Skip to navigation Skip to main content

5 fijne wandelingen in Paznaun

53593 - 5 fijne wandelingen in Paznaun (2)

Het Silvrettagebergte is met zijn 74 drieduizenders een van de mooiste berggebieden in het Midden-Alpengebied. Midden in dit indrukwekkende gebergte ligt Paznaun, een dal met vier verschillende dorpen: Kappl, See, Ischgl en Galtür. Dat je hier fantastische wandelingen kunt maken, spreekt natuurlijk voor zich. Van een safari over het eeuwige ijs en een spectaculaire zonsopgang op de top tot wandelingen over hangbruggen: er zijn hier voor elke wandelliefhebber genoeg mogelijkheden. In dit artikel lichten we vijf mooie wandelingen in het Tiroolse Paznaun toe.

#1. Zonsopkomst op de Mittagkopf

Iedere dinsdagochtend brengt een taxi de wandelaars naar Visnitztal voor de begeleide zonsopgangwandeling. In de ochtendschemering wandelen de deelnemers in ongeveer 45 minuten naar de Mittagkopf (2.249 m). Hier wacht een onvergetelijk moment als de zon langzaam opkomt boven het Samnaungebergte en met zijn prachtige kleurenspel de dag inluidt. Na deze kleurrijke zonsopgang met een indrukwekkend uitzicht over Paznaun loop je bergafwaarts langs de bloeiende alpenrozen naar de Visnitzalm, waar een stevig alpenontbijt voor je klaar staat. Via een ontspannen bospad leidt de weg je terug langs Rotwegkapelle naar Kappl. Tijdens deze middelzware tocht wordt in 5 uur zo'n 300 hoogtemeters geklommen. Kosten zijn inclusief taxi, ontbijt en gids. Kinderen tot 10 jaar betalen € 27,-, volwassenen € 44,-. Silvretta Premium Card-houders betalen respectievelijk € 20,- of € 29,-.

53593 - zonsopkomst wandelen mittagkopf (2)
De zon langzaam zien opkomen vanaf de Mittagkopf is prachtig

#2. Gletsjersafari op de Jamtal-gletsjer

Tijdens de LOWA-gletsjersafari met een berggids ervaren wandelaars vanaf 16 jaar een van de bekendste gletsjers van de oostelijke Alpen. Je leert hoe je stijgijzers en veiligheidstouwen correct moet gebruiken en je maakt kennis met de wereld rondom de gletsjers met spannende weetjes over het eeuwige ijs. Deze route brengt je langs gletsjermolens, gletsjerpoorten en rotsformaties gevormd door het ijs. Daarnaast vertelt de gids alles over gevaarlijke gletsjerspleten en over de specifieke kenmerken van de Jamtal-gletsjer. Na een verfrissende pauze in Jamtalhütte, loop je terug naar Galtür.
De middelzware dagtocht (looptijd 5 uur en 650 hoogtemeters) is elke zaterdag van juli tot en met september te boeken, ongeacht het weer. Kosten inclusief taxi transfer, berggids, klim-gordel en stijgijzers per persoon: € 49,- of € 39,- (met de Silvretta Card Premium). Je kunt, indien gewenst, tevens gratis LOWA-wandelschoenen testen.

#3. Drie drieduizenders op een dag

Omringd door de machtige gletsjers van de Silvretta beklimmen enthousiaste wandelaars elke donderdag van eind juni tot eind september drie hoge bergen van 3000 meter in één dag tijdens een begeleide bergwandeling. Op weg naar de toppen van de Breite Krone (3079 m), de Grenzeckkopf (3047 m) en de Bischofspitze (3029 m) worden de wandelaars, ondanks de hoogte, verrast door een kleurrijke verscheidenheid aan planten. En met een beetje geluk zie je de koning van de bergen - de steenbok. Adembenemend uitzicht over de omliggende bergen is gegarandeerd. De tocht is geschikt voor wandelaars met een goede conditie en wandelervaring. Kosten: volwassenen € 31,-, kinderen tot 16 jaar € 23,- en Premium Card-houders wandelen gratis.

4. Familie wandelroute Idalp

De 7,5 kilometer lange avontuurlijke wandelroute Idalp neemt wandelaars en actieve gezinnen uit Ischgl mee door drie verschillende groene alpine hooggebieden met vier avontuurlijke stops tot aan de Idalp. Na de oversteek over de indrukwekkende Kitzlochkloof, loop je naar de Fimbabach via twee spectaculaire hangbruggen: de 120 meter lange Kitzlochbrug en de 110 meter lange Bärenfallebrug met als hoogste punt 70 meter boven de grond! Hier vind je de Adventure Stage, ter hoogte van het tussenstation van de Silvrettabahn. De Schwarzwassersee en de Pardatscher See zorgen voor verfrissing, terwijl een bos- en meerbaan, een bouldermuur, twee klimtorens, de rietboot en een touwtrekbaan voor actie zorgen. Het pad gaat verder door het hooggebergtelandschap naar het avonturenpark Vider Truja aan de Vidersee. Rondom het stuwmeertje bewandel je een avonturenpad met watermolens, water- en zandbakspeeltuin, klimrek en een watercirculatiesysteem. Nieuw in 2021: Slacklines (evenwichtstouwen parcours) en glijbanen, maar ook zwemfaciliteiten, bouldermuren en trampolines. Vanaf hier is het nog maar vijf minuten naar de Idalp. Waaghalzen stappen halverwege de kabelbaan op de terugweg naar het dal uit bij de Skyfly op het middenstation. Met de Flying Fox vlieg je met snelheden tot 85 km/u naar Ischgl terug. Uitstekende snacktip: de barbecueplaatsen bij de Pardatscher See en het Vider Trujapark.

53593 - schwarzwassersee (2)
De kinderen kunnen heerlijk spelen bij de Schwarzwassersee

5. Etappewandelingen op de Paznauner Höhenweg

11.000 hoogtemeters, 120 kilometer en negen verschillende etappes, dat is de Paznauner Höhenweg. De rondweg tussen See, Kappl, Ischgl en Galtür is even uitdagend als indrukwekkend. Of je nu één, twee, drie of alle negen etappes loopt. Voor iedere afzonderlijke route heb je als wandelaar tussen 3,5 tot 9,5 uur per dag nodig om 7 tot 22 kilometer af te leggen. De hoogtemeters variëren van 700 tot 2000 meter. Tijdens alle etappes beleef je het spectaculaire landschap en de indrukwekkende natuur die voortdurend veranderen. Tussen de routes wachten in traditionele alpenhutten heerlijke regionale gerechten op je en ze bieden er zelfs gezellige slaapplekken aan, want na elke etappe overnacht je in een berghut of je keert terug naar het dal.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.