Alles over kamperen in het Zwarte Woud

Alles over kamperen in het Zwarte Woud

9 juni 2015

door Thijs in Algemeen

Uitgestrekte bossen, groene dalen en zonnige bergweiden – in geen enkele andere vakantieregio kan men zo comfortabel kamperen en gelijktijdig genieten van de geweldige natuur als in het Zwarte Woud. De campings in deze regio staan nu overzichtelijk weergegeven in een Nederlandstalige brochure.

Duitslands grootste bosgebied

Het Zwarte Woud, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, is het grootste bosgebied bij onze oosterburen. Het is een middelgebergte en zo’n 200 kilometer lang en 60 km breed. Voor kampeerders is het een uitgelezen vakantiebestemming want hier heeft men de keuze uit diverse campings. Zo kan men de tent opslaan, de caravan afhaken of de camper/mobilehome parkeren in een wijngebied, op een bergweide of aan een van de vele meren die het Zwarte Woud rijk is.

Kwaliteit

Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen, voldoen de meeste campings aan strenge regels en laten zich dan ook regelmatig classificeren. 60 Campings hebben zich bij “Schwarzwald Tourismus” aangemeld. Maar liefst 20 hiervan zijn door de Duitse campingbond met 4 of 5 sterren bekroond, 10 campings zijn beoordeeld door de ADAC en 9 hebben zelfs het milieuvriendelijke predicaat “Ecocamping”.

Campings in het Zwarte Woud

Familievriendelijk

De natuur is altijd dichtbij, maar er is daarnaast zoveel meer te doen en te beleven. Veel campings beschikken over speelvoorzieningen en entertainment voor de kinderen. Drie campings hebben daarenboven van het land Baden-Württemberg het keurmerk “familievriendelijk” gekregen. In de buurt van de campings zijn ook altijd bijzondere dingen te beleven. Zwembaden, attractieparken, dierentuinen, klimbossen, mijnen en bergliften zorgen voor een onvergetelijk dagje uit.

Gratis openbaar vervoer

Zo’n dagje uit is extra makkelijk met de Konus-gastenkaart. Vakantiegangers ontvangen deze kaart automatisch als zij in een hotel, pension, vakantiewoning of op een camping van een van de 139 deelnemende steden en dorpen in het Zwarte Woud overnachten. De Konus-kaart geeft vrij openbaar vervoer in de regio die zich uitstrekt tussen Karlsruhe en Bazel, Pforzhein en Waldshut.

Actief in het Zwarte Woud

Met meer dan 23.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden kunt u altijd een route oppikken vanaf de camping. Heel aantrekkelijk zijn de zogeheten “Schwarzwälder Geniesserpfade”. Deze komen altijd weer bij het beginpunt uit en zijn tussen de 6 en 18 kilometer lang. Wandelaars genieten van bijzondere vergezichten en regionale cultuur en lekkernijen. Onderweg kan men bij “Schnapsbrünnle” en “Obststationen” proeven van de lokale gastronomie. Soms kan men bij rustplaatsen “Himmelsliegen” en genieten van de omgeving.

Klik hier voor meer informatie over het Zwarte Woud >>

Reactie(s) Reageren?

door Van Belleghem op 16 juni 2015

Nog nooit gekampeerd in het Zwarte Woud, maar wel vaak geweest. Wij zijn echte wandelaars en kunnen in deze omgeving ons hart ophalen. Veel routes, prachtig landschap, gastvrije mensen. We komen hier nog vaak terug.

door Lieven op 23 juni 2015

Een paar prachtige vakanties gehad in het Zwarte Woud. Toch is het verder rijden dan u denkt!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips