Skip to navigation Skip to main content

Herfstvakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

Genussherbst
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH / Andreas Kirschner

De zomer is voorbij, leve de herfst! Het misschien wel het mooiste seizoen in de bergen! De Tiroolse vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis verleidt je met zijn kristalheldere berglucht, extra zonneschijn, aangename temperaturen – en alpine kleurexplosies. Het is nu het beste moment om te wandelen, mountainbiken of te genieten van de herfst in de bergen.

Hét moment voor een vakantie in de bergen

Hoe mooi de zomer in de bergen ook is, de herfst is eigenlijk het beste moment voor een bergvakantie. In plaats van zwoele hitte kan je nu genieten van aangename temperaturen, vaak in combinatie met een zacht bergbriesje. In plaats van een constant risico op onweer, geniet je in de herfst van kristalheldere lucht – en ongelooflijke vergezichten. En last but not least pronkt het herfstbos rondom Serfaus, Fiss en Ladis met een explosie van kleuren in alle tinten goud. En dan nog iets: in het herfstige laagseizoen zijn files bij aankomst, overboekingen en vakantiehectiek drie onbestaande begrippen. In september en oktober vind je in de Tiroolse vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis volop herfstverfrissing – met op kop avontuurlijke wandel- en mountainbiketochten. Een hoogtepunt van de herfst is ook dit jaar de Genussherbst. De beste tijd voor kleurrijke ontspanning!  

Genussherbst 1
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner
Genussherbst 2
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Christian Waldegger
Genussherbst 3
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner
Genussherbst 4
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner
Genussherbst 5
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas KirschnerHerfstwandelen op het zonnige balkon hoog boven het Oberinntal in Tirol

Meer dan 500 kilometer goed bewegwijzerde wandelpaden op een hoogte tussen de 1.200 en 3.000 meter. Elf kabelbanen die je naar de herfstige bergwereld brengen. Ontelbare bergrestaurants en alpenhutten: alleen al de technische gegevens van de wandelherfst rondom Serfaus, Fiss en Ladis doen wandelaars dromen. Het themapad genaamd Six-Senses-Weg brengt je in ongeveer vier uur naar Serfaus. Op het beleveniswandelpad, dat ook met een kinderwagen toegankelijk is, ervaren kleine en grote ontdekkingsreizigers de Tiroolse bergen met al hun zintuigen – en ze beleven spannende illusies.

 

Tijdens een pitstop aan het Belevenispark Hög kunnen de kinderen zich uitleven op tal van speeltuigen – en de grote mensen relaxen en genieten vlak bij de Högsee. De Six-Senses-Weg prikkelt niet alleen de voelsprieten van elke wandelaar, maar toont zich in de herfst ook in de meest hippe kleuren. Ook op de Alpenrosensteig kan je de herfstkleuren mooi ervaren. Een echt tip voor insiders tijdens de wandelherfst is een tocht in het ongerepte Urgtal. En om weer op krachten te komen is er de picknickrugzak van de kabelbanen Fiss-Ladis, vol met regionale lekkernijen.  

Mountainbike-wonderland Serfaus-Fiss-Ladis 

Serfaus-Fiss-Ladis geniet al jaren een uitstekende reputatie onder fietsers. Dit komt omdat de vakantieregio zowel voor families, beginnelingen, gevorderden als professionals de perfecte trails en tochten in zijn mouw heeft zitten. En het fameuze Bikepark met zijn negen trails in verschillende moeilijkheidsgraden en afstanden, draagt enkel bij aan die legendarische mountainbikereputatie van Serfaus-Fiss-Ladis.

 

De Bikeschool Serfaus-Fiss-Ladis organiseert Early Rides. Al om twintig na zeven brengt een gids je met de gondel naar boven aan Fisser Joch op een hoogte van 2.436 meter boven de zeespiegel – en aansluitend weer naar beneden langs de beste trails van Tirol, met zicht op de ochtendzon, naar het dal voor een laat ontbijt in het Bikepark. Trouwens: het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis maakt optimaal gebruik van de gouden herfst en is geopend tot 16 oktober.

Mountainbiken zonsondergang Serfaus-Fiss-Ladis herfst
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Genussherbst 2022: “Uafach guate” weken in het gouden seizoen

Als het bos naar paddenstoelen ruikt, als de bomen hun feestoutfit aantrekken en de kristalheldere berglucht oneindige vergezichten mogelijk maakt, dan is hij eindelijk daar: de herfst. En samen met hem de misschien wel zaligste tijd in Serfaus-Fiss-Ladis. Als de gouden bergherfst het van de zomer overneemt, dan vieren de dorpsbewoners samen met hun gasten de traditionele Genussherbst. Dit jaar draait van 4 september tot 16 oktober alles om tradities, oude gebruiken, bergromantiek en culinaire hoogstandjes.

 

Over culinaire hoogstandjes gesproken: zoals ieder jaar verwennen de gastheren hun gasten met de heerlijkste lekkernijen. Tijdens verschillende kookcursussen draait het deze herfst allemaal rond de “pruim”. Tijdens het evenement Kunst am Berg kunnen kunstliefhebbers meekijken over de schouders van steenhouwers, beeldhouwers, houtsnijders, schilders, pottenbakkers en houtdraaiers. Niet in een saai museum, maar op een adembenemende hoogte van 2.440 meter boven de zeespiegel. 

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.