Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Zinal
© Spalder Media Group
Zwitserland

Vakantie Zinal

  • Geliefde locatie onder bergbeklimmers en natuurliefhebbers
  • Omgeven door de hoogste toppen van de Alpen
  • Mogelijkheid om een kopermijn te bezoeken
  • Tal van routes op bijna 500 km aan wandelpaden

Het dorp Zinal ligt verscholen tussen de hoogste bergtoppen van de Alpen in het Zwitserse Val d’Anniviers. Omgeven door onder andere de Matterhorn, Dent Blanche en Weisshorn, kenmerkt dit plaatsje zich als echt bergbeklimmersdorp. Het karakteristieke dorpje is al jaren in trek bij toeristen die hun winter- en zomervakantie graag tussen imposante bergen komen vieren. Oude houten huizen, traditionele boerderijen en historische bezienswaardigheden zoals een kopermijn, behoren allen tot de kern van Zinal, desondanks is er ook plaats gemaakt voor moderne hotels voor een fijn verblijf.

De La Lée kopermijn, dat op een hoogte van 1937 meter ligt, is in 1832 ontdekt maar werd pas aan het einde van de 19e eeuw geëxploiteerd. Vandaag de dag is het open voor bezoek en is het de enige mijn in Zwitserland die voor publiek toegankelijk is. Er worden rondleidingen georganiseerd waarbij je de 500 meter lange mijn kunt bewonderen. Een bezoek aan deze kopermijn kan goed gecombineerd worden met een wandeltocht van anderhalf uur ernaartoe. De omgeving beschikt over tal van verschillende wandelroutes en de vallei leent zich uitstekend voor liefhebbers van tochten door de natuur en berglandschap. Vanuit Zinal starten er ruim 13 verschillende routes en de omgeving Val d’Anniviers beschikt over bijna 500 km aan paden.

Klimwereld vanuit Zinal

Dankzij de ligging tussen de hoogste bergtoppen die de Alpen kennen, is Zinal een ideale verblijfplaats voor bergbeklimmers. Vanuit het dorp zelf zijn er twee gewaagde klimroutes maar vanuit het nabijgelegen dorp [IL:CHWALL011] zijn er nog veel meer mogelijkheden om deze toppen te bestijgen. Een geliefd gebied om hier te klimmen is Les Crêts, waar er zo’n 20 verschillende klimroutes zijn die voor diverse niveaus toegankelijk zijn. Bovendien beschikt het dorp over een indoor klimhal, waar ook kinderen de sport kunnen leren. Voor een wat minder uitdagende activiteit met de hele familie, is het ook een aanrader om te gaan midgetgolfen. Zinal beschikt over een 18-holes midgetgolfbaan dat gratis toegankelijk is.

Weer in Zinal

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
11°C / 19°C

Vorstgrens

3532 meter

Regen

1 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
11°C / 23°C

Vorstgrens

3635 meter

Regen

0 mm
Toeristeninformatie voor Zinal
Name Office du Tourisme Zinal
Telefoon 4761705
Algemene Informatie
Aantal inwoners 700
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. 873 km
Hoogte Dorp 1670
Aantal toeristenbedden 500
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 9
Bars & cafés 2
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart