Klopeiner See: warmste meer van Karinthië

Klopeiner See: warmste meer van Karinthië

12 augustus 2015

door Joris in Algemeen

Met de langste Flow Trail, de unieke ondergrondse kanotocht en het warmste zwemmeer van Europa is de regio Klopeiner See een spannende vakantiebestemming in Karinthië. Het water in de Klopeiner See kan in de zomermaanden tot wel 28 graden warm worden. Hier beleeft men de vakantie in tweevoud: het culturele aanbod, de evenementen en de grensoverschrijdende wandel-, mountainbike- en fietsroutes.

Officiële start van de langste Flow Trail in Europa

Na een bouwperiode van 2 jaar is het 11,2 km lange mountainbike-traject op de Petzen, de huisberg van Zuid-Karinthië, geopend. Al in 2014 kreeg de trail als eerste ter wereld de onderscheiding `Flow Trail van het jaar` uitgereikt door de gerenommeerde IMBA (Int. Mountainbike Association) in Colorado. `Flow` staat voor een moeiteloos ritme, waardoor het voor de hele familie mogelijk wordt, bij een goed gedoseerde snelheid, 1.000 hoogtemeters te overwinnen. Dat duurt een half uur (zonder pauze) en kan met de dagkaart zo vaak als u wil herhaald worden. Met de Petzenbaan bent u in 13 minuten boven. Bij het dalstation van de gondelbaan is een oefenparcours en drie familie-trailtrajecten te vinden evenals een service-center met shop en verhuurstation.

Kanoën door mijnwerkschachten

700 meter onder de grond, in een 3-persoons kano door mijnwerkschachten roeien. Dat is uniek in Europa. Met de Knappen-zug, een elektrische minitrein, rijdt u de Petzen, de huisberg van Zuid-Karinthië, in. 80 tredes lager bereikt u de opstapplaats voor de kanotocht. Met zwemvesten en de professionele gids Marko roeit u met 2 tot 3 kano’s van elk 3 personen een uur lang door de mijnschachten uit de 18e eeuw, waar vroeger zink en looderts gedolven werden.

Kanoën door mijnwerkschachten

Kärnten Card Klopeiner See

Met de nieuwe regionale Kärnten Card Klopeiner See, gratis verkrijgbaar in de 46 aangesloten accommodaties, wordt de vakantie extra voordelig. Zo hoeven er geen extra kosten meer gemaakt te worden voor de bergliften, boottochten, panoramawegen, dierentuinen, zwembaden evenals vrijetijds- en natuurparken. Maar in Karinthië valt nog meer te beleven, zoals het gratis Stand Up Paddelen, gratis begeleide mountainbiketochten en begeleide wandelingen in het Geopark Karawanken.

Meer informatie over de Klopeiner See >>

Kärnten Card Klopeiner See

Zomervakantie tips