Skip to navigation Skip to main content

De leukste tips voor fietsen in Saalbach Hinterglemm

53372 - De leukste tips voor fietsen in Saalbach Hinterglemm (2)
© saalbach.com, Mia Knoll

Voor leuke en uitdagende fietstochten ben je in Saalbach Hinterglemm aan het juiste adres. Deze heerlijke bestemming in de bergen presenteert zichzelf als de grootste bikeregio in Oostenrijk en dat doen ze uiteraard niet zonder reden. Van mountainbiken tot e-biken, ieder type fietser kan zich uitstekend vermaken in het kleurrijke berglandschap rondom Saalbach Hinterglemm. Mogelijkheden genoeg hier! Wil jij gaan fietsen in Saalbach Hinterglemm en ben je nog op zoek naar leuke tips en informatie? Je vindt het in dit weblog!

Saalbach Hinterglemm: Oostenrijks grootste bikeregio

Samen met Leogang en Fieberbrunn biedt Saalbach Hinterglemm een fietsregio met ruim 400 km aan fietsroutes en 80 km aan trails. Daarmee is het de grootste fietsregio van Oostenrijk en een geliefde bestemming bij fietsliefhebbers. Niet zo gek ook, want het fraaie berglandschap vormt een prachtig toneel voor tal van fietstochten. Verspreid over zeven bergtoppen lopen verschillende routes, waarbij je gegarandeerd geniet van een indrukwekkend uitzicht. Wil je het jezelf iets makkelijker maken en met de lift omhoog? Ook dat kan! Met slechts één kaartje heb je toegang tot negen liften en talloos veel tochten. Of je nu kiest voor e-biken, mountainbiken of gravel biken en of je nu al jaren in de bergen fietst of voor het eerst op de mountainbike stapt, iedereen kan hier heerlijk fietsen. Daarnaast vinden hier regelmatig evenementen plaats die volledig in het teken van fietsen staan. Zo komen fans uit heel Europa af op events als het Glemmride Bike Festival en de World Games of Mountainbiking.

Alles over fietsen in Saalbach Hinterglemm
53372 - mountainbiken in saalbach hinterglemm (2)
De keuze aan fietsroutes in Saalbach Hinterglemm is enorm! (Foto: © saalbach.com, Mia Knoll)
De keuze aan fietsroutes in Saalbach Hinterglemm is enorm! (Foto: © saalbach.com, Mia Knoll)

Handige tip: de JOKER CARD

Een handige tip voor iedereen die gaat fietsen in Saalbach Hinterglemm is de JOKER CARD. Met deze kaart profiteer je van leuke voordelen en kortingen op verschillende uitstapjes en voorzieningen. Zo kun je op vertoon van de kaart twee keer per dag gratis je fiets meenemen in de lift in Saalbach Hinterglemm en Leogang. Daarnaast krijg je 30% korting op fietstickets, waarmee je onbeperkt je fiets kunt meenemen in negen gondels en je de hele dag kunt downhillen. Tot slot krijg je ook nog eens toegang tot het Epic Bikepark in Leogang. Een echte aanrader voor alle fietsers in Saalbach Hinterglemm dus! En hoe je aan de kaart komt? Je krijgt hem bij je verblijf in een van de aangesloten accommodaties.

Mountainbiken in Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm is een van de beste bestemmingen voor iedereen die wil gaan mountainbiken. Het aanbod routes is enorm en gevarieerd, dus iedereen kan hier terecht. Een echte tip is om een van de blauwe downhill mountainbikeroutes te doen. Deze zijn niet te lang of te moeilijk en zeker ook geschikt voor beginners. Ben je op zoek naar wat meer actie? Kies dan een van de uitdagendere paden. Voor iedereen die het te zwaar vindt om helemaal naar boven te fietsen zijn er twee opties: je kunt de lift pakken, maar ook een e-bike biedt hier een oplossing. De laatste optie maakt niet alleen je weg naar boven lichter, maar de hele fietstocht. Verspreid over de regio kun je op verschillende plekken je e-bike opladen. Benieuwd welke routes je niet mag overslaan? We zetten hieronder een paar tips op een rijtje:

  • Monti-trail bij het middenstation van de Kohlmaisbahn: deze trail is perfect voor vakantiegangers die weinig tot geen ervaring hebben met mountainbiken. Zowel jong als oud vermaakt zich prima op de 3 km lange downhilltrail die door een geweldige omgeving slingert en weer beneden in het dorp uitkomt.
  • X-Line bij de Schattberg X-press: geniet gegarandeerd van een uur lang fietsplezier op deze 6,5 km lange route. Je fietst over hobbelige paden vol jumps, obstakels en kiezels, waarbij je een kilometer daalt. De X-Line is een absolute aanrader voor ervaren fietsers.
  • Panorama-trail bij het bergstation van de Kohlmaisbahn: dit is een vrij makkelijke trail, maar niet minder mooie trail van zo'n vier km lang. Onderweg geniet je van de omgeving en waag je je aan kleine sprongen en bochten. Extra leuk is dat je tijdens het fietsen uitkijkt op Saalbach Hinterglemm!
53372 - mountainbiken in saalbach hinterglems (2)
Mountianbikeliefhebbers hoeven zich hier geen moment te vervelen. (Foto: © saalbach.com, Mia Knoll)
Mountianbikeliefhebbers hoeven zich hier geen moment te vervelen. (Foto: © saalbach.com, Mia Knoll)

Aanrader: de Big 5 Challenge

Ook aan fanatieke fietsers is gedacht, namelijk met de Big 5 Challenge, een fietstocht vol actie en uitdaging. En een uitdaging is het zeker, want de Big 5 Challenge is zo'n 60 km lang en duurt ongeveer zes uur. De trail is vernoemd naar de vijf bergtoppen waar je onderweg overheen fietst. Fraaie uitzichten gegarandeerd dus! Onderweg brengen zes gondels je keer op keer naar het begin van de trail, dus in de lift heb je even de tijd om bij te komen. De Big 5 Challenge is volledig downhill, waarbij je zo'n 5000 meter bergafwarts fietst. Onderweg kom je verschillende fijne berghutten tegen waar je terecht kunt voor een welverdiende pauze en een van de vele specialiteiten uit de Oostenrijkse keuken.

Het Learn to Ride Park voor de beginnende fietsers

Heb je nog niet zo vaak gemountainbiked of wil je graag eens kennismaken met deze bergsport? Ook daarvoor biedt Saalbach Hinterglemm een oplossing. In Saalbach is het compleet nieuwe Learn to Ride Park geopend naast de Kohlmaisbahn. Hier kunnen niet alleen kinderen terecht, ook beginnende (volwassen) mountainbikers kunnen hier de eerste meters op de mountainbike maken. In het park vind je de kleine versie van vijf bekende trails in Saalbach. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de Monti-trail eerst een keer in het Learn to Ride Park oefenen, voordat je je aan de echte route waagt. Ben je er klaar voor? Dan stap je zo in de lift en sta je binnen enkele minuten boven op de berg voor het echte werk!

53372 - leren mountainbiken in saalbach (2)
Iedereen zit met een glimlach op zijn of haar fiets in Saalbach Hinterglemm! (Foto: © saalbach.com, Mia Knoll)
Iedereen zit met een glimlach op zijn of haar fiets in Saalbach Hinterglemm! (Foto: © saalbach.com, Mia Knoll)

Tips voor gravel biken in Saalbach Hinterglemm

Een andere manier om op twee wielen de bergwereld rondom Saalbach Hinterglemm te ontdekken, is met een gravel bike. Dit is een combinatie van een racefiets en een mountainbike, die je de mogelijkheid geeft om op verschillende paden te fietsen. Zo kun je flink wat kilometers afleggen door het afwisselende landschap en onderweg genieten van de mooiste uitzichten. Een paar tips voor gravel biken in Saalbach Hinterglemm zijn:

  • Small Gravel-Devil: deze fietstocht is zo'n 25 km lang en leidt je langs de mooiste plekjes van de regio. Je fietst van Saalbach naar de Lindlingalm, waar je geniet van een heerlijke pauze, en vervolgens fiets je weer terug.
  • Gravel-Devil: de volledige versie van de route hierboven is iets langer. In bijna vier uur leg je zo'n 30 km af op de gravel bike. Onderweg fiets je door een wisselend landschap en langs waanzinnige plekken.
  • Dusty Ride: dit is een absolute tip voor fanatieke fietsliefhebbers. De Dusty Ride-tour is zo'n 60 km lang, waarvoor je ongeveer vijf uur onderweg bent. Je fietst langs verschillende mooie plekken rondom Saalbach Hinterglemm en je geniet van al het moois dat de natuur hier te bieden heeft. Deze tocht mag je je niet overslaan als je gaat fietsen in Saalbach Hinterglemm!

Behalve dat je er prachtig kunt fietsen, zijn er nog veel meer leuke dingen te doen tijdens een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm. Je kunt er heerlijke wandeltochten maken, er is een groot aanbod aan leuke uitstapjes en ook kinderen hoeven zich hier geen moment te vervelen.

Meer over een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm
53372 - gravel biken in saalbach hinterglemm (2)
De gravel bike biedt de perfecte combinatie van twee werelden! (Foto: © saalbach.com, Björn Hänssler)
De gravel bike biedt de perfecte combinatie van twee werelden! (Foto: © saalbach.com, Björn Hänssler)


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.