Waterbelevenissen in Tirol deel II

Waterbelevenissen in Tirol deel II

3 maart 2015

door Yvonne in Algemeen

Vorige week kon je op Indebergen al lezen over de nodige waterbelevenissen in Tirol. Vandaag in deel II nog meer uitstapjes waarin het element water centraal staat. Het Hexenwasser is een van de eerste themaparken in de Alpen waar het gaat over het element water. Hier wordt de schoonheid en kracht van het water getoond en worden vooral kinderen sterker bewust gemaakt van de waarde van het water. 60 opwindende stations bieden de gelegenheid tot ploeteren en poedelen. Een van deze stations is de zogenaamde Hexenmühle of heksenmolen, een watermolen waar kinderen zelf stenen kunnen slijpen.

Herademen aan de waterval

De Grawa-waterval in het achterste gedeelte van het Stubaital is met zijn 85 meter de breedste waterval van de oostelijke Alpen. Vanop een hoogte van 180 meter stort het water van de Sulzaubeek de diepte in. Aan de voet van de waterval bevindt zich een platform zonder barrières waar u optimaal kunt genieten van een prachtig uitzicht. De waterval heeft een weldadige invloed voor mensen met luchtwegaandoeningen. Na slechts één uur in de sproeinevel van de waterval is de positieve werking al voelbaar op de ademhaling.

Meren met drinkwaterkwaliteit

In de zomer is Tirol een toevluchtsoord voor iedereen die graag gaat zwemmen, en dan nog het liefst in een meer midden in de bergwereld. De meren in Tirol zijn zo schoon dat men eruit kan drinken. Van de Achensee, met zijn 9 kilometer lengte het grootste meer van Tirol, tot de kleinere verstopte bergmeren. Daarbij komt dat heel wat waterbekkens van skigebieden in de zomer dienst doen als een meer waar gasten kunnen zwemmen. Zo kunnen wandelaars hun uitstap in de bergen combineren met een duik in het koele nat. Dat kan bijvoorbeeld in het nieuwe waterbekken Hög in de regio Serfaus-Fiss-Ladis.

©Tiroler Oberland Tourismus | Badesee Ried

Murmliwasser van Serfaus

In Serfaus wacht nog een andere waterattractie. Het Murmliwasser van Serfaus heeft de grootte van twee voetbalvelden en ligt onder het middenstation van de Komperdellbahn. De bergbeek die daar vloeit, is omwille van ecologische redenen niet veranderd en wordt opgenomen als centraal element in deze familiewereld. De mascotte van het volledige gebied is de "Murmli", die zijn naam dankt aan de grote marmottenbevolking (Murmeltier in het Duits) in de omgeving.

Reactie(s) Reageren?

door anoniem op 17 maart 2015

De meren van Tirol zijn prachtig. Ook heerlijk warm water

door anoniem op 20 maart 2015

Een zomervakantie zonder het bezoeken van een waterval is niet compleet

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips