Skip to navigation Skip to main content

Alles over kamperen in het Zwarte Woud

6530 - Alles over kamperen in het Zwarte Woud

Uitgestrekte bossen, groene dalen en zonnige bergweiden – in geen enkele andere vakantieregio kan men zo comfortabel kamperen en gelijktijdig genieten van de geweldige natuur als in het Zwarte Woud. De campings in deze regio staan nu overzichtelijk weergegeven in een Nederlandstalige brochure.

Duitslands grootste bosgebied

Het Zwarte Woud, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, is het grootste bosgebied bij onze oosterburen. Het is een middelgebergte en zo’n 200 kilometer lang en 60 km breed. Voor kampeerders is het een uitgelezen vakantiebestemming want hier heeft men de keuze uit diverse campings. Zo kan men de tent opslaan, de caravan afhaken of de camper/mobilehome parkeren in een wijngebied, op een bergweide of aan een van de vele meren die het Zwarte Woud rijk is.

Kwaliteit

Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen, voldoen de meeste campings aan strenge regels en laten zich dan ook regelmatig classificeren. 60 Campings hebben zich bij “Schwarzwald Tourismus” aangemeld. Maar liefst 20 hiervan zijn door de Duitse campingbond met 4 of 5 sterren bekroond, 10 campings zijn beoordeeld door de ADAC en 9 hebben zelfs het milieuvriendelijke predicaat “Ecocamping”.

Campings in het Zwarte Woud

Familievriendelijk

De natuur is altijd dichtbij, maar er is daarnaast zoveel meer te doen en te beleven. Veel campings beschikken over speelvoorzieningen en entertainment voor de kinderen. Drie campings hebben daarenboven van het land Baden-Württemberg het keurmerk “familievriendelijk” gekregen. In de buurt van de campings zijn ook altijd bijzondere dingen te beleven. Zwembaden, attractieparken, dierentuinen, klimbossen, mijnen en bergliften zorgen voor een onvergetelijk dagje uit.

Gratis openbaar vervoer

Zo’n dagje uit is extra makkelijk met de Konus-gastenkaart. Vakantiegangers ontvangen deze kaart automatisch als zij in een hotel, pension, vakantiewoning of op een camping van een van de 139 deelnemende steden en dorpen in het Zwarte Woud overnachten. De Konus-kaart geeft vrij openbaar vervoer in de regio die zich uitstrekt tussen Karlsruhe en Bazel, Pforzhein en Waldshut.

Actief in het Zwarte Woud

Met meer dan 23.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden kunt u altijd een route oppikken vanaf de camping. Heel aantrekkelijk zijn de zogeheten “Schwarzwälder Geniesserpfade”. Deze komen altijd weer bij het beginpunt uit en zijn tussen de 6 en 18 kilometer lang. Wandelaars genieten van bijzondere vergezichten en regionale cultuur en lekkernijen. Onderweg kan men bij “Schnapsbrünnle” en “Obststationen” proeven van de lokale gastronomie. Soms kan men bij rustplaatsen “Himmelsliegen” en genieten van de omgeving.

Klik hier voor meer informatie over het Zwarte Woud >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.