Skip to navigation Skip to main content

6 bestemmingen met uitzicht op bekende bergen

Zermatt Uitzicht Matterhorn

In de Alpen vind je veel bergen met een iconische status. Deze bergen zijn extreem hoog of hebben een bijzondere en opvallende vorm. Helaas kun je deze bergen niet altijd even makkelijk bereiken of trotseren. In de loop der jaren zijn er velen geweest die de bergen hebben getrotseerd, te voet, klimmend of skiënd. Hierdoor zijn er bijzondere verhalen ontstaan over de bergen. Hieronder lees je meer over 6 bestemmingen met uitzicht op bekende bergen.

1. Chamonix, Mont Blanc

Natuurlijk op nummer één, de Mont Blanc. De hoogste berg van Europa is maar liefst 4810 meter hoog. En zeg je Mont Blanc, dan zeg je Chamonix. Dit dorp ligt aan de voet van de Mont Blanc. De allereerste Olympische Winterspelen vonden hier plaats in 1924, waardoor Chamonix een bekende wintersportbestemming werd. Vanuit Chamonix en vanaf de nabijgelegen berg de L’Aiguille du Midi heb je een bijzonder uitzicht op de Mont Blanc. Tip: je kunt met een vliegtuigje een tocht om de Mont Blanc maken!

2. Zermatt, Matterhorn

Elke bergliefhebber kent de bijzondere vorm van de Matterhorn. Is het niet van prachtige foto’s, dan voorheen misschien wel van de afbeelding op de chocoladerepen van Toblerone. De Matterhorn is 4478 meter hoog en ligt in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland en Italië. Zermatt is een luxe bestemming, vanwaar je in de zomer met de lift de bergen in kunt om te genieten van het uitzicht op de Matterhorn.

Wandelen Zermatt Dorp

3. Matrei-Kals, Grossglockner

Natuurlijk kan de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, niet ontbreken in dit rijtje. De Grossglockner is maar liefst 3798 meter hoog. Vanaf het uitzichtplateau bij de Adler Lounge (op 2600 meter hoogte) heb je een bijzonder uitzicht op de Grossglockner. Deze berghut bereik je vanuit Kals am Grossglockner en Matrei in Osttirol. Een andere optie is het rijden van de Grossglockner Hochalpenstraße.

4. Wengen, Jungfraujoch

Bijzonder aan de Jungfraujoch is dat het het hoogste punt in Europa betreft, dat je met de trein kunt bereiken. De berg de Männlichen ligt tegenover de Jungfraujoch en heeft een fantastisch uitzichtplatform, vanwaar je de Jungfraujoch kunt bekijken. Deze berg is bereikbaar vanuit het autovrije dorp Wengen. Wengen bereik je met de trein vanuit Lauterbrunnen, waar je de auto parkeert. Wandelen Jungfrau Region: Eiger Trail (verlengd) >

Grindelwald
© Spalder Media Group

5. Lermoos, Zugspitze

Relatief dicht bij Nederland vind je de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. In vergelijking met bovenstaande bergen is dit een kleintje, met ‘slechts’ 2962 meter. Vanaf de omliggende Oostenrijkse dorpen Lermoos en Berwang heb je een mooi uitzicht op de Zugspitze. Op de Grubigstein in Lermoos heb je het mooiste uitzicht over de Zugspitze.

Lermoos

6. Sulden, Ortler

‘Koning Ortler’ is maar liefst 3905 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Zuid-Tirol. Vanaf het dorp Sulden am Ortler kun je de Ortler aanschouwen. Rond het dorp liggen maar liefst 14 drieduizenders, dus je bevindt je hier sowieso in een prachtige omgeving.


Bron: Snowplaza.nl

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.