overdag lekker gaat spelen. Het park biedt diverse pakketten aan voor een golfvakantie, afhankelijk van je niveau en wat je wilt leren. Zo kun je bijvoorbeeld zes nachten verblijven met drie tot vijf dagen golfles daarbij inbegrepen. Ontspannen doe je na afloop in de bijbehorende spa en heerlijk dineren met Oostenrijkse specialiteiten hoort er uiteraard ook bij. En wil je eens iets anders? Je kunt hier ook tennissen of gebruik maken van de indoor golfhal.

#5. Golfclub Wilder Kaiser – Ellmau, Oostenrijk

Bij Golfclub Wilder Kaiser in het plaatsje Ellmau vinden golfers van ieder niveau uitdaging. Dat komt door het heuvelachtige landschap en de 27 holes die je hier kunt lopen. Dat je tijdens het spelen van een uitzicht geniet op de imposante Wilder Kaiser, maakt dat deze golfbaan zeker tot de mooiste golfbanen in de Alpen behoort. Er is de mogelijkheid om verschillende courses te volgen, zodat er altijd eentje is die aansluit op jouw handicap. Er is een overdekte driving range, er zijn oefengreens en ook kun je golfles nemen. Bij de golfclub hoort 'Golfakademie Wilder Kaiser', dat over een veelzijdig aanbod beschikt aan cursussen voor zowel beginnende als ervaren golfspelers.

53448 - golfbaan wilder kaiser oostenrijk (2)
Spelen met een toneel van rotsachtig bergmassief bij Golfclub Wilder Kaiser (© TVB Wilder Kaiser / Daniel Reiter / Peter von Felbert)
Spelen met een toneel van rotsachtig bergmassief bij Golfclub Wilder Kaiser (© TVB Wilder Kaiser / Daniel Reiter / Peter von Felbert)

#6. Golf Club Mangfalltal – Feldkirchen-Westerham, Duitsland

Ook in Duitsland kun je geweldige potjes golf spelen, onder het motto 'Golf made in Bavaria'. Net buiten de stad München ligt het dorpje Feldkirchen-Westerham, waar je de golfclub Mangfalltal vindt. Hier sla je je ballen met uitzicht op het Mangfallgebergte, een fraaie omgeving en leuke bestemming voor een golfvakantie in Beieren. Een pot golf begint hier rustig, met de eerste negen holes die goed te doen zijn. De negen holes terug zijn aanzienlijk uitdagender, te wijten aan het heuvelachtige landschap en de hoogteverschillen in de baan. Eenmaal terug, kun je voldaan neerploffen op het panoramaterras van de club, om nog even te genieten van het mooie uitzicht en een lekker koud Duits biertje.

#7. Golfclub Schloss Finkenstein – Gödersdorf, Oostenrijk

Een groot aantal van de mooiste golfbanen in de Alpen ligt in Oostenrijk en ook deze hoort daar zonder twijfel tussen. De golfbaan ligt namelijk aan Natuurpark Dobratsch, waardoor je terwijl je speelt het schilderachtige beeld van een ongeschonden natuur kunt aanschouwen. Anders dan andere golfbanen is deze baan in Gödersdorf overwegend vlak, waardoor je de 18 holes al wandelend kunt spelen. Voor een heerlijke golfvakantie is het aan te raden om te overnachten in een van de luxe suites die bij de club horen. Saai wordt het niet, want in de omgeving zijn er nog een aantal andere clubs waar je kunt gaan golfen.

#8. Golfpark Mieminger Plateau – Mieming, Oostenrijk

Niets lekkerder dan de bal slaan met het zonnetje op je gezicht. Golfpark Mieminger Plateau ligt op een zonnig bergplateau in Mieming in het hart van de Alpen, omringd door een fantastisch bergdecor. De baan telt 27 holes en is daarmee een van de langste golfbanen in Oostenrijk. Fijn is dat er na de negende hole gelegenheid is om een rustpauze in te lassen. Je kunt hier een tussenstop maken bij de berghut Stöttlalm, waar je even bij kunt komen op het terras. Uiteraard in de zon én onder het genot van iets lekkers.

Op zoek naar een vakantiehuis in Mieming >

53448 - golfen mieming oostenrijk (2)
Serene rust en niets anders dan de bal, natuur en de zon in Mieming (© Tirol Werbung / Pristach Matthias)
Serene rust en niets anders dan de bal, natuur en de zon in Mieming (© Tirol Werbung / Pristach Matthias)

#9. Golfclub Hohenpähl – Pähl, Duitsland

Een van de mooiste golfbanen in de Alpen én Duitsland is Golfclub Hohenpähl. Speel hier golf en voel je een met de natuur, door de diepgroene grasmatten en bosrijke omgeving. Met 18 holes kun je hier een goede pot golf spelen en als je wilt leren golfen heb je de mogelijkheid om lessen te volgen. Ook voor kinderen bestaat er de optie om bij de club te leren golfen in de bergen. Na het spelen kun je neerstrijken op het gezellige terras waar de keuken heerlijke culinaire gerechten bereidt met regionale producten uit Beieren.

#10. Golfclub Riederalp – Riederalp, Zwitserland

In een kleurrijke omgeving golfen met kijk op besneeuwde bergtoppen? Dan moet je een tripje naar het Zwitserse Wallis boeken. Golfclub Riederalp is met 9 holes een wat kleinere golfbaan in dit lijstje met mooiste golfbanen in de Alpen, maar zeker niet een mindere. Hier speel je te midden van een waanzinnige omgeving en ook voor een golfvakantie ben je hier aan het juiste adres, want overnachten kan in het nabijgelegen hotel. De golfbaan is goed voor golfers van alle niveaus. Wil je je vaardigheden verbeteren dan kun je een cursus boeken. Wil je je vaardigheden echt perfectioneren? Dan kun je ook privéles nemen om je swing tot in perfectie te oefenen.

Tips om te golfen in de Alpen:

  • Vertrek je naar Oostenrijk voor een golfvakantie? Dan is het aan te raden om de Golf Alpin Card aan te schaffen. Beschik je over deze kaart, dan kun je op ruim 30 golfbanen door heel Tirol en het Salzburgerland golfen. De kaart is geldig voor twee personen en kan bij elke aangesloten club worden verkregen.
  • Telkens op dezelfde baan spelen kan misschien saai worden, daarom is het leuk om te verblijven in een hotel dat zich tussen verschillende golfbanen bevindt. Bijvoorbeeld bij Golfclub Schloss Finkenstein, waar je gemakkelijk iedere dag ergens anders kunt spelen. Zo heb je een variatie aan mogelijkheden en hoef je niet ver te reizen.
  • Ook tijdens een zomervakantie met de hele familie kan er worden gegolfd zonder dat de kids zich gaan vervelen. Verblijf bijvoorbeeld bij golfhotel Inntalerhof net buiten Seefeld, waar er een activiteitenprogramma voor kinderen wordt georganiseerd.
  • Tip als je wilt golfen op de mooiste golfbanen in de Alpen én die zich in verschillende landen bevinden, is een verblijf bij golfhotel Engstler. Dit hotel ligt slechts een kwartier verwijderd van het drielandenpunt Oostenrijk, Italië en Slovenië, en er liggen maar liefst 15 banen in het bereik.
53448 - mooiste golfbanen alpen (2)
Golfliefhebbers moeten absoluut eens gaan golfen in de bergen


Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.