Zwitserland Zomer Toer Grindelwald: Eiger en Gletscherschlucht

7 februari 2020

door Miranda in Reisverslagen

Na Interlaken gaan we voor onze Zwitserland Zomer Toer door naar Grindelwald. Dit dorp ligt op slechts een half uurtje rijden, erg makkelijk. Grindelwald ligt in een mooi groen dal, vol met traditionele houten chalets. Om het dal liggen een aantal imposante Alpentoppen, waarvan onder andere de Eiger over Grindelwald waakt. Grindelwald wordt daardoor ook wel het 'Eiger-dorp' genoemd. Wij zijn hier maar één dag maar weer onder de indruk van de schoonheid van de Zwitserse bergwereld.

Helaas werkt het weer niet mee

Gisteren scheen de zon en was het zo'n 27 graden, maar helaas is het vandaag grijs en fris. Het regent zelfs een beetje, waardoor we voor het 'slecht-weer-programma' kiezen. We zouden eigenlijk een wandeling met klettersteig vanaf de Eigergletscher gaan doen, maar dit bewaren we voor de volgende keer. Vandaag bezoeken we de Gletscherschlucht, prima te doen met iets slechter weer. 

Wandelen door de Gletscherschlucht

Net buiten Grindelwald ligt de Gletscherschlucht. Deze imposante kloof is een prachtig kunstwerkje van moeder natuur. Ooit vulde de gletsjer de kloof, maar tegenwoordig is het toegankelijk voor wandelaars. Al vanaf de start zijn we erg onder de indruk van de hoge rotswanden links en rechts van ons. Hoe verder we de kloof inlopen hoe hoger de wanden worden, tot wel 300 meter! Onder ons stroomt met hoge snelheid het water door de kloof. We wandelen over bruggen en tunnels, het is een mooi avontuur. Onderweg komen we allemaal informatieborden tegen met uitleg over ijs, water, gletsjers, geologie en meer. Tijdens de wandeling komen we langs een 170m2 groot 'net', dat 7 meter boven het water hangt. Op dit 'spinnenweb' kun je lopen, springen en balanceren. De kloof is in totaal een kilometer lang maar je vermaakt je hier al snel een paar uur. 

Canyon Swing: jump vanaf 90 meter hoogte

Oké, om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is het engste dat ik ooit gedaan heb. Aan het begin van de Gletscherschlucht is op 90 meter boven het water een platform. En vanaf dit platform kun je de diepte in springen... Uiteraard goed gezekerd aan een touw, maar het is een vrije val van 60 meter, waarbij je snelheden tot wel 120 km/u kunt halen. Ook slinger je nog een keer of 6 heen en weer. Mijn hartslag gaat enorm te keer en ik heb natte handen van de zenuwen. Toch besluit ik om het maar gewoon te doen, ik ben hier nu toch! Na wat twijfels stap ik in de diepte, waar ik het toch wel even uitgil van de spanning. Het touw 'vangt' me op en ik slinger nog een paar keer heen en weer. Bizarre maar gave ervaring! 


Net in de Gletscherschlucht

Grindelwald: wandelen door het dorp

Na een aantal uur ons vermaakt te hebben in de Gletscherschlucht, gaan we terug naar Grindelwald. We verkennen het dorp en vinden het hier meteen erg gezellig. De gebouwen zijn sfeervol en de straatjes erg gezellig. Er zijn leuke winkeltjes waar we ons zeker een uur mee vermaken. Tussen de gebouwen door en boven de gebouwen uit, torenen de prachtige toppen van onder andere de Eiger. Waanzinnig!

Eiger Grindelwald

Grindelwald in de Jungfrau Region

Ontspannen in het hotel

Wat een geluk! Ons hotel (Hotel Spinne) heeft een tuin én een infinitypool met uitzicht op de Eiger. Uiteraard liggen we aan het eind van de dag in het zwembad waar we (nog steeds) genieten van het uitzicht. De zon komt langzaam weer tevoorschijn en er wordt een Aperol Spritz voor ons ingeschonken, genieten. 

Zomervakantie tips