Skip to navigation Skip to main content
53299 - De 10 leukste zomerrodelbanen in Oostenrijk (2)

Ben je met kinderen op vakantie in de bergen, dan is een bezoekje aan een van de zomerrodelbanen in Oostenrijk een must. Het hele gezin maakt gegarandeerd plezier op deze leuke attracties en het is vaak helemaal niet duur om een ritje te maken. In veel plaatsen in Oostenrijk vind je een rodelbaan of alpine coaster die 's zomers geopend is. De alpine coaster zit vast aan een rails, terwijl de rodelbaan uit losse sleetjes bestaat. Waar je ze allemaal kunt vinden? Wij zetten de 10 leukste zomerrodelbanen in Oostenrijk voor je op een rijtje!

#1. Maisiflitzer, Kaprun

Een van de eerste 'achtbanen van de Alpen' in de deelstaat Salzburg was de Maisiflitzer in Kaprun. Kids vanaf 3 jaar oud kunnen plezier maken samen met een volwassene op een 1300 meter lange baan. Hier raas je de berg af met een snelheid van zo'n 40 km/u, maar je kunt zelf de snelheid bepalen en besturen. Het is een gave coaster waar je op sommige plekken zelfs op 11 meter boven de grond aan het rijden bent. Zowel de start als de finish kun je vinden direct naast het dalstation van de Maiskogelbahn.

  • Prijs*: € 12,50 voor jongeren en volwassen, € 9,30 voor kinderen 8-15 jaar, € 6,00 voor kinderen 3-7 jaar

#2. Lucky Flitzer, Flachau

De rodelbaan in Flachau is het hele jaar geopend voor plezier met de familie. De zogenoemde Lucky Flitzer is een 1100 meter lange baan, waarbij je op 9 meter boven de grond aan het rijden bent. Met een snelheid van zo'n 42 km/u zoef je in ongeveer drie of vier minuten naar beneden. Tijdens een tocht op de slee moet je door maar liefst 5 loops en 2 jumps sturen. De Lucky Flitzer is toegankelijk voor kinderen die tenminste 1.25 meter groot zijn, kids die kleiner dan dat zijn kunnen een rit onder begeleiding maken.

  • Prijs*: € 9,50 vanaf 16 jaar, € 7,50 vanaf 8 jaar, € 12,50 voor een volwassene met kind tot 7 jaar
53299 - rodelbaan flachau (2)
Bij de Lucky Flitzer zijn nog meer speelmogelijkheden

#3. Zomerrodelbaan, Walchsee

Walchsee in het Kaisergebergte in Oostenrijk beschikt over geweldige mogelijkheden voor kinderen. Bij de lift Zahmer Kaiser vind je onder andere een speelpark en kun je niet kiezen uit één, maar uit twee verschillende rodelbanen. Beide zijn ongeveer een kilometer lang en lopen min of meer parallel aan elkaar richting het dalstation. Het zijn spannende ritten, want tijdens een tochtje moet je tal van scherpe bochten maken en suis je een steile heuvel af. Ook kom je langs een 70 meter lange brug. Je kunt deze zomerrodelbaan bereiken via de stoeltjeslift en je start een ritje bij het middenstation.

  • Prijs*: € 10,- voor volwassenen, € 6,50 voor kinderen (6 tot 15 jaar)

#4. Osttirodler, Lienz

Alpine Coaster Osttirodler is een van de meest spectaculaire attracties van de Alpen naar eigen zeggen, en is een populair uitstapje bij vele gezinnen. Deze baan vind je in de plaats Lienz en ligt in een prachtige omgeving vol glooiende heuvels. Het is met een lengte van maar liefst 2,7 km een lange baan, waardoor je zo'n zes tot tien minuten van de berg aan het afrazen bent. Je kunt ervoor kiezen om de lift te pakken van de Hochstein om de baan te bereiken, maar je kunt er ook heen wandelen. In ongeveer 45 minuten tijd zie je dan veel van de fraaie omgeving waarna je je adrenaline kwijt kunt op een van de leukste zomerrodelbanen in Oostenrijk.

  • Prijs*: € 12,- voor volwassenen , € 10,- voor kinderen 6-17 jaar, € 6,- voor kinderen 3-5 jaar

#5. Zomerrodelbaan Biberwier

Het plaatsje Biberwier in de Tiroler Zugspitz Arena beschikt over een van de langste zomerrodelbanen van Tirol. Hier ligt een traditionele U-vormige baan waarbij het karretje niet vast zit aan de rails en vrij kan bewegen. Daardoor is er geen begrensde snelheid als je een ritje maakt. Sturen doe je zelf en de baan beschikt over maar liefst 40 bochten en een tunnel. Je start een rit bij het middenstation van de Marienbergbahn op een hoogte van 1180 meter, en de tocht eindigt bij het dalstation.

  • Prijs*: € 9,- voor volwassenen, € 7,70 voor jongeren, € 6,- voor kinderen
53299 - zomerrodelen in biberwier (2)
De zomerrodelbaan in Biberwier

#6. Alpine Coaster Golm, Montafon

In Montafon vind je een leuke alpine coaster met een lengte van maar liefst 2600 meter. Je kunt met z'n tweeën in een sleetje en een rit is goed voor zo'n acht minuten aan rodelplezier. Ook dit is een spannende attractie, want de Alpine Coaster Golm loopt over heuvelachtig gebied waardoor je regelmatig het gevoel hebt dat je loskomt van de grond. Terwijl je met zo'n 40 km/u de berg afraast moet je een bocht maken van 360° en zijn er 15 bochten van 180°, dus spectaculair is het zeker!

  • Prijs*: € 12,- voor volwassenen, € 8,80,- voor kinderen 7-18 jaar, € 6,20,- voor kinderen 3-6 jaar

#7. Alpine Coaster, Imst

De langste en tevens een van de leukste zomerrodelbanen in Oostenrijk én de Alpen ligt in de bergwereld van Imst. De Alpine Coaster loopt over lengte van 3535 meter en is een hele ervaring tijdens een zomervakantie met het gezin. De baan start op 1500 meter hoogte en je maakt tijdens het rodelen een daling van wel 1000 meter hoogteverschil. De waanzinnige attractie bestaat uit jumps, scherpe bochten en steile stukken. Tijdens het laatste stukje van je rit word je op de foto gezet en die kun je kopen als aandenken.

  • Prijs*: € 9,30 voor volwassenen, € 6,50 voor kinderen 3-15 jaar
53299 - zomerrodelen imst (2)
De Alpine Coaster in Imst bestaat uit tal van scherpe bochten

#8. Arena Coaster, Zell am Ziller

Meteen naast het dalstation van Zell am Ziller vind je de Arena Coaster, een toffe baan waar je het gehele jaar door kunt rodelen. Je rodelt hier zo'n negen meter boven de grond en je legt een afstand van 1450 meter af. Deze rit kun je doen in slechts twee minuten tijd als je vol gas de berg afraast, maar gebruik je iets meer de rem tussendoor dan beleef je langer rodelplezier. Absolute toppunt van de baan is de sensationele looping van 540° die je tijdens de tocht maakt.

  • Prijs*: € 5,80 voor volwassenen, €3,90 voor kinderen tot 15 jaar

#9. Nocky Flitzer, Turracher Höhe

Ook de Nocky Flitzer in Turracher Höhe staat het hele jaar door garant voor familieplezier in Oostenrijk. De start van de attractie is hooggelegen: op 2000 meter is de aanvang van een 1600 meter lange baan, welke je met de Panoramabahn eenvoudig kunt bereiken. De spectaculaire coaster bestaat uit diverse jumps, drie 'rotondes' en heeft een golvende ondergrond. Kindjes van drie jaar mogen mee met een volwassene en kinderen vanaf acht jaar met een lengte van tenminste 1.25 meter mogen zelfstandig de rit maken.

  • Prijs*: € 12,- voor volwassenen, € 10,- voor kinderen 6-14 jaar, € 4,- voor kinderen 3-5 jaar

#10. Alpine Coaster, Mieders

De Alpine Coaster in Mieders in het Stubaital is niet alleen een van de leukste zomerrodelbanen in Oostenrijk, maar ook een van de steilste in Tirol. De baan heeft een totale lengte van 2,8 kilometer en een uitstapje met het gezin naar deze baan mag dan ook niet ontbreken aan een zomervakantie in de bergen. Tijdens een ritje met de coaster maak je een daling van maar liefst 640 meter, terwijl je met maximaal 42 km/u de berg af suist. 40 scherpe bochten nemen je mee door een weergaloos landschap vol bossen en groene alpenweiden. Een mooie belevenis gegarandeerd!

  • Prijs*: €10,80 voor volwassenen, € 8,90 voor jongeren 15-18 jaar, € 8,20 voor kinderen 10-14 jaar, € 7,40 voor kinderen 6-9 jaar
53299 - zomerrodelen stubaital (2)
Een leuke rit door een kleurrijke omgeving waar de koeien staan te grazen!


Heb jij al eens een rit gemaakt op een van deze 10 leukste zomerrodelbanen in Oostenrijk?

* Deze prijzen gelden voor de zomer van 2021

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.