6 mooie berghutten in Tirol voor een overnachting

6 mooie berghutten in Tirol voor een overnachting

17 april 2017

door Florien in Algemeen

In een berghut kunt u niet alleen terecht voor een lekkere lunch of diner. In veel gevallen is het namelijk ook mogelijk om er te overnachten. De één hoog in de bergen en de ander in een gezellig dal. Een berghut zorgt altijd voor het ‘echte Oostenrijkse gevoel’. De Oostenrijkse deelstaat Tirol beschikt over vele berghutten. In dit weblog zet ik de 5 mooiste berghutten voor een overnachting voor u op een rijtje.

#1. Berghut Antikhof anno 1727 in Inntal

In de Tuxer Alpen, op een hoogte van 900 meter, ligt de Antikhof. Deze berghut is gebouwd in het jaar 1727 en geheel van hout gemaakt. Bijzonder is dat een groot gedeelte van de berghut nog in originele staat is. Als u de berghut binnenstapt, dan lijkt het net of u terug in de tijd bent gegaan! U kunt zelfs kiezen voor een overnachting op het speciale hooibed. In de Antikhof is het mogelijk om met 7 personen te overnachten. Hier is het in alle rust genieten van een prachtig uitzicht.

antikhof berghut in tirol
De Antikhof is een berghut met geschiedenis (Foto: © Huettenland.com)

#2. Berghut Thaler Hütt’n in Breitenbach am Inn

Op een hoogte van 624 meter vindt u berghut Thaler Hütt’n. De berghut is gelegen vlakbij een waterval en aan de rand van het bos. De berghut heeft een prachtige, grote veranda, waar het bij mooi weer goed vertoeven is. Op de grill kunt u buiten de heerlijkste gerechten klaarmaken. De berghut is geschikt voor vier personen en een prima uitvalsbasis voor wandeltochten door de bergen.

thaler hütt
Hier komt u helemaal tot rust! (Foto: © Huettenland.com)

#3. Berghut Leos Alm in het Lechtal

Ook de Leos Alm is een berghut met historie. De berghut dateert uit de 16e eeuw, maar is inmiddels wel volledig gerenoveerd. Gelukkig is het gebouw daarbij zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat gebleven en heeft men tijdens het renoveren allerlei materialen uit de omgeving gebruikt. De hut ligt op een hoogte van 1600 meter en is geschikt voor 8 personen. In de omgeving kunt u prachtige wandeltochten maken, maar u kunt ook lekker plaatsnemen op het terras en genieten van een prachtig uitzicht.

Leos Alm - Lechtal berghut in tirol
De Leos Alm is een bijzondere berghut (Foto: © Sarah Lechleitner)

#4. Berghut Almhütte Hofelet in het Villgratental in Osttirol

Berghut Almhütte Hofelet is een berghut van ruim 100 jaar oud. De berghut is gelegen op een hoogte van 2000 meter en geschikt voor 8 personen. Ook hier gaat u helemaal terug in de tijd, maar dan nog een stapje verder. In de berghut is geen elektriciteit aanwezig en het water uit de kraan komt rechtstreeks uit de bergen. De verwarming komt van een ouderwetse houtkachel. Primitief, maar ontzettend bijzonder en eigenlijk heeft u de luxe helemaal niet mogelijk in zo’n prachtige omgeving.

Almhütte Hofelet
In deze berghut gaat u letterlijk en figuurlijk terug in de tijd(Foto: © Schregelmann, gamma3, Hermann Ortner)

#5. Berghut de Rosswildalpe in de Kitzbüheler Alpen

Schoonheid zit niet alleen van buiten, het zit ook in het bijzondere gevoel dat u bij iets krijgt. Dat is iets wat berghut de Rosswildalpe maar weer bewijst. De berghut is alleen bereikbaar met een twee uur durende wandeling, maar dat is het helemaal waard. U klimt naar een hoogte van 1800 meter en eenmaal aangekomen wordt u door de rust verwelkomt. In het meer in de omgeving vangt u verse forel, die u vervolgens zelf kunt roken in de rookoven bij de berghut. Primitief, maar u heeft alles wat u nodig heeft.

Berghut de Rosswildalpe in de Kitzbüheler Alpen
Beleef een bijzondere vakantie in deze berghut (Foto: © Kitzbüheler Alpen)

#6. Berghut Bischoferhütte in het Alpbachtal

Deze 150 jaar oude berghut is te vinden op een hoogte van 1350 meter in het Alpbachtal. De Bischoferhütte is gerenoveerd, maar nog altijd in haar eigen authentieke stijl. U kunt hier met maximaal 10 personen overnachten. De berghut is voorzien van allerlei moderne faciliteiten, zoals een infraroodcabine en luxe douche. Is het mooi weer? Neem dan plaats op het heerlijke terras en geniet van een adembenemend uitzicht.

Bischoferhütte - Alpbachtal berghut in tirol
Wat een prachtige berghut! (Foto: © Shootandstyle.com)

Wat is uw favoriete berghut? Of heeft u nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips