Skip to navigation Skip to main content

Hierom is een vakantie met kinderen op een boerderij in Tirol zo leuk

54550 - Hierom is een vakantie met kinderen op een boerderij in Tirol zo leuk (2)

Vakantie op een boerderij in Tirol is leuk voor alle leeftijden. Jong, oud, groot en klein beleeft namelijk een speelse, interessante, maar vooral geweldige tijd tijdens een boerderijvakantie. Terwijl je geniet van het landschap, de zon, het uitzicht en lekkernijen van de boer, ben je de kids kwijt aan al het leuks dat er te doen is op en rond de boerderij. Van knuffelen met de dieren tot het plukken van kruiden, skelteren en schommelen... Dit maakt een vakantie met kinderen op een boerderij in Tirol zo leuk!

Vakantie met kinderen op de boerderij in Tirol

Wie nog op zoek is naar inspiratie voor een heerlijke zomer met het hele gezin, wil zich echt eens verdiepen in een vakantie op de boerderij in Tirol. Tijdens je verblijf op een echte, Oostenrijkse, authentieke boerderij beleef je namelijk niet alleen de Tiroolse gastvrijheid, maar ook de omgeving. Wakker worden midden in een prachtig groen berglandschap? Je dag starten met een glas verse melk? Direct beginnen aan je wandeltocht? Deze en nog veel meer dingen maken een vakantie op een boerderij in Tirol heel bijzonder. Maar vooral voor kinderen is dit echt de ultieme zomervakantie. Kids helpen tijdens hun verblijf de boer met het voeren van de dieren en kunnen onbeperkt knuffelen en spelen met geitjes, poezen, konijnen, paarden en meer. Maar ook helpen ze de boerin bij het plukken van kruiden uit eigen tuin én zijn ze urenlang zoet met al het leuks dat er te doen is rondom de boerderij. Wat een vakantie met kinderen op de boerderij in Tirol nog meer zo leuk maakt?

Voeren, spelen en knuffelen met dieren

Dit spreekt natuurlijk eigenlijk wel voor zich, maar een van de leukste dingen voor kinderen tijdens een vakantie op een boerderij zijn de dieren. Ieder moment van de dag kun je even een kijkje nemen in de stallen. Er zijn koeien, geitjes, kippen, varkens, poezen, honden, paarden, konijnen... Genoeg om mee te knuffelen! Maar dat niet alleen, tijdens een vakantie op de boerderij in Tirol mogen kinderen ook helpen. De boer legt hen uit hoe ze kunnen melken en kinderen mogen ook de dieren voeren. En daar blijft het niet bij: op paardenboerderijen kunnen kids zelfs ritjes maken.

Meer avonturen op de boerderij voor kinderen

54550 - knuffelen met de koe (1)

De boer en boerin helpen

Niet alleen helpen de kinderen regelmatig bij het verzorgen van de dieren, ook bieden ze gedurende andere taken een helpende hand. De hele familie is tijdens een boerderijvakantie onderdeel van het boerenleven en dat maakt deze vorm van vakantie echt uniek. De boer neemt de kids mee op de tractor waardoor ze niet alleen een geweldige ervaring hebben, maar ook echt een inkijkje krijgen in de dagelijkse bezigheden van de boer. Ook de boerin kan de kids goed gebruiken: gezamenlijk gaan ze de kruidentuin in om te plukken en leren ze meer over alles wat er groeit. Een actieve, maar vooral ook leerzame vakantie, is het zeker!

Helpen op de boerderij: dit is er allemaal te doen

54550 - kruiden plukken op de boerderij (1)

Activiteiten rondom de boerderij

Natuurlijk is er ook genoeg te doen rondom de boerderij. Geen grotere speeltuin voor kinderen dan het Tiroolse landschap. Er kan geschommeld worden, geskelterd en eindeloos in het gras worden gespeeld. En wat dacht je van een picknick? Uiteraard met een heerlijke mand verzorgd door de boerin, die daar allerlei heerlijke verse en huisgemaakte producten in stopt voor een gezellige familielunch. Maar daar blijft het niet bij, want op hete dagen kun je zo richting het water om kinderen te laten spelen en af te koelen. Aangezien je vaak midden in het Tiroolse landschap overnacht, is een wandeltocht of fietstocht zo gemaakt. Er is dus echt van alles te beleven op én rondom de boerderij, van verveling is er in ieder geval geen sprake.

Activiteiten rondom de boerderij

54550 - picnicken tijdens je vakantie op de boerderij in tirol (1)

Verblijf op een kinderboerderij

Het aanbod aan vakantieboerderijen is enorm en er zijn allerlei verschillende accommodaties waar je kunt verblijven. Van typische veeboerderijen tot wijngaarden: de keuze is groot. Ook kun je vakantie vieren op een kinderboerderij in Tirol. Deze hofsteden zijn speciaal ingericht voor een vakantie voor het hele gezin en beschikken over allerlei kind- en babyvriendelijke faciliteiten en voorzieningen. Hier wordt een familievakantie nog leuker, want alles is erop ingericht dat kinderen een onvergetelijke tijd op de boerderij in Tirol beleven!

Bekijk het aanbod

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Urlaub am Bauernhof en Tirol Werbung.

Förderleiste Farbe 02 2020 Neu
Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.