Skip to navigation Skip to main content

Val Gardena: wintersport met een culinair tintje

6326 - Val Gardena: wintersport met een culinair tintje

In Val Gardena (Gröden), in het hart van de Italiaanse Dolomieten, krijgt wintersport een extra dimensie tijdens een culinaire skisafari. Een mooie tocht van ongeveer 30 kilometer langs verschillende berghutten, waarbij gasten genieten van regionale specialiteiten. Deze individuele skitour begint en eindigt in het gezellige wintersportdorp Ortisei.

De verfijnde keuken van Val Gardena

Val Gardena is niet alleen bekend om haar outdoor activiteiten maar zeker ook om de verfijnde keuken. Gasten maken een skisafari met een culinaire twist rondom het mooie Val Gardena in combinatie met eetgelegenheden van, en letterlijk op, hoog niveau. De tour begint op de hoogste top bij Ortisei, de Seceda Alp. De eerste stop kan gemaakt worden bij ‘Sofie Hütte’, de hoogstgelegen wijnkelder in deze regio. De eigenaar nodigt u graag uit voor hapjes met gegrilde garnalen, echte Tiroler spek en sprankelende Arunda rosé. Wie lokale specialiteiten wil combineren met een lekker glas wijn, maakt een stop bij ‘baita Daniel Hütte’.

Grootmoeders cake met Bombardino

Zoetekauwen kiezen ‘rifugio Troier Hütte’ om van grootmoeders cake in combinatie van een Bombardino (eierlikeur met eau-de vie en slagroom) te genieten. Vandaar gaat de tocht verder richting Seceda/Col Raiser waar de ‘Südtiroler Gardenissima’ start, die met 12 kilometer de langste reuzenslalom ter wereld is. Onderaan de piste neemt de ondergrondse trein, de Gardena Ronda Express, u mee naar de legendarische Saslong, bekend van de Super G-wedstrijden. Een prachtige afdaling brengt u verder naar Selva Gardena.

©Emilio Comici Hütte

Oester- en champagnebar op de piste

In het volgende skigebied, Dantercepies, heet de eigenaar van ‘Villa Frainela’ haar gasten welkom met taarten en cakes, ambachtelijk ijs of warme chocolade. Maar ook worden er hartige gerechten als quiches en soep geserveerd. Dit alles van eigen receptuur. Terug via Ciampinoi en via piste nummer 5 bereikt u het Piz Sella skigebied waar ‘rifugio Emilio Comici’ befaamd is om de verse visgerechten met als specialiteit ravioli met gegrilde kreeft. Buiten vinden gasten een oester- en champagnebar met een prachtig panoramisch uitzicht.

Traditionele, verfijnde gerechten

Het Almhotel Col Raiser, op de terugweg naar Ortisei waar de skitour begon, is ideaal voor natuurliefhebbers en enthousiaste skiërs. Het hotel is gelegen op 2.000 meter hoogte en is alleen bereikbaar op de ski’s of met de kabelbaan. Het restaurant serveert typische streekgerechten en huisgemaakte cakes. Geen zin om te skiën? Ook in de dalen van Val Gardena vindt men de beste restaurants voor degene die op zoek zijn naar smakelijke, traditionele en verfijnde gerechten.

©Emilio Comici Hütte
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.