Skip to navigation Skip to main content

Nieuw wandelproject in Trentino

7272 - Nieuw wandelproject in Trentino

De ‘Alpine Guides Mountaineering Experts’ staan klaar om u de mooiste plekken in de bergen van Trentino te laten zien. Meer dan 200 in Trentino geboren en getogen bergprofessionals voldoen aan de strengste richtlijnen en eisen die het UIAGM (International Union of Alpine Guide Associations) stelt op het gebied van kennis en veiligheid. Onder hun begeleiding worden verborgen schatten geopenbaard en grenzen overtroffen.

43 wandelroutes met 3 thema's

Trentino is de regio van indrukwekkende contrasten; van de Dolomieten tot helderblauwe meren en groene valleien. Eindeloze paden, bewegwijzerde routes en rotsbeklimmingen laten de gasten de veelzijdige regio ontdekken. De Alpine Guides Mountaineering Experts hebben 43 attractieve wandelroutes vastgelegd die onderverdeeld zijn in drie overkoepelde thema’s: Adrenaline Rush, Great Thrill en From War to Peace. Alle 43 wandelroutes zijn driedaagse routes waarbij onder begeleiding van de alpine gidsen grenzen worden verlegd en dromen werkelijkheid worden

From War to Peace Tour

Militaire wegen, loopgraven, forten en kastelen zijn vandaag de dag nog steeds terug te vinden in het landschap van Trentino als bijzondere herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Het Pad van de Vrede, ‘Sentiero della Pace’, loopt van Passo del Tonale in het westen naar de hoogste piek van de Dolomieten; Marmolade in het oosten van de regio. De alpine gidsen van de ‘From War to Peace Tour’ nemen de wandelaars mee op verschillende driedaagse routes langs musea en gerelateerde tentoonstellingen. De wandelingen, zoals ‘FestungTrient, the fortified Austro-Hungarian belt’ en ‘From Val di Fumo to the White War locations on the Adamello’, zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

(Foto: © VisitTrentino)

Adrenaline Rush Tour – Let’s Dolomites

Wandelaars met een medium tot hoog fysiek niveau kunnen onder begeleiding van alpine gidsen hun uithoudingsvermogen op verschillende disciplines testen. De wandelingen van de ‘Adrenaline Rush Tour’ zijn ontwikkeld voor de actievewandelaar die graag nieuwe technieken en wandeltochten ontdekt. De verscheidene routes moeten afgelegd worden door middel van spannende activiteite nzoals abseilen, canyoning, bergklimmen en Tibetaanse bruggen. Uiteraard staat veiligheid altijd voorop en kunnen de avonturisten vertrouwen op het deskundige advies van de alpine gidsen en de noodzakelijke uitrusting. Voorbeelden van de routes binnen dit thema zijn onder andere ‘Above, only sky’ waarbij de wandelaar start in de valleien van Trentino en de uitdaging aangaat om de imposante pieken van Palete beklimmen - of de ‘Brenta Dolomites Crossing’ de Brenta Dolomieten doorkruist worden.

Great Thrill Tour

De “Great Thrill Tour” is ontwikkeld voor gezinnen en actievelingen die de bergen op een avontuurlijke wijze willen ontdekken. De alpine gidsen nemen de avonturisten mee op een ontdekkingstocht door ongerepte landschappen en onthullen de geheimen van de bergen. De wandelaars kunnen de nacht doorbrengen in een tent onder de sterrenhemel of in één van de vele berghutten en het schouwspel Enrosadira bewonderen. Een magisch moment dat de Dolomieten roze kleurt bij het vallen van de maan. Wandelaars kunnen kiezen uit wandelingen zoals ‘100% canyoning in Val di Ledro’, ‘Climbing attempts (and a little history)’ en ‘Dolomitic adrenalin and high altitudes in Valle di Fassa’.

Meer informatie over wandelen in Trentino >

(Foto: © VisitTrentino)
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.