Alles over klimmen in Montafon/Vorarlberg

Bergbeklimmen op de top van de Madrisella

9 juni 2019

door Thijs in Adventure

In het Montafon in Vorarlberg vinden bergbeklimmers tal van uitdagingen. Er zijn steile bergwanden voor ervaren klimmers, maar ook klimpaden en klimparen voor beginnende berggeiten. Het Montafon is een perfecte bestemming voor bergbeklimmers van ieder niveau. Ontdek de bergwereld van de Silvretta, Rätikon en Verwall en waag je aan de mooiste klimroutes!

'Klettersteigen' in Montafon, Vorarlberg

Wie nog nooit geklommen heeft kan in het Montafon voor het eerst een klimtocht maken. Onder begeleiding van een ervaren berggids ga je de bergen in om je te wagen aan een klimroute. Wanneer je bij en van de BergePLUS accommodaties overnacht, is deelname gratis. Wie al vaker geklommen heeft met gordel en karabijnhaak kan zelfstandig aan een van de 17 klimroutes beginnen. Er zijn in het Montafon 17 'Klettersteigen', waardoor er altijd een is die past bij jouw vaardigheden en mogelijkheden. 

Klettersteig Madrisella
(Foto: © Philipp Steurer - Montafon Tourismus GmbH)

Tip: Klettersteig Madrisella

De Klettersteig naar de top van de Madrisella (2500 m) is sinds vorig jaar zomer toegankelijk en van het niveau C/D. Berggidsen Martin Marinac en Manfred Sprung hadden de moeilijk taak om in slecht anderhalve maand de route aan te leggen. Niet eenvoudig, want de route is zeer steil en overbrugt maar liefst 450 hoogtemeters. Ze investeerden samen meer dan 500 uur in de aanleg en uiteindelijk lukte het om de route voor aanvang van het zomerseizoen te openen. De Madrisella Klettersteig werd direct een van de mooiste routes van Vorarlberg. Voor de route via de Versettla Bahn, Alpe Nova, Klettersteig Madrisella en weer terug naar het bergstation van de Versettla Bahn dien je zo'n 5 tot 6 uur te rekenen. 

Klettersteig Madrisella

Duur 6 uur
Hoogtemeters 779 meter klimmen, 779 meter dalen
Afstand 7,6 km
Niveau Moeilijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

Klimparken: oefenen met klimmen

In het Montafon liggen ook enkele klimparken waar je je kunt voorbereiden op het échte werk in de bergen. De klimparken beschikken over routes van verschillende niveaus, waardoor het voor jong en oud een leuk en avontuurlijk uitstapje is.

Klimhallen in Montafon, Vorarlberg

Indoor klimmen is ook mogelijk in het Montafon. Wanneer je door de weersomstandigheden niet buiten kunt klimmen, kun je een van de overdekte klimhallen opzoeken. Voor families met kinderen is er in het JUFA Montafon Familienresort een bescheiden klimmuur. Klik hier voor meer informatie over klimmen in Vorarlberg >

Zomervakantie tips