Wateravontuur in Alpbachtal Seenland

Wateravontuur in Alpbachtal Seenland

3 januari 2015

door Joris in Familie/kinderen

De vakantieregio Alpbachtal Seenland (Tirol) staat in de zomer helemaal in het teken van het natuurelement water. Afgelopen zomer onthulde de vakantieregio een verborgen schat: de thermale bron van Kramsach. Deze bron staat centraal in de ‘Erlebnis’-wandelroute ‘Kramsacher Heilwasserweg’. Langs deze avontuurlijke route wandelt u niet alleen langs het thermaalwater van 35 graden Celsius, ook volgen zij de voetsporen van oude mythen en sagen uit de regio. Wie een vakantie vol actie wil, versnelt zijn hartslag met wildwateractiviteiten zoals canyoning of raften.

‘Kramsacher Heilwasser’-trail

De authentieke Oostenrijkse regio Alpbachtal Seenland wordt niet alleen gekenmerkt door haar boerderijen, traditionele dorpjes en ongerepte natuur, maar zeker ook door veelzijdig waterpret dankzij het groot aantal meren die de regio rijk is. Naast de grote bekende zwemmeren, vindt u hier ook rustige, idyllisch gelegen meren. Deze zomer speelt het natuurelement water een belangrijke rol. De nieuwe, twee uur durende, ‘Kramsacher Heilwasser’-trail langs het helende water uit de bron van Kramsach is een onderdeel hiervan. De ‘Erlebnis’-route voert naar de sporen van oude Alpbachtaler mythen over water, mijnbouw en cultuur.

Waterpret voor iedereen

Wie op zoek is naar meer uitdaging, vindt zijn adrenalinekick bij diverse wildwater-activiteiten zoals glijden op rubberbanden, raften of een cursus kajakken. Alle activiteiten vinden plaats onder professionele begeleiding. De benodigde uitrusting wordt ter beschikking gesteld. Iets meer ontspannen, maar niet minder levendig, zijn de buitenzwembaden in Münster en Brixlegg. Iedereen die van zwemmen houdt, moet zeker een bezoek brengen aan het overdekte avonturenzwembad Wave Spa in Wörgl met ‘s werelds eerste looping-glijbaan en een golfslagbad die het gevoel geeft dat je in de Grote Oceaan zwemt. Wie het rustiger aan wilt doen, ontspant op een ligweide bij een van de vele meren die de regio rijk is.

Waterpret voor iedereen

Alpbachtal Seenland Card

Met de Alpbachtal Seenland Card, die alle vakantiegangers gratis ontvangen bij minimaal één overnachting, wordt vakantie in de regio een avontuur. Door gebruik te maken van het activiteitenprogramma wordt iedere dag anders. Op doordeweekse dagen kunnen gasten deelnemen aan wandelingen met een berggids of de omgeving ontdekken per fiets. Alpbachtal en Kramsach organiseren begeleiden fietstochten voor jong en oud. Toegang tot diverse zwembaden, musea en het gebruik van bussen en kabelbanen in de regio is ook inclusief. Daarnaast geeft de Alpbachtal Seenland Card kortingen op activiteiten van aangesloten partners.

Klik hier voor meer informatie over Alpbachtal Seenland >>

Alpbachtal Seenland Card

Zomervakantie tips