Coronacrisis: de Alpen blijven online "gewoon" toegankelijk via indebergen.be

Coronacrisis: de Alpen blijven online "gewoon" bereikbaar via indebergen.nl

17 maart 2020

door Miranda in Algemeen

Heel de wereld staat momenteel op zijn kop door het Coronavirus. We zullen dan ook allemaal samen sterk moeten staan en vechten om dit virus en de bijbehorende crisis te overwinnen. We hebben hier op Indebergen.be bewust nog niet over de situatie geschreven. Aan de ene kant omdat het nog even duurt voor we eindelijk weer op vakantie kunnen naar onze 'groene' Alpen, aan de andere kant omdat er al zoveel over het virus geschreven wordt. Maar met alles wat er gaande is, zijn de prachtige Alpen ontoegankelijk geworden. Daarom vonden we het tijd dat ook wij op Indebergen.be een korte toelichting geven. 

Gedurende het hele jaar zorgen wij voor artikelen en content over onze geliefde Alpen. Ondanks dat er twijfel bestaat over wanneer we terug kunnen keren naar de bergen, willen we jullie niet onthouden wat de Alpen te bieden hebben. Daarom zullen de Alpen gewoon online toegankelijk blijven via onze website. Voor als je even virtueel wilt ontsnappen aan alle corona-ellende.

Lockdown in verschillende Alpenlanden

De verspreiding van het Coronavirus zorgt voor heel wat ophef in verschillende Alpenlanden. Een week geleden heeft Italië ervoor gekozen om drastische maatregelen te nemen en het sociale leven van haar burgers voorlopig in te perken. Ook bedrijven en zelfs alle skigebieden moesten noodgedwongen hun deuren sluiten. Afgelopen donderdag maakte Tirol diezelfde beslissing, kort daarop volgden ook de andere Oostenrijkse gebieden, Zwitserland en Frankrijk hetzelfde voorbeeld. Maandagochtend besloot Oostenrijk de grenzen met alle buurlanden te sluiten. Niemand mag het land tot nader order nog in of uit zonder geldige reden, enkel transport met goederen komt nog over de grenzen. Keiharde maatregelen worden dus genomen, zodat het Coronavirus zich hopelijk minder snel kan verspreiden en zo snel mogelijk kan worden ingetoomd. Deze maatregelen raken de toeristische sector in de Alpenlanden, maar ook in België, keihard. 

Aletsch Arena
Hier kunnen we de komende weken in 'real life' even niet komen...

Grote impact op de toeristische sector in de Alpenlanden

De getroffen maatregelen hebben een gigantische impact op de toeristische sector. De noodgedwongen annuleringen van vakanties blijven binnenstromen, wat enorme financiële consequenties heeft voor hotels, bars, restaurants, winkels en reisorganisaties. De economie van een land zoals Oostenrijk leeft grotendeels op de inkomsten uit de toeristische sector. Het zijn daarom ook deze landen die er, buiten het gezondheidsaspect om, zo snel mogelijk voor willen zorgen dat het virus wordt ingeperkt, opdat het toerisme weer spoedig op gang kan komen.

Twijfel je om te boeken? Steun de reisbranche, vooral nu

We kunnen ons inbeelden dat deze onzekere dagen zorgen voor twijfels over het boeken van een zomervakantie. Het is momenteel nog twijfelachtig wanneer er opnieuw gereisd kan worden. Toch kun je de reisbranche niet beter steunen, dan door nu te beginnen dromen van een welverdiende zomervakantie en deze ook te boeken. Afgelopen vrijdag sprak ik Raphaela in Zuid-Tirol, zij heeft een vakantieboerderij die nu plotseling moest sluiten. Zij gaf ook aan: "Boek nu gewoon je zomervakantie. Bij mij kun je tot een dag voor vertrek annuleren als dat nodig mocht zijn". Nu het merendeel van de bevolking verplicht thuis is, is het misschien een leuk idee om je tijd positief te besteden en alvast te verlangen naar een bergvakantie in de zomer. En zeker wanneer de annuleringsvoorwaarden flexibel zijn, kun je prima boeken. De mensen in de Alpen zullen blij zijn!

Wandelen in de bergen
Wegdromen bij dit soort beelden is toch ook leuk?

Wanneer kunnen we weer op vakantie naar de Alpen?

De hamvraag blijft natuurlijk: hoe lang duurt het voordat we terug naar onze geliefde Alpen mogen reizen? Voorlopig is dit een zeer onzekere kwestie waar niemand een antwoord op kan geven. Persoonlijk denk ik dat wanneer we ons allemaal een aantal weken houden aan de maatregelen die ons vanuit de overheden worden opgelegd, we - voordat alle sneeuw weer gesmolten is op 2500 meter - echt wel weer die kant op kunnen. Maar ja, ook dat is enkel een pure gok. Tot die tijd zullen we het moeten doen met het online bezoeken van de Alpen, we zouden het dan ook heel leuk vinden mocht je dit via ons doen. Daarom gaan we ook 'gewoon' door met het delen van de prachtige dingen die de Alpen te bieden heeft. Op die manier hopen we met z'n allen deze onzekere tijd door te komen, wanneer we even afleiding nodig hebben tijdens al deze Corona-ellende.

Wij kunnen niet wachten tot het zomerseizoen begint in de Alpen! 

Zomervakantie tips