Leuke tips voor wandelen in Wagrain

Uitzicht op de bergen

8 januari 2019

door Yvonne in Wandelen

Wagrain ligt in Oostenrijk, deelstaat Salzburgerland en is een klein en autentiek dorp. Het ligt te midden van de bergen van de Radstädter Tauern en een prachtige groene heuvelachtige omgeving. Daarnaast vind je in de buurt van Wagrain ook nog eens 6 mooie bergmeren. Deze bestemming valt officieel onder de 'Oostenrijkse Wandeldorpen', net zoals buurdorpen Kleinarl en Wagrain. Naast een riant aanbod aan wandelroutes en kwalitatief goede wandelpaden, worden veel wandeltochten met gids georganiseerd. We hebben 5 wandelroutes in Wagrain voor je op een rij gezet. 

#1. Sonntagskogel en Grafenberg

De Grafenbergbahn ligt net buiten Wagrain, zo'n 10 minuten lopen van het centrum. Deze eerste wandelroute begint bij het dalstation van de lift. Je wandelt via de Hachaualm richting de Sonntagskogel. Heb je zin in koffie of lunch, dan kun je even pauzeren bij de Hachaualm. Deze wandelroute kun je ook prima afleggen met kinderen. Onderweg kun je stoppen bij de speeltuin op de Grafenberg. Wanneer de kinderwagen meegaat, kun je het beste de Sonntagskogel overslaan, in verband met de begaanbaarheid van de paden. Onderweg passeer je meerder stations met leuke opdrachten en spelletjes.

Duur 2,5 uur
Hoogtemeters 250 meter klimmen, 250 meter dalen
Afstand 3,7 km
Ondergrond Deels asfalt, deels onverhard
Niveau Middel
Conditie
Techniek
Uitzichten

#2. Etappe 18 van de Salzburger Almenweg

Deze wandelroute is onderdeel van de Salzburger Almenweg, een meerdaagse wandeltocht door de deelstaat Salzburgerland. De Salzburger Almenweg is in totaal 350 kilometer lang en bestaat uit 31 etappes. Etappe 18 vind je in de buurt van Wagrain, bij het bergstation van de Grafenbergbahn. De route eindigt in Kleinarl. Onderweg kun je genieten van de mooiste uitzichten op de omliggende bergwereld. Berghuttips: de Kleinarler Huütte en de Hachaualm.

Duur 4,5 uur
Hoogtemeters 700 meter klimmen, 1326 meter dalen
Afstand 12,4 km
Ondergrond Deels asfalt, deels onverhard
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#3. Grafenberg - Kitzstein/Gabel - Kleinarlerhütte - Kleinarl

Behoefte aan een leuke uitdagende wandeling met prachtige uitzichten? Dan is deze voor jou! De wandelroute loopt van Wagrain naar Kleinarl. Onderweg is het genieten van het fantastische uitzicht. Eventueel kun je aan het eind terugwandelen naar Wagrain, of de bus nemen. 

Duur 4 uur
Hoogtemeters 700 meter klimmen, 700 meter dalen
Afstand 10,6 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#4. Jägerseeweg

In de prachtige omgeving van Wagrain en buurdorp Kleinarl, vind je 6 bergmeren. Tijdens deze wandeltocht wandel je rondom één van deze meren: de Jägersee. Je bereikt de Jägerseeweg vanuit Kleinarl. Onderweg kun je pauzeren bij Gastfhof Jägersee. Tip: huur een roeibootje voor een tochtje op het meer. Ook aan de kinderen is gedacht, je vindt hier namelijk een speeltuin.  

Duur 1,5 uur
Hoogtemeters 200 meter klimmen, 200 meter dalen
Afstand 7,6 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Gasthof Jägersee
Bij Gasthof Jägersee kun je pauzeren en een roeiboot huren (Foto: © Erwin Trampitsch, Wagrain-Kleinarl Tourismus)

#5. Wagrain - Moadörfl - Edelweiss- Alm - Lärchenwaldweg - Wagrain

Een fijne rondwandeling die begint in Wagrain. Je wandelt via Moadörfl omhoog naar het middenstation van de Roter I&II. Hier wandel je door naar de Daarmoossee. Hier kun je een bezoek brengen aan het Bauernhofmuseum en de Edelweiss-Alm. Daarna wandel je via de Lärchenwaldweg weer naar Wagrain. 

Duur 3 uur
Hoogtemeters 498 meter klimmen, 498 meter dalen
Afstand 12,4 km
Ondergrond Deels onverhard, deels verhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wat is jouw favoriete wandelroute in Wagrain? 

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips