5 must do’s in Livigno

5 must do’s in Livigno

3 augustus 2016

door Miranda in Reisverslagen

Livigno ligt verscholen in de Italiaanse Alpen tussen Zwitserland en Italië op 1816 meter hoogte . Het is een relatief onbekende vakantieregio die, zowel in de winter als in de zomer, vakantiegangers veel te bieden heeft. 's Zomers is Livigno een mooie vakantiebestemming voor actievelingen, families, stelletjes en ouderen. Met de Livigno Card is het voor gasten mogelijk om gratis of met korting deel te nemen aan activiteiten. Van lekker eten en watersporten tot taxfree shoppen: Livigno heeft voor ieder wat wils.

#1. Fietsen

Livigno biedt meerdere fietsroutes aan, zowel off-road als op mooi aangelegde fietspaden. Met geasfalteerde bergpassen als Stelvio, Havia, Mortirolo en Bernina zijn de bergen prima te beklimmen met een E-bike of racefiets. Voor de mensen die meer avontuur willen en de mountainbike pakken, zijn er twee bike terreinen: Mottoline Bike Park en Mountain Park Carosello 3000. Met routes van verschillende moeilijkheidsgraden en afwisselende landschappen, zijn de terreinen zeker een bike trail waard.

Fietsen in Livigno

#2. Watersport

Het grote meer ‘Lago di Livigno’ biedt vakantiegangers een scala aan watersportactiviteiten. Het is niet toegestaan om in het water te zwemmen, maar andere watersporten, zoals kanoën, roeien, windsurfen en zeilen, maken dit ruimschoots goed. Naast het natuurlijke meer is er in het dorp het ‘Aquagranda Active You'-sportcentrum. Hier vindt men sport- en recreatiebaden en een prachtige wellness area om te relaxen. In dit 'high-altitude' centrum trainen veel atleten voor belangrijke wedstrijd, zoals de Olympische Spelen. Tevens heeft het centrum sinds deze zomer twee nieuwe glijbanen gebouwd in het Slide&Fun park voor kinderen.

Watersport in Livigno

#3. Larix Park

Niet ver van het dorp in de bossen ligt het Larix Park. Een avonturenpark met klimtouwen, Nepalese bruggen en lianen hoog in de toppen van de eeuwenoude Larixbomen. In totaal heeft het park vijf verschillende trajecten, waar kinderen, tieners en volwassenen zichzelf uitdagen om hoogtes tot 18 meter te trotseren. Alle trajecten worden afgelegd onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs.

Larix Park Livigno

#4. Gastronomie

Naast alle sportieve activiteiten, kan men hoog in de bergen ook genieten van de traditionele Italiaanse keuken. In idyllische berghutten en oude lodges worden veel gerechten bereid met lokale producten als verse kruiden, kazen en bresaola. Met vers schepijs gemaakt van de melk van de lokale koeien, is Livigno in de zomer een waar ijs-walhalla.

Gastronomie Livigno

#5. Taxfree shoppen

Doordat Livigno een belastingvrij dorp is, is het er aantrekkelijk shoppen. Met een tien kilometerlange winkelstraat en zo’n 250 winkels is alles te vinden. Winkels met fashion, cosmetica, hi-tec, muziek en gastronomie bieden producten van vele grote internationale en Italiaanse merken aan. In de zomer zijn er verschillende evenementen georganiseerd waardoor de winkels vaak langer zijn geopend.

Taxfree shoppen in Livigno

Reactie(s) Reageren?

door anoniem op 23 augustus 2016

Ik ga ze op een lijstje zetten voor onze volgende vakantie naar Livigno

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips