Het Molvenomeer in natuurpark Adamello Brenta

Het Molvenomeer in natuurpark Adamello Brenta

9 februari 2016

door Joris in Nieuws

Het Molvenomeer aan de voet van de Brenta Dolomieten is werkelijk een parel om te ontdekken. Het heldere water waarin de indrukwekkende bergtoppen weerspiegelen, het sfeervolle dorpje op de oever en de vele wandelpaden die hier starten voor werkelijk unieke bergtochten door de Dolomieten. Dit berggebied maakt onderdeel uit van het natuurpark Adamello Brenta dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Behoud van de natuur en het culturele erfgoed

Legambiente is een Italiaanse milieu organisatie die sinds 1980 bestaat en door het ministerie van milieu wordt erkend. In samenwerking met de Italiaanse toeristische organisatie Touring Club, deze organisatie ter promotie van het toerisme en behoud van de natuur en culturele erfgoed bestaat sinds 1894. Tezamen hebben zij de Blauwe Gids ontwikkelt waarin toeristische streken worden onderscheiden met blauwe vlaggen. De aspecten die worden beoordeeld bij het toekennen van deze vlaggen zijn de kwaliteit van het zwemwater, gescheiden afvalinzameling, het waterbeheer, de aanwezige voetgangerspaden evenals faciliteiten, de aandacht voor de omgeving en de lokale producten en economie.

Voor het vijfde jaar op rij

Het is voor het Molvenomeer niet de eerste keer maar het vijfde jaar op rij dat ze worden onderscheiden met 5 zeilen, maar dit jaar heeft tevens de locatie de eerste plaats bereikt. Een prestatie waar de bewoners en eigenaren van de accommodaties trots op zijn. Molveno is eenvoudig te bereiken via de Brenner autobaan (ca 1040 vanaf Antwerpen) of via de vliegvelden Verona en Innsbruck met diverse shuttle diensten.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Trentino >>

Zomervakantie tips