12 argumenten waarom we houden van wandelen in de Alpen

Wandelen over een wandelpad door het gras

13 mei 2020

door Yvonne in Wandelen

Er bestaat niets beter dan een mooie wandeling maken in de indrukwekkende Alpen. Althans, dat vinden wij! Steile bergpaden beklimmen om vervolgens beloond te worden met een adembenemend uitzicht op de top van de berg. Volop genieten van de natuur tijdens je wandeling en zo de mooiste plekken ontdekken. Lees hier onze 12 argumenten waarom we houden van wandelen in de Alpen.

#1. De top van de berg bereiken is het beste wat er is

Of je nu een halfuur steile bergpaden hebt beklommen, of een hele dag lang hebt liggen ploeteren, wanneer je de top van de berg bereikt voel je je onoverwinnelijk. Het besef van de inspanning die je hebt geleverd om daarna beloond te worden met een machtig uitzicht, het is het beste wat er is.

#2. De stilte...

Wanneer je gaat wandelen in de Alpen klinkt de stilte als muziek in de oren. Geen drukte van de stad, geen verkeer, je kunt hier soms zelfs uren aan een stuk wandelen zonder iemand tegen het lijf te lopen. De rust en stilte overheerst tijdens een wandeling in de Alpen en dat is genieten!

#3. Na inspannen komt ontspannen

Wat is er fijner dan na een grote inspanning volledig tot rust te komen? De meeste mensen gaan op vakantie om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en volledig tot rust te komen. De beste manier om dat te doen volgens ons? Maak een intensieve wandeling en geniet daarna dubbel en dik van ontspanning in de zon of in de wellness.

#4. De frisse lucht

Wakker worden in de bergen en meteen een frisse neus kunnen halen met een zon op je gezicht, er bestaat geen betere manier om je dag te beginnen! Berglucht is de lekkerste lucht om in te ademen!

#5. Het prachtige uitzicht

Dit is een argument waar niemand om heen kan: het uitzicht in de Alpen is prachtig. Geniet van het veelzijdige landschap tijdens je wandeling in de bergen en sta af en toe eens stil bij de wonderen van de natuur. De Alpen hebben zoveel te bieden!

Uitzicht in de Alpen

#6. De dieren die je onderweg kunt spotten

Houd je ogen en oren goed open tijdens je wandeling in de bergen en spot de prachtige dieren van de Alpen. Een gemz, een bergmarmot of een lynx, je vindt het hier allemaal. Als je maar goed kijkt...

#7. Lunchen (in een berghut) op de berg

Of het nu op een bankje is naast een wandelpad of in een gezellige berghut, één ding is zeker: nergens smaakt een lunch beter dan op de berg! Bovendien zorgt het unieke uitzicht voor de kers op de taart!

Käsespatzle eten bij een berghut

#8. Genieten van de natuur

Er bestaat geen betere manier om volop van de natuur te genieten dan erdoorheen te wandelen. Groene almen, mooie bloemenweides, indrukwekkende bergtoppen, weelderige bossen, de Alpen hebben het allemaal. Kijk en geniet!

#9. De mooiste plekken ontdekken

Tijdens een wandeling in de bergen ontdek je de mooiste plekken. Iedere wandelroute leidt weer naar een nieuw stukje natuurschoon. De Alpen zijn zo ontzettend groot, dat je je leven lang niet uitgekeken raakt! 

#10. Omdat je er tot rust komt

Wanneer je een wandeling in de bergen maakt, schuif je alle zorgen aan de kant en focus je enkel en alleen op het nu. Je voetstappen en ademhaling overheersen in de serene omgeving en laten de tijd zonder besef vooruitgaan. Terwijl je door de Alpen wandelt, kom je volledig tot rust. 

Ontspannen in de bergen

#11. Omdat we in België geen Alpen hebben

Ook dit argument valt niet te ontkennen. Het heuvelachtige landschap van de Ardennen is leuk, maar toch... het zijn geen bergen zoals we ze in de Alpen kennen. We houden van de Alpen, gewoonweg omdat we ze zelf jammer genoeg niet hebben!

#12. Het voldane gevoel na de wandeling

Terwijl je je wandelschoenen uittrekt en neerploft op het terras met een welverdiend drankje, geniet je met trots na van je mooie wandeling in de bergen. Er bestaat werkelijk geen beter gevoel dan het voldane gevoel na de wandeling.

Zomervakantie tips