Golfvakantie in Graubünden

Golfvakantie in Graubünden

21 juli 2015

door Joris in Algemeen

Het is zomer in Graubünden en die zomer leent zich uitstekend voor het slaan van een balletje op één van de golfbanen in vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland. De golftraditie in Graubünden gaat terug tot het jaar 1889. Met zijn afwisselende dalen en hoogvlaktes heeft Graubünden zich door de jaren heen ontwikkeld tot een eldorado voor de golfsport met 15 golfclubs die golfplezier bieden voor professionals en beginners.

10 keer zoveel banen als in Duitsland

Nergens op het Europese continent zijn zoveel en zo veel verschillende golfbanen als in Graubünden. Gemeten naar het aantal inwoners, heeft Graubünden 2 keer zoveel golfbanen als in Engeland en 10 keer zoveel als in Duitsland. Deze dichtheid heeft als belangrijk voordeel dat geen van de 15 banen vol en druk is. Van de 15 banen in Graubünden zijn 7 banen 9-holes, de overige 8 banen zijn 18-holes. Elke baan is anders en iedere baan heeft haar eigen specifieke signature. Alle banen hebben echter één ding met elkaar gemeen en dat is de bergen. Als golfers in Graubünden een slag verprutsen, kunnen ze altijd nog genieten van het uitzicht.

De hoogste afslagplaats van Europa

Een van de meest spectaculaire banen van Graubünden is de golfbaan in Disentis-Sedrun, gelegen op een paar kilometer van de bron van de Rijn. De architect heeft de ligging van de baan benut voor de creatie van een unieke afslag over de Rijn. De golfbaan van Arosa ligt op 1800 meter boven zeespiegel en één van de afslagplaatsen ligt zelfs op 1893 meter. De golfbaan, die in de winter dienstdoet als sneeuwschoenwandel traject, beschikt daarmee over de hoogstgelegen afslagplaats van Europa.

De hoogste afslagplaats van Europa

Golfbanen voor pro's en beginners

Een goede golfbaan voor beginners is de baan in Domat Ems, de grote driving range van deze baan is zeer geschikt voor het oefenen van de slag. De golfbaan van Sagogn, nabij Laax, is juist meer geschikt voor de gevorderde golfer en staat te boek als de lastigste baan van Graubünden. Recentelijk is deze golfbaan uitgebreid met 9-holes. De huidige 18-holes baan van Sagogn geldt nu als één van de mooiste van Zwitserland.

Golfparadijs Davos-Klosters

Davos Klosters is een waar golfparadijs. Binnen één uur kunnen golfers vanuit hier maar liefst 9 verschillende banen bereiken. De 9-holes baan in Klosters heeft smalle fairways die een zorgvuldige en gerichte slag vereisen. De 18-holes golfbaan in Davos heeft enige jaren geleden een ware make-over ondergaan. De Duitse golf architect Kurt Rossknecht heeft maar liefst 10 holes opnieuw ontworpen; de tees zijn verhoogd en er zijn zelfs waterpartijen toegevoegd. De baan is nu langer, lastiger en brengt meer variatie in het spel.

Klik hier voor meer informatie over Graubünden >>

Golfparadijs Graubünden
Reactie(s) Reageren?

door Rijn op 28 juli 2015

Ben een grote golfliefhebber, alleen nog nooit in Graubunden geweest. Staat bij deze op het lijstje!

door Lida op 5 augustus 2015

Staat hoog op het lijstje om eens te gaan golfen in Zwitserland

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips