Skip to navigation Skip to main content

De bergen in? Neem deze spullen allemaal mee

Wandelen Rugzak
© Spalder Media Group

Een vakantie in de bergen is een droom van vele vakantiegangers. Kamperen in een natuurrijke omgeving zoals de bergen kunnen je niet alleen rust en vrijheid bieden, je komt daarnaast op de mooiste plekken waar je je ogen uitkijkt. Het is echter aan te raden om goed voorbereid op vakantie te gaan en daarom de belangrijkste spullen voor een vakantie in de bergen niet te vergeten. Wij benoemen een aantal dingen die niet mogen ontbreken als je de bergen in gaat, en we delen aan het einde van dit artikel nog een link naar een handige paklijst.

Kampeeruitrusting

Tijdens een reis de bergen in, mag goede kampeeruitrusting natuurlijk niet ontbreken. Als je het goed wil doen, is de totale uitrusting vrij uitgebreid. De belangrijkste punten zijn echter je grondzeil, een tent, dekens en kussens, tentverlichting en goede haringen of grondpennen om alles goed vast te zetten. Houd er rekening mee dat je in de bergen niet altijd een egaal terrein ter beschikking hebt om je tent op te zetten. Een goede tent en deze op de juiste manier vastzetten is dan ook essentieel. Indien je twijfelt over welke tent het beste bij je past, raden wij je aan om je te laten adviseren door een expert op het gebied van kampeeruitrusting.

Geschikte kleding

Kleding in de bergen is van groot belang. Zeker wanneer je op hoogte bent kun je te maken krijgen met flinke verschillen in temperatuur en andere weersomstandigheden. Zowel een korte broek als een lange gevoerde broek kunnen tijdens je reis goed van pas komen. Wees voorbereid op alle omstandigheden. Daarnaast zijn goede schoenen ook aan te raden. Tijdens het lopen op gevarieerd terrein zoals in de bergen wordt er veel van je voeten gevraagd. Goede wandelschoenen kenmerken zich door een goede zool die comfort en gemak biedt, maar ook door de stevigheid die de schoen aan je hele voet geeft.

Wandelen met rugzak in de bergen

Medische spullen

Wanneer je in de bergen op reis bent, is medische hulp niet altijd om de hoek. Om er zeker van te zijn dat je altijd eerste hulp kunt verlenen bij jezelf of bij een ander, wordt geadviseerd om spullen bij te hebben waarmee je dit kunt doen. Denk aan een complete EHBO set, of een losse set van pleisters, gaas, paracetamol, jodium en drukverband. Daarnaast kan het handig zijn om je eigen medicijnen, je medische paspoort en je zorgverzekering pas altijd op zak te hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in de bergen!

Handige paklijst

Wees verstandig en houd bij het inpakken ook deze handige paklijst bij de hand, zo zul je niets vergeten en de belangrijkste spullen bij je hebben op reis in de bergen. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook zeker voor een reis naar de bergen. Hoe beter jij vooraf nadenkt over wat je allemaal nodig hebt, hoe meer je kunt genieten van je verblijf. Wij proberen daar met deze tips een handje bij te helpen. Veel plezier tijdens jouw reis naar de bergen!

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.