Skip to navigation Skip to main content
Zomer Esther

Bergwandelen is mij met de paplepel ingegoten. Al van kleins af aan ging ik met mijn ouders naar de bergen op vakantie, in de Harz in Duitsland. Op mijn 17e ben ik voor het eerst naar Oostenrijk geweest. Met de scoutinggroep waar ik lid van was hebben we een meerdaagse huttentocht gemaakt en daarbij de Zugspitze op de grens van Oostenrijk en Duitsland beklommen. Die tocht heeft diepe indruk op me gemaakt en mij een passie voor lange afstand bergwandelen gebracht.

Inmiddels heb ik meerdaagse bergtochten in Zwitserland en Oostenrijk gemaakt, waarbij ik soms op de berg in een tentje onder de sterrenhemel heb overnacht en soms in een van de rustieke berghutten. Van een van die eerste tochten in Zwitserland herinner ik me dat ik de eerste dag lyrisch (en verliefd) was, de tweede dag overal blaren op mijn voeten kreeg, de derde dag in zwaar gevecht met mezelf en de berg was en vanaf de vierde dag de schoonheid van de omgeving zich paradijselijk aan me toonde. Waarna het vervolg van de tocht me niet lang genoeg kon duren.

Iedere 2 jaar nieuwe wandelschoenen

Mijn rugzak is mijn trouwe begeleider. Ik heb al bijna 20 jaar dezelfde! Anders dan mijn wandelschoenen, want die moet ik iedere 2 jaar wisselen omdat ze zo enorm snel slijten van al dat wandelen. Zeker in de 3 jaar dat ik in Oostenrijk heb gewoond. Overigens loop ik ook in Nederland graag lange afstand wandelpaden. Maar de uitdaging en de voldoening dat het wandelen in de bergen me geeft doet me iedere zomer terugkeren naar ergens boven de 1700 m.