Skip to navigation Skip to main content

Vakantie rondom het Lago di Caldaro (Kalterer See) in Zuid-Tirol

Wijnranken Kalterer See
© IDM Südtirol-Alto Adige / Manuel Ferrigato

Aan het Lago di Caldaro, of de Kalterer See in het Duits, is het heerlijk vertoeven. Dit meer ligt in Zuid-Tirol, aan de Zuid-Tiroolse Wijnroute. Overal om je heen zie je wijnranken en in de achtergrond liggen de Dolomieten. De 300 dagen zon per jaar en het Mediterraanse klimaat zorgen ervoor dat je hier het hele jaar door een heerlijke vakantie kunt beleven. In en rondom het Lago di Caldaro zijn ontzettend veel activiteiten te beleven en dat biedt veel mogelijkheden voor een veelzijdige vakantie.

Het langste buitenseizoen van de Alpen

Aan de Kalterer See kun je zo'n 300 dagen per jaar genieten van de zon. Dit zijn natuurlijk ontzettend veel dagen en dat heeft alles te maken met het heerlijke Mediterraanse klimaat. Zowel in de lente als de zomer en de herfst kun je in deze regio een actieve vakantie midden in de natuur beleven. Niet voor niets noemt men een vakantie in het zuiden van Zuid-Tirol daarom ook wel een vakantie tussen de almen en de palmen. In de weidse omgeving zijn veel buitensporten te beoefenen. Je kunt hier onder andere klimmen, watersporten beoefenen, wandelen en fietsen. Maar ook wanneer je heerlijk wilt ontspannen is het Lago di Caldaro een perfecte bestemming.

Lente Kalterer See
© IDM Südtirol-Alto Adige / Manuel Ferrigato
Kalterersee
Fietsen Lago Di Caldaro
© IDM Südtirol-Alto Adige / Thomas Monsorno
Wijnproeverij Lago Di Caldaro
© IDM Südtirol-Alto Adige / Manuel Ferrigato
Wijn Drinken Aan De Kalterer See
© IDM Südtirol-Alto Adige / Alex Filz

Een duik in het Lago di Caldaro

Het Lago di Caldaro is een heerlijk (zwem)meer in het zuiden van Zuid-Tirol in de vakantieregio Bolzano. Je bevindt je hier aan de Zuid-Tiroolse Wijnroute. Het meer heeft een oppervlakte van 140 hectare en wordt omringd door bergen, wijngaarden en bossen. In de buurt van het meer liggen een aantal leuke dorpjes, waaronder Tramin, Caldaro, Sankt Michael, Cornaiano en San Paolo. Het Lago di Caldaro is één van de schoonste meren van Italië en met een watertemperatuur die oploopt tot zo’n 28 graden, ook nog eens één van de warmste van de Alpen. De aangename temperatuur maakt het meer erg in trek bij zwemmers en liefhebbers van watersport. Uiteraard ben je hier na dagen vol activiteit ook aan het juiste adres voor een welverdiende rustdag in het Zuid-Tiroler zonnetje.

Wandelen in Zuid-Tirol

De omgeving van het Lago di Caldaro (en eigenlijk heel Zuid-Tirol), biedt de wandelaar ontzettend veel mogelijkheden. Een rondje rondom het meer is zeker aan te raden, maar daarnaast zijn er nog een tal van andere mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Eppaner Eislöcher of ontdek de Kalterer Friedensweg. Ook de vele burchten en kastelen zijn een bezoek waard. Er zijn wandelroutes voor alle niveaus en zelfs voor het hele gezin. Tijdens deze wandelingen word je getrakteerd op indrukwekkende uitzichten en leuke bezienswaardigheden.

Wandelen Kalterer See
© IDM Südtirol-Alto Adige / Benjamin Pfitscher

Fietsen en mountainbiken bij de Kalterer See

Ook fietsers en mountainbikers vinden in de omgeving van de Kalterer See ontzettend veel mogelijkheden. Je vindt hier talloze fietspaden en mountainbike trails. Zo is er bijvoorbeeld een nagenoeg vlak fietspad langs de rivier Adige, die helemaal doorloopt tot Meran. De nabijgelegen Dolomieten en de Mendelpas bieden wielrenners uitdagende tochten door de bergen en zorgen daarbij voor veel voldoening. Het fietsseizoen start vroeg in Zuid-Tirol. Vanaf april/mei worden er meerdere fietstochten georganiseerd, waaronder speciale wijntours. 

Geniet tijdens een pauze van de lekkerste specialiteiten van Zuid-Tirol

Zuid-Tirol staat niet alleen bekend als actieve regio, maar ook als regio waar je ontzettend lekker kunt eten. De Mediterraanse eetgewoontes combineren op een perfecte manier met de Oostenrijkse invloeden. In de hele regio zijn veel wijngaarden te vinden, waar men uitstekende wijnen produceert. Tip voor wijnliefhebbers: het dorp Caldaro wordt ook wel hét wijndorp van Zuid-Tirol genoemd. Het is een regio vol specialiteiten en dat is ideaal tijdens een actieve vakantie. Hoe kun je jezelf na een fysieke inspanning beter belonen dan met een heerlijke maaltijd? In Zuid-Tirol ben je daarvoor helemaal aan het juiste adres. Geniet op de terrassen in het zonnetje of neem bij minder weer binnen plaats. Aan gezellige adresjes geen gebrek! 

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.