9 redenen om de Alpen in de herfst te bezoeken

9 redenen om de Alpen in de herfst te bezoeken

4 september 2017

door Miranda in Algemeen

De dagen worden steeds korter en dat betekent ook dat de zomer langzamerhand plaats gaat maken voor de herfst. Misschien denk je dan niet meteen aan een vakantie in de Alpen, maar ook in de herfst zijn de bergen prachtig! Daar waar het in Nederland veel regent en stormt, heb je in de Alpen veel meer kans heldere, zonnige dagen. Daarnaast is het een stuk rustiger dan normaal, en kun je je vakantie voor een aangename prijs boeken.

#1. Vier Almabtrieb

Van september tot begin oktober vindt er bijna overal in de Alpen Almabtrieb plaats. Na de zomer keert het vee vanaf de almen terug naar de stallen en dit wordt feestelijk gevierd. Men dankt de schepper voor het veilig terugkeren van het vee en viert daarbij het succes van de zomer. De dieren worden kleurrijk versierd en het is één groot feest.

#2. Heldere dagen

Zomers loopt de temperatuur af en toe behoorlijk op in de Alpen. De lucht is hierdoor vaak heiig en mistig. Omdat de temperaturen lager liggen in de herfst en er af en toe een buitje valt, is de lucht een stuk helderder. Je kunt veel verder kijken en de lijnen van de bergen zijn mooi scherp.

wandelen in de herfst
Geniet van de prachtige kleuren

#3. Prachtige herfstkleuren

De bomen verliezen hun bladeren en de bergen kleuren daardoor geel, rood en bruin. De meren en bergen krijgen daardoor een bijzondere kleur en zijn prachtig om te zien. Wandel over bergpaden vol met bladeren en geniet van het geluid onder je voeten.

#4. Het is lekker rustig

Natuurlijk is het in de Alpen meestal heerlijk rustig, maar rond de herfstperiode is dat helemaal het geval. Er zijn een stuk minder vakantiegangers dan in de zomer en dat maakt dat je tijdens het wandelen soms wel helemaal niemand tegenkomt. Zo fijn!

wandelen in de bergen
Het is heerlijk rustig!

#5. De prijzen liggen lager

Voor een vakantie in het hoogseizoen betaal je de hoofdprijs. In de herfst liggen de prijzen een stuk lager. Hotel- en appartement eigenaren willen toch hun kamers graag verhuren en stunten daarom vaak met leuke aanbiedingen. Zo boek jij voor een prikkie je vakantiebestemming in de herfst!

#6. Herfsttradities

Naast Almabtrieb zijn er nog meer tradities in de herfst. Zo doet men bijvoorbeeld in het Italiaanse Zuid-Tirol aan törgellen. Na een stevige wandeling geniet je in een knusse berghut van wijn en geroosterde kastanjes. Vaak begeleid met nog veel meer lekkers.

törgellen
Geniet van geroosterde kastanjes in een berghut (Foto: © Alto Adige Marketing)

#7. De kinderen hebben herfstvakantie

Ook voor families met kinderen is een herfstvakantie in de Alpen geschikt. De kinds zijn immers toch een week vrij. Wat is beter om die week niet binnen, maar lekker in de bergen door te brengen. Wandelen, avonturenwerelden en rodelen, het is allemaal mogelijk! Er is zoveel te doen in de bergen!

#8. Het is niet zo heet

Zomers lopen de temperaturen vaak op tot een graad of 30 en dan is het niet altijd even fijn om actief bezig te zijn. Qua temperatuur is de herfst een fijn tussenseizoen. Vergeet alleen geen waterdichte wandelkleding, want je kunt zo nu en dan wel getrakteerd worden op een bui.

Wandelen in de bergen

#9. Je wilt elk seizoen in de Alpen zijn!

Niet alleen zomers, maar ook ’s winters, in de lente en in de herfst, is het heerlijk in de Alpen. De witte bergtoppen in de winter, het groene landschap vol bloemen in de lente, zwoele zomeravonden in de zomer en de prachtige kleuren van de herfst. Je wilt het eigenlijk allemaal een keer meemaken!

Heb jij de Alpen wel eens bezocht in de herfst?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips