6 bestemmingen met zicht op beroemde bergen

 © Indebergen.nl 
St. Jakob in Defereggen

8 juli 2020

door Yvonne in Bestemmingen

Het landschap van de Alpen wordt gevormd door indrukwekkende bergtoppen van iconische bergen. Extreme hoogtes, bijzonder en opvallend gevormde toppen, je hebt ze hier in alle soorten en maten. Jammer genoeg geraak je niet altijd even gemakkelijk op deze bergen. Over de jaren heen zijn er verschillende mensen geweest die de beroemdste bergen van de Alpen hebben getrotseerd en dat zorgt voor een bijzondere historie. In dit weblog lees je alles over 6 bestemmingen met zicht op beroemde bergen.

#1. Chamonix, Mont Blanc

De beroemdste en misschien wel meest indrukwekkendste berg van de Alpen is de Mont Blanc. Met een hoogte van maar liefst 4810 meter is dit de hoogste berg van Europa. Aan de voet van de Mont Blanc ligt het bekende Chamonix. In 1924 werden hier de allereerste Olympische Winterspelen gehouden, en sindsdien bestaat het als een ontzettend populaire wintersportbestemming. Vanuit Chamonix en vanop de aangrenzende berg L'Aiguille du Midi geniet je van een adembenemend uitzicht over de Mont Blanc. Tip: je kunt met een vliegtuigje een tocht om de Mont Blanc maken!

 

#2. Wengen, Jungfraujoch

Sta je op het uitzichtplatform op de berg Männlichen, dan kijk je uit over de indrukwekkende top van de Jungfraujoch. Wat de Jungfraujoch zo speciaal maakt, is dat het het hoogste punt in Europa heeft, dat je met een trein kunt bereiken. Parkeer je auto in Lauterbrunnen, neem vanuit daar de trein naar het autovrije dorp Wengen en bereik zo de beroemde berg Jungfraujoch.

#3. Zermatt, Matterhorn

De beroemde berg op de chocoladerepen van Toblerone is door iedere bergliefhebber gekend omwille van zijn unieke vorm. Met een kronkelende beweging bereikt de Matterhorn een hoogte van 4478 meter. Deze massieve berg is gelegen in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland en Italië. Voornamelijk Zermatt staat hier bekend als een luxe bestemming, waar bergliefhebbers genieten van het indrukwekkende uitzicht op de Matterhorn.

uitzicht Matterhorn vanuit Zermatt
De Matterhorn steekt met kop en schouders boven Zermatt uit (Foto: © Zermatt Tourismus, Pascal Gertschen)

#4. Lermoos, Zugspitze

Relatief dicht bij de Belgische grens vind je de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Met een bescheiden hoogte van 2962 meter is deze berg iets minder imposant dan de bovenstaande bergen, maar daarom zeker niet minder mooi. De Oostenrijkse dorpen Lermoos en Berwang liggen rondom deze beroemdheid en bieden een mooi uitkijkpunt op de top. Voornamelijk op de Grubigstein in Lermoos geniet je van een adembenemend uitzicht op de Zugspitze.

#5. Matrei-Kals, Grossglockner

Uiteraard valt de hoogste berg van Oostenrijk niet de missen in dit lijstje: de Grossglockner. Met een hoogte van maar liefst 3798 meter is dit een van de meest indrukwekkendste toppen van de Alpen. Vanuit Kals am Grossglockner of Matrei in Osttirol bereik je de prachtige berghut Adler Lounge, die een uitzichtplateau biedt vanwaar je het mooiste zicht hebt op deze beroemde berg. Een mooi alternatief is om de Grossglockner Hochalpenstraße af te rijden.

uitkijken op de Grossglockner

#6. Sulden, Ortler

Tot slot geniet je in het Italiaanse dorp Sulden am Ortler van een waanzinnig zicht op maar liefst 14 drieduizenders. Één van hen is de Ortler, die met een hoogte van maar liefst 3905 meter de hoogste berg van Zuid-Tirol vormt.

Bron: Snowplaza.nl

Welke van deze bestemmingen en bergen heb jij al bezocht?

Zomervakantie tips