Skip to navigation Skip to main content

Swiss Travel Pass: ‘nationale toeristenpas’ van Zwitserland

6442 - Swiss Travel Pass: ‘nationale toeristenpas’ van Zwitserland

Zwitserland kent zijn ‘Swiss Travel Pass’ al sinds 1989. Met deze voordeelpas reizen buitenlandse toeristen gedurende 3, 4, 8 of 15 dagen onbeperkt met trein, bus en boot door heel Zwitserland. Daarnaast biedt de Swiss Travel Pass gratis toegang tot meer dan 480 musea en tot 50% korting op veel bergbanen. De Swiss Travel Pass maakt het mogelijk voor toeristen om eenvoudig te reizen met verschillende vervoersmiddelen.

Complete Zwitserlandbeleving met één pas

De voorganger van de huidige Swiss Travel Pass is de ‘Schweizer Ferienkarte’ uit 1952, die zowel Zwitsers als buitenlanders konden aanschaffen. Hiermee kon men door Zwitserland reizen per trein, bus en boot. Sinds de introductie van de Swiss Pass (thans ‘Swiss Travel Pass’) in 1989 is ook het openbaar vervoer in steden inbegrepen bij de pas en profiteren buitenlandse gasten van kortingen tot 50% op veel bergbanen. Door de toevoeging van de Zwitserse museumpas aan het aanbod hebben reizigers met de Swiss Travel Pass ook gratis toegang tot meer dan 480 musea in het hele land.

Swiss Travel System

Naast de Swiss Travel Pass biedt het Swiss Travel System nog andere OV-voordeelpassen. Zo geeft de ‘Swiss Travel Pass Flexi’ recht op vrij reizen gedurende 3, 4, 8 of 15 afzonderlijke dagen binnen een maand. Het Swiss Transfer Ticket brengt reizigers van het grensstation of de luchthaven in Zwitserland naar de eindbestemming en retour. Voor gezinnen en jongeren zijn de abonnementen van het Swiss Travel System extra voordelig: kinderen tot 16 jaar reizen met de Swiss Family Card onder begeleiding van tenminste één ouder gratis mee en jongeren onder de 26 krijgen 15% korting op de reguliere tarieven.

Verkooppunten

Swiss Travel System-tickets zijn ook in België verkrijgbaar. Een overzicht van de verkooppunten is te vinden op SwissTravelSystem.com/verkooppunten. De Swiss Travel Pass, het Swiss Transfer Ticket en de Swiss Half Fare Card zijn ook als e-ticket verkrijgbaar en kunnen thuis geprint worden.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.