Skip to navigation Skip to main content

Gerlos: een gezellige en actieve vakantiebestemming

8409 - Gerlos: een gezellige en actieve vakantiebestemming

In de Zillertal Arena in Tirol ligt het gezellige dorpje Gerlos. Van juli tot en met september beleeft u hier een heerlijke zonvakantie in de bergen. Geniet van de traditionele Oostenrijkse cultuur en de prachtige natuur. Gerlos is de ideale bestemming voor een sportieve vakantie. Er zijn veel activiteiten te beleven en ieder jaar komen daar steeds meer activiteiten bij.

Gerlos: een bestemming voor jong en oud

Gelegen in een zijdal van het Zillertal, midden in het Gerlostal, op een hoogte van 1300 meter, ligt het dorpje Gerlos. Als u eenmaal vanaf Zell am Ziller de pas omhoog rijdt, dan kan de vakantie pas echt beginnen. Middels een groot aantal haarspeldbochten bereikt u na ongeveer een half uur rijden het dorp. Langs de route heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, allerlei kleine watervalletjes en riviertjes. Als u eenmaal het dorp binnenrijdt, dan ziet u aan weerszijden allerlei winkeltjes, restaurants, appartementen en hotels. Gerlos is een gezellig dorp dat voor iedere vakantieganger genoeg te bieden heeft. Of u nou met partner of met een gezin met kinderen op vakantie gaat, hier zult u zich niet snel vervelen. Mountainbiken, wandelen of zwemmen, het kan allemaal in Gerlos.

gerlos
Een fijne bestemming voor jong en oud (Foto: © Johannes Sautner)

Beleef een sportieve vakantie in Gerlos

In Gerlos kunt u als sportieve vakantieganger veel kanten op. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes van verschillende lengtes en niveaus. Op de sterk stromende rivier, die u al ver voor Zell am Ziller tegenkomt, kunt u raften. Er zijn meerdere uitdagende klimparcoursen, waar jong en oud zich zullen vermaken. Een tip is de Flying Fox kabelbaan. Zoef met hoge snelheden over diepe ravijnen en beleef een middag vol adrenaline en plezier.

fietsen in gerlos
In Gerlos bent u aan het juiste adres voor een sportieve vakantie (Foto: © Johannes Sautner)

Kom tot rust aan de Durlaßboden Stausee

Uiteraard draait een vakantie in Gerlos niet alleen om sport en activiteit. U bent immers ook op vakantie om te ontspannen en weer helemaal op te laden voor thuis. De ideale plek voor ontspanning is de Durlaßboden Stausee. Zomers warmt het water op naar een graad of 21 en dat is perfect voor een verfrissende duik tijdens een warme dag. Neem een goed boek mee, sla allerlei lekkers in voor een picknick en geniet. Toch op zoek naar een klein beetje activiteit? U kunt ook een bootje of waterfiets huren.

Durlaßboden Stausee gerlos
De Durlaßboden Stausee is een prachtig meer (Foto: © Johannes Sautner)

Gerlos in de winter

Gerlos is niet alleen zomers een hele fijne vakantiebestemming, ook ’s winters zult u zich hier helemaal vermaken. Het dorp is onderdeel van skigebied Zillertal Arena en biedt ruim 140 kilometer aan pistes. Er hangt een gezellige sfeer en de après-ski is uitbundig. Gerlos is leuk voor de beginnende en gevorderde skiër.

winter in gerlos
Ook 's winters beleeft u een fijne vakantie in Gerlos (Foto: © Johannes Sautner)

Weetjes en tips:

  • In Gerlos is het mogelijk om een speciale mannen- of vrouwentour door de bergen te maken. U gaat vier dagen met een gids de bergen in. Tijdens deze tocht ontdekt u de mooiste plekjes van de Zillertaler Alpen.
  • U kunt allerlei leuke en uitdagende fietstochten maken in- en rondom Gerlos. Klik hier voor de mogelijkheden >
  • Er worden diverse evenementen georganiseerd in Gerlos. Een tip is Almatrieb, een evenement dat aan het einde van de zomer plaatsvindt. Het evenement staat in het teken van de terugkeer van het vee uit de bergen naar het dorp. Men is traditioneel gekleed en het is één groot feest.
  • Met de Zillertal Activcard zijn bepaalde activiteiten gratis en krijgt u aantrekkelijke kortingen.
  • Er zijn allerlei leuke restaurantjes te vinden in Gerlos en omgeving. Hier proeft u de lekkerste Tiroler specialiteiten.
Durlaßboden Stausee gerlos
Aan het meer komt u helemaal tot rust! (Foto: © Johannes Sautner)

Bent u zomers wel eens in Gerlos geweest en heeft u nog tips? Laat dan een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.