Skip to navigation Skip to main content
Mountainbiken Voor Beginners In Saalbach
© Saalbach.com, Moritz Ablinger

Met grote snelheid over grindpaden naar beneden razen, door het bos over boomstronken springen en krappe bochtjes nemen, vlak naast een uitzichtpunt. Adrenaline ten top! Dat is toch wat echte mountainbikers zoeken? Lang niet iedereen kan of wil dat. Ben jij net begonnen met mountainbiken of lijkt het jou leuk om hiermee te beginnen? Wil jij graag de bergen in om te fietsen? Saalbach Hinterglemm heeft talrijke bike-trails die perfect zijn voor de beginnende mountainbiker en in het Learn To Ride park kun je je techniek aanscherpen. In dit blog lees je alles over de 5 beste beginnersroutes voor mountainbiken in Saalbach Hinterglemm.

#1. Blue Line op de Reiterkogel

De ideale start voor beginnende mountainbikers is de Blue Line. De route is 2,6 km lang en duurt ongeveer een half uur. Dit is een makkelijke mountainbikeroute. De trail ligt direct naast de Pro Line op de Reiterkogel. Hoewel de Freeride-route speciaal voor beginners is gemaakt, is deze toch ook interessant voor een gevorderde biker. De onderstaande video geeft een goed beeld van het traject.

Meer informatie over alle trails vind je hier >

#2. Monti Trail op de Kohlmais

Ook deze trail is door het makkelijke niveau uitermate geschikt voor beginners. Nieuwelingen vinden op het gemakkelijke en brede traject ruime bochten, vlakke houtelementen, kleine hobbels en eenvoudige schansen voor een eerste sprongetje. De trail is 2,9 kilometer lang en hier ben je ongeveer een half uur mee bezig. Je daalt in die tijd zo'n 380 meter af. De route loopt van het middenstation van de Kohlmais over alpenweides en door kleine bossen naar het dalstation. Daar is de Snapshot Camera om een souvenirfoto van je te schieten.

50661 - monti trail saalbach mountainbike
De Monti Trail in Saalbach is perfect oefenterrein voor de beginner (Foto: © saalbach.com, Felix Hens)

#3. Panorama Trail op de Kohlmais

Dit parcours is zeer geschikt voor kleinere mountainbikers en voor families met kinderen. Hier kan namelijk ook langzaam gefietst kan worden. Het traject is 1,3 kilometer lang en overbrugt 150 hoogtemeters. Beginners vinden een makkelijke, natuurlijke singletrail met lichte plateaus en sprongetjes. Op het onderste deel van het traject kun je kiezen. Je kunt linksaf naar de eerste haarspeldbocht, waar de BIG-5 Trail in de Egger Trail overgaat of je gaat rechtsaf over de bosweg richting Spielberghaus, waar de technisch uitdagende Höllen Trail wacht.

50661 - mountainbiken kohlmais saalbach
Een heuse speelweide voor mountainbikers in Saalbach (Foto: saalbach.com, Daniel Roos)

#4. SH 43 Hochalm-Trail op de Reiterkogel

Een trail met gigantische uitzichtpunten is er voor beginners op de Hochalm-Trail SH 43. Dit natuurlijke traject is ook een mooie afsluiter voor langere mountainbike-tochten. Je kunt je hier lekker naar beneden laten rollen en genieten. Het is ook perfect geschikt voor beginners op de mountainbike, want het 6,9 kilometer lange traject bevat alleen maar makkelijk te nemen hindernissen, zoals beekoversteken, scherpe bochten, eenvoudige boomstronken en steenvelden.

Hochalm-Trail in Saalbach
© Saalbach.com, Moritz Ablinger
Hochalm-Trail in Saalbach heeft geweldige uitzichten

#5. SH 35 Hacklberg Trail bij de Schattberg X-press

Een toptour met middelzware moeilijkheden is deze trail door een adembenemend landschap met prachtige panorama's. Een gemiddelde mountainbiker heeft ongeveer 35 minuten nodig om dit traject af te leggen. Het traject is 5,5 kilometer lang en perfect voor iedereen die van natuurlijke trails houdt waar je flink tempo kunt maken. Deze trail behoort zeker bij de mooiste van de regio en is zelfs bij mountainbikers buiten Oostenrijk bekend. Doordat de route tamelijk vlak loopt is het traject echter ook voor beginners geschikt.

50661 - hacklberg saalbach mountainbike
Door de steile bochten op de Hacklberg Trail (Foto: © saalbach.com, Felix Hens)

De JOKER CARD: jouw toegangspas tot de bergen!

Als je tussen 15 mei en 26 oktober 2023 overnacht in een van de partneraccommodaties, ontvang je een JOKER CARD. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van de 6 kabelbanen in Saalbach-Hinterglemm, kun je 2x per dag gratis met de kabelbaan in Leogang en mag je in zowel Saalbach-Hinterglemm als Leogang 2x per dag ook je fiets gratis meenemen in de gondel. Ook het gebruik van de wandelbus en het openbaar vervoer in Pinzgau (Kreis Zell am See) zijn geheel gratis. Verder ontvang je met de JOKER CARD allerlei fijne kortingen op attracties en entreeprijzen. Check dus even of jouw overnachtingsadres het JOKER CARD logo heeft. Meer informatie over de JOKER CARD >

Verdere informatie over Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm is al jaren leidend als mountainbike-regio van Oostenrijk. Een omvangrijk netwerk met meer dan 400 kilometer trails van verschillende niveaus trekt elke mountainbiker. Ben je een ervaren mountainbiker? Dan is THE CHALLENGE een mooie uitdaging. Deze Challenge is samen met buurregio Leogang opgezet. Met het ticket voor de grootste mountainbike-regio van Oostenrijk kunnen mountainbikers overigens gratis van 9 liften op 7 bergen gebruik maken en hun mountainbike daarbij meenemen. Welke trail wil jij deze zomer proberen?

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.