Skip to navigation Skip to main content

Tip voor wandelliefhebbers: de Saalbach Wandel Challenge

53369 - Tip voor wandelliefhebbers: de Saalbach Wandel Challenge (3)
© saalbach.com, Daniel Roos

In Saalbach Hinterglemm vind je alles voor een heerlijke wandelvakantie. Fijne berghutten, prachtige wandelroutes en nu ook een echt wandel challenge. De challenge bestaat uit drie wandelingen, waarbij je flink wat kilometers aflegt en waarbij je getrakteerd wordt op fantastische indrukken. De Saalbach Wandel Challenge is een unieke wandelervaring en een absolute aanrader voor fanatieke wandelaars, natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Wat deze uitdaging precies inhoudt? Hieronder lees je alles over de Saalbach Wandel Challenge.

Alles wat je moet weten over de Saalbach Wandel Challenge

De Saalbach Wandel Challenge is een wandeluitdaging, bestaande uit drie wandelingen. In totaal leg je tijdens deze challenge 64 kilometer af en overbrug je ruim 3800 hoogtemeters. Dat zijn cijfers waar de fanatieke wandelaars onder ons naar op zoek zijn. Mocht je de drie wandelingen net even te enthousiast vinden, dan kun je ook eenvoudig één of twee van de wandelingen maken. De routes lopen stuk voor stuk door een fraai landschap en je ben gegarandeerd verzekerd van adembenemende uitzichten tijdens het wandelen. Ga je wel de uitdaging aan en trotseer je de Seven Summits of Saalbach, de Pinzgauer Spaziergang én de Home of Lässig, de drie tochten van de Saalbach Wandel Challenge, dan word je beloond met een echte wandeltrofee.

Lees meer over de Saalbach Wandel Challenge

Tip: de JOKER CARD

Een tip voor iedereen die gaat wandelen in Saalbach Hinterglemm of die andere leuke uitstapjes in de regio op de planning heeft tijdens de zomervakantie, is de JOKER CARD. Op vertoon van deze kaart profiteer je van tal van kortingen, voordelen en soms zelfs gratis toegang tot voorzieningen. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkt en gratis gebruik maken van zes gondels in Saalbach Hinterglemm en kun je ook dagelijks gebruik maken van twee liften in Leogang. Daarnaast zijn ook 10 wandelingen met gids en gratis gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen bij de JOKER CARD. Waar je de kaart kunt krijgen? Je ontvangt deze tijdens een verblijf in een van de aangesloten accommodaties in de maanden mei tot oktober.

Bekijk meer voordelen van de JOKER CARD

Wandeling 1: Seven Summits of Saalbach

Indrukwekkender dan deze wandeling zal het niet worden tijdens je vakantie in Saalbach Hinterglemm. Loop je de Seven Summits of Saalbach, dan loop je over maar liefst zeven bergtoppen in één tocht. Laat je hoogtevrees maar thuis en zorg dat je vast ter been bent en een goede conditie hebt, anders wordt het een uitdaging deze wandeling te voltooien. Het is niet voor niets dat deze route onderdeel is van de Saalbach Wandel Challenge... In totaal ben je zo'n negen uur onderweg, waarin je ongeveer 24 km aflegt en ruim 1300 hoogtemeters klimt. Het grootste gedeelte van deze wandeling loop je boven de 2000 meter hoogte, dus indrukwekkende uitzichten gegarandeerd! Let wel op dat je voldoende eten en drinken bij je hebt, want je komt onderweg geen berghutten tegen waar je kunt pauzeren. Maar het belangrijkste is natuurlijk: geniet!

De Seven Summits of Saalbach

Duur 9 uur
Hoogtemeters 1343 meter klimmen, 2390 meter dalen
Afstand 24 km
Startpunt Bergstation van de Schattberg X-press
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten
53369 - pauze op de top tijdens de saalbach wandel challenge (4)
Dat gevoel wanneer je een van de bergtoppen bereikt, heerlijk! (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

Wandeling 2: Pinzgauer Spaziergang

Minder extreem is de Pinzgauer Spaziergang, de tweede wandeling die onderdeel is van de Saalbach Wandel Challenge. Deze is iets minder zwaar dan de Seven Summits of Saalbach, maar zeker niet minder mooi. Ook tijdens het wandelen van deze tocht loop je dwars door de afwisselende natuur van Saalbach Hinterglemm. Je loopt in bijna 18 km door de bergen van de Schattberg tot de Schmittenhöhe in Zell am See. Ook bij deze wandeling passeer je geen berghutten onderweg, dus zorg voor voldoende eten en drinken en geniet tijdens je pauze op een bergtop van het waanzinnige panorama-uitzicht.

Pinzgauer Spaziergang

Duur 7 uur
Hoogtemeters 493 meter klimmen, 577 meter dalen
Afstand 17,3 km
Startpunt Bergstation Schattberg X-press
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wandeling 3: Home of Lässig

De derde wandeling van de Saalbach Wandel Challenge is de Home of Lässig. Net als de andere twee wandelingen loopt ook deze door een waar wandelparadijs en zijn de prachtige uitzichten die je onderweg tegenkomt niet meer op één hand te tellen. Het kleurrijke berglandschap vormt het toneel van deze wandelroute en met een beetje geluk kun je wilde marmotten, gemzen en herten spotten tijdens het wandelen. De Home of Lässig-tocht is ruim 20 km lang, waarbij je ruim 1600 meter klimt. En hoewel je misschien geen zeven bergtoppen passeert onderweg, leidt deze route je over vijf bergtoppen en langs prachtige uitzichten. Oftewel, het is een echte uitdaging voor de ervaren wandelaar.

Home of Lässig

Duur 8 uur
Hoogtemeters 1630 meter klimmen, 1630 meter dalen
Afstand 20,3 km
Startpunt Bushalte Lengau
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten
53369 - pauze op de top tijdens de saalbach wandel challenge (6)
Tijdens een pauze genieten van dit uitzicht, dat verveelt nooit! (Foto: © saalbach.com, Mia Knoll)

Meer over wandelen in Saalbach Hinterglemm

De Saalbach Wandel Challenge is natuurlijk een absolute must do voor iedere fanatieke wandelliefhebber, maar er zijn nog veel meer mooie wandelingen te maken in Saalbach Hinterglemm. Met toegang tot een netwerk van ruim 400 km aan wandelpaden is er voor ieder type wandelaar meer dan genoeg te doen. Ook als je met (kleine) kinderen erop uitgaat in de bergen is er keuze genoeg. Er lopen verschillende thema wandelingen door de omgeving en ook de wandelroutes langs speelgelegenheden zijn aanraders voor kinderen. Kortom, zowel de avontuurlijke vakantieganger, als rustzoekers en gezinnen met kinderen beleven een heerlijke wandelvakantie in Saalbach Hinterglemm.

Meer over wandelen in Saalbach Hinterglemm
53369 - wandelen in saalbach hinterglemm (2)
Van uitdagende tochten tot familievriendelijke wandelingen, je vindt het allemaal in Saalbach Hinterglemm! (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.