Kleinwalsertal: het (h)eerlijkste dal van Oostenrijk

Kleinwalsertal: het (h)eerlijkste dal van Oostenrijk

16 augustus 2016

door Joris in Algemeen

Er zijn minstens 1000 goede redens, om het in Vorarlberg gelegen Kleinwalsertal te bezoeken. De Natuurcoulisse is adembenemend en biedt ontelbare mogelijkheden voor actieve en passieve ontspanning. Omringd door 36 bergtoppen ligt dat Oostenrijkse dal met zijn 4 dorpjes Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad aan de noordrand van de Alpen. Met de auto alleen te bereiken via het Duitse Oberstdorf.

Wandelen in het Kleinwalsertal

185 km gemarkeerde wandelwegen leiden u van 1.000 tot over 2.500 meter, over zonovergoten bergweiden, door het bos, langs rotspartijen en langs ruisend water. Sommige wandelwegen bieden ontspanning en regeneratie, andere stimuleren lichaam en geest. Voor welke weg u ook kiest, met een fantastische panoramablik en frisse berglucht wordt iedereen beloond. In het dagelijkse leven speelt stress een grote rol. Wie tijdens zijn vakantie in Kleinwalsertal bewust een gang terug schakelt, geeft zijn lichaam de kans het eigen ritme terug te vinden. Eerst dan kan het lichaam echt regenereren.

Genieten van lokale specialiteiten

In totaal voldoen elf restaurants en vijf berghutten in Kleinwalsertal aan de strenge eisen van de “Genuss” regio Oostenrijk als het gaat om de herkomst en kwaliteit van de producten. Deze restaurants en hutten mogen zich daarom “Genuss Wirt” en “Genusshütte” noemen. Maar ook in de overige restaurants en hutten in Kleinwalsertal kunt u voortreffelijk eten: negen “Gault-Milau awards”, één Michelin-ster, twee “Grüne Hauben”, Falstaff Gabeln, zes “Önsche Walser Chuche-restaurants, vele traditionele gasthoven en een groot aantal restaurants bieden u gerechten uit de regionale en internationale keuken. Gecombineerd met de Walser gastvrijheid is dit de perfecte mix voor culinaire belevenissen in knusse sfeer.

Genieten van lokale specialiteiten

Wandelen in het Kleinwalsertal

Ontdekkingstour op de E-Bike

Nieuw is de ontdekkingstour op de E-Bike. Doel van deze gezellige tour is de Bio Boerderij van Bernhard Fritz. Het leven op de boerderij wordt hier in een spagaat gemanaged. Aan de ene kant het moderne aan de andere kant het traditionele. Bij een rondleiding op de boerderij wordt duidelijk waarom Bio niet zomaar een kwaliteitsmerk is maar veel meer een levensinstelling. Het beste overtuigt u uzelf tijdens een proeverij in de kaaskelder.

Gewoon maar loslopen en ontdekken

Van luxe Spahotels, comfortabele appartementen en pensions tot gezellige berghutten – één ding hebben de accommodaties in Kleinwalsertal gemeen: direct voor de deur begint een veelzijdig natuurparadijs. Met de gastenkaart kunt u gratis gebruik maken van de Walserbus hiermee is alles in Kleinwalsertal snel en comfortabel te bereiken. Van mei tot begin november helpen 8 bergbanen en liften u bij de beklimmingen.

Klik hier voor meer informatie over het Kleinwalsertal >

Gewoon maar loslopen en ontdekken
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips