Skip to navigation Skip to main content
MOD Big Air Show (C) Saalbach.Com, Fskugi
© saalbach.com, Fskugi

Saalbach Hinterglemm weet ook in de zomer vakantiegangers te boeien. De regio biedt perfecte condities voor ontspannen dagen in de bergen, maar ook voor avonturen en sportieve uitdagingen die plezier bieden aan het hele gezin. Voor wie steeds weer in de regio terugkomt, organiseert Saalbach Hinterglem ieder jaar nieuwe verrassende activiteiten en event highlights. In deze blog zetten we de hoogtepunten van zomer 2023 voor je bij elkaar.

Zomer 2023: dit is er nieuw in Saalbach Hinterglemm

In Saalbach Hinterglemm bedenken ze steeds nieuwe manieren om de regio nog aantrekkelijker te maken. Bestaande attracties worden vernieuwd en nieuwe dingen ontwikkeld. Als je deze zomer naar Saalbach Hinterglemm komt kun je het zelf ervaren. Bijzondere hoogtepunten zijn de nieuwe Sheepy Hollow Line en de Home of Lässig app.

Sheepy Hollow Line

Dit is een nieuwe aangelegde mountainbike line, die vanaf zomer 2023 de Westgipfel en de Schattberg in Saalbach Hinterglemm met elkaar verbindt. Als je over het 1,1 km lange, golvende parcours gaat heb je prachtig uitzicht en ontdek je wellicht ook een paar naamgevers van deze single track.

Home of Lässig app

Afgelopen winter is de nieuwe, verbeterde versie van de Home of Lässig app in gebruik. Je vindt er een overzicht in van alle activiteiten in de vakantieregio Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In de komende maanden wordt de JOKER CARD hier ook digitaal beschikbaar. Verder zitten er de volgende handige functies in:

  • Interactieve wandel- en fietskaarten
  • Informatie over alle plaatsen
  • Eenvoudig online boeken van hotels en tickets voor de bergliften
  • Informatie over evenementen
  • Weerbericht

Wij vinden het ideaal dat de app alle activiteiten die je in de regio doet, via GPS gedetailleerd registreert.

Mountainbikers in het avondlicht in Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Moritz Ablinger
Het mountainbikers paradijs van Saalbach Hinterglemm heeft er weer een nieuwe line bij

Zomer 2023 boordevol evenementen in Saalbach Hinterglemm

Evenementen horen bij Saalbach Hinterglemm zoals wandelen bij een vakantie in de bergen hoort. De regio biedt een kleurrijke mix van sportieve topevenementen, traditionele feesten en evenementen die voor iedereen – bergliefhebber of niet – geweldig zijn. We hebben zes evenementen bij elkaar gezet, die voor de nodige reuring in Saalbach Hinterglemm zullen zorgen:

1. Internationale Biker Mania: 8 tot 11 juni 2023

Dit kult evenement, waarbij jaarlijks duizenden Harley rijders bij elkaar komen, vindt dit jaar voor de 25ste keer plaats. Heb je zelf geen Harley-Davidson motor? Geen probleem, want je kunt gewoon bij Biker Mania komen kijken naar de ontelbaar vele Harleys die er vol trots geshowd worden. Dit event biedt een unieke sfeer en een afwisselend raamprogramma dat voor iedereen leuk is.

Harleys tijdens Biker Mania in de straten van Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Daniel Roos
Harleys zo ver het oog reikt tijdens Biker Mania in Saalbach Hinterglemm

2. Global Bike Festival: 15 tot 18 juni 2023

Het Global Bike Festival kent nog niet zo’n lange historie als de Biker Mania, want pas vorig jaar was het voor het eerst. Het was echter direct zó succesvol, dat dit jaar de tweede editie plaatsvindt. Het wordt georganiseerd door de grootste fiets- en mountainbike videokanalen ter wereld (GCN, GMBN, EMBN) en de sport staat het hele weekend in de schijnwerpers. Er staan fietsritten, live shows, presentaties en discussies op het programma, wat vele leerzame en interessante ervaringen garandeert.

3. GlemmRide Bike Festival: 6 tot 9 juli 2023

Al voor de zevende keer vindt in het Bike-Eldorado Saalbach Hinterglemm het GlemmRide Bike Festival plaats. Hier draait alles om biken en feesten. De beste bikers laten hun kunnen zien tijdens de Masters of Dirt Big Air Show en razen bij de downhill wedstrijd van de Reiterkogel af. Vier dagen lang kun je bij meer dan 50 exposanten terecht, draait de DJ lekkere muziek, zijn er talrijke live acts en heerst er een sfeer zoals alleen de mountainbike scene die heeft.

4. De boerenmarkt van Hinterglemm: 11 tot 13 augustus 2023

Als tegenhanger van alle nieuwe evenementen in Saalbach Hinterglemm worden ook oude tradities hooggehouden. Zo is de boerenmarkt van Hinterglemm al 41 jaar een vaste ontmoetingsplek in de regio. Tijdens dit weekend in augustus staat de lokale cultuur centraal. Er zijn verschillende exposities, je kunt er traditioneel ambachtswerk bekijken en allerlei lokale lekkernijen proeven. Hoogtepunt van de markt is de indrukwekkende feestelijke optocht.

Traditionele optocht tijdens de boerenmarkt in Hinterglemm
© saalbach.com, Markus Landauer
Traditionele optocht tijdens de boerenmarkt in Hinterglemm

5. Saalbach Trail & Skyrace: 19 en 20 augustus 2023

Een ander sportief topevenement is de Saalbach Trail & Skyrace, dat deze zomer voor de negende keer plaatsvindt. Tijdens dit event zijn er wedstrijden voor trailrunners van verschillende niveaus. De koningsklasse voor zeer ervaren trailrunners is de 13 Summits Sky Marathon van 47 km lengte en 3500 hoogtemeters.

6. World Games of Mountainbiking: 8 tot 10 september 2023

Er gaat geen zomer voorbij in Saalbach Hinterglemm zonder de World Games of Mountainbiking. Deze legendarische wedstrijd vindt inmiddels voor de 24ste keer plaats en kent meer dan 1000 deelnemers uit ruim 20 landen, die op verschillende afstanden om de titel strijden. Het afwisselende raamprogramma en de feesten zorgen ervoor dat zowel deelnemers als bezoekers in opperbeste stemming komen.

World Games of Mountainbiken in Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Daniel Roos
World Games of Mountainbiken: een event voor iedereen in Saalbach Hinterglemm

Zomervakantie in Saalbach Hinterglemm

In de regio Saalbach Hinterglemm is het makkelijk om een heerlijke tijd in de bergen te hebben. Kies een van de evenementen, boek een accommodatie die bij je past, doe je bergschoenen aan en download de Home of Lässig app. Ter plekke huur je een fiets en krijg je van je accommodatie een JOKER CARD gastenkaart, waarmee je tal van voordelen in de regio krijgt. Zo ben je perfect uitgerust om het Glemmtal tot in de verste uithoeken te gaan ontdekken.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.