Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de gezelligste kerstmarkten in Tirol

Adventmarkt Lienz
© TVB Osttirol / Isep CK

Sfeervolle adventmarkten en kerstconcerten, in de unieke sfeer van de bergwinter van Tirol wordt de stilste tijd van het jaar een heel bijzondere belevenis. Er zijn tal van kerstmarkten in Tirol waar je terecht kunt voor een warme sfeer en heerlijke culinaire lekkernijen. Een aantal regio's werken samen onder de overkoepelende naam 'Advent in Tirol'. Om je kerstmarkt hier bij aan te mogen laten sluiten, dient deze te voldoen aan hoge kwaliteitscriteria. Wat de gezelligste kerstmarkten in Tirol zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Adventmarkt in Seefeld

De adventmarkt in het voetgangersgebied van Seefeld met zijn houten blokhuisjes en prachtige cadeau-ideeën is in elk geval een bezoek waard. Onder begeleiding van de Seefelder Weisenbläser, koren en veel andere kerstattracties, zoals een engelpostkantoor en een adventknutselkamer, is dit een geweldige belevenis voor zowel grote als kleine bezoekers. De geur van glühwein hangt in de lucht en de kerstliederen klinken door de straten.

Innsbrucker Bergweihnacht

Zijn het de geur van kerstkoekjes en kinderpunch waarvan gezinnen die over de Tiroler kerstmarkten slenteren in de ban raken? Of zijn het de kraampjes met kleine cadeautjes, de dieren om mee te knuffelen, de draaimolens en bakkerijen? In elk geval weten de zeven kerstmarkten van Innsbruck een glimlach op de kindergezichtjes te toveren. De Innsbrucker Bergweihnacht heeft voor de kleintjes een sprookjesachtige, avontuurlijke wereld in de oude binnenstad in petto. De grootste markt is in het oude centrum te vinden met meer dan 70 stalletjes en een kerstboom die voor het 'Goldende Dachl' prachtvol de hemel in rijst. Een “moderne zee van licht” heet je welkom in de Maria-Theresien-Straße welkom. De markt op de Marktplatz is bekend om zijn kinderprogramma, de ‘Panorama Christkindlmarkt’ op de Hungerburg voor het mooiste uitzicht op de stad.

Christkindlmarkt Innsbruck
© Tirol Werbung / Hoerterer Lisa

Rattenberger Advent

Ook tijdens de Rattenberger Advent valt er voor kinderen heel veel te beleven. Hier zijn geen stalletjes en kunstlicht te vinden. In plaats daarvan staan “bezinning, lieve mensen ontmoeten en het zich bezinnen op de essentie” centraal. Zo komen de mensen in verschillende cafés in de stad bij elkaar en worden hier verwend met culinaire lekkernijen. Ook kaarsen voor de ramen, fakkels en vuurplaatsen brengen in Rattenberg “licht in de duisternis”. Wie zin heeft in een bijzondere smaakbeleving, moet de Rattenberger Adventswein proeven die een heerlijke vlierbessensmaak heeft.

Fantasierijke droomwereld in Hall

De adventsmarkt in het oude centrum van Hall in Tirol, het grootste oude centrum van West-Oostenrijk, behoort tot de mooiste markten van het land. Op het stadsplein met het indrukwekkende raadhuis en de met talloze lampjes versierde kerstboom, betovert de markt zijn bezoekers niet alleen met kleine marktstalletjes, maar ook met een enorme adventskalender die de cijfers 1 tot 24 in bonte kleuren op de prachtige gevels van de huizen projecteert.

Adventmarkt Hall In Tirol
© Berger Gerhard

Drijvende kerstmarkt op de Achensee

Tijdens de “AchenSeeWeihnacht” vaar j op een stoomschip van de Achenseevloot te midden van kerstachtige geuren en klanken over het stille meer. Mee aan boord is de romantisch glinsterende en drijvende kerstmarkt. Ook bij de aanlegplaats in Pertisau is een wonderlijke kerstwereld te vinden: marktstalletjes, kinderboerderij, kinderprogramma – en natuurlijk kunnen bezoekers zich hier ook warmen aan een heerlijke punch en glühwein.

Weihnachtsmarkt Kufstein

Op de markt in het stadspark van Kufstein staan Tiroolse specialiteiten en authentieke kunstnijverheid centraal. Het kinderprogramma met trein, carrousel en broodstokken bakken boven een vuurtje laat kinderogen stralen. Ook de vesting Kufstein wordt voor de adventtijd omgetoverd: tijdens de “Weihnachtszauber” kunnen bezoekers over het historische terrein wandelen en kerstverrassingen bewonderen. De stad Kufstein heeft ook talloze winkels te bieden. In december straalt de “parel aan de Inn” ook dankzij de door de gehele binnenstad verdeelde lichtinstallaties in prachtige glans.

 

Ook in Kitzbühel, St. Johann in Tirol en Lienz vind je uitgebreide kerstmarkten.

Kufstein Kerst
© alexgretter.com
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.