Mounds - familiefestival in Serfaus-Fiss-Ladis

Mounds - familiefestival in Serfaus-Fiss-Ladis

26 april 2016

door Yvonne in Algemeen

Serfaus-Fiss-Ladis profileert zich al lange tijd als topbestemming voor gezinnen. Naast de talloze bergattracties voor jong en oud en fantastische wandel- en wellnessmogelijkheden wordt het aanbod voor het hele gezin deze zomer nog aangevuld met een groot familiemuziekfestival dat kinderen laat dansen van vreugde, de bergen doet schudden en de echo van de muziek tot over de grenzen van Tirol draagt.

Mountains en sounds

Mounds vindt voor het eerst plaats van 18 tot 23 juli 2016. Het festival zal dan zijn naam volledig waarmaken: het begrip 'mounds' is namelijk afgeleid van de woorden mountains en sounds. Mounds is het muziekfestival voor gezinnen met kinderen tussen de drie en dertien jaar oud. In de zes dagen vinden naast twaalf workshops wel veertien concerten plaats. De podiums bevinden zich in het natuurlijke berglandschap van de hoogvlakte en zijn verspreid over 50 vierkante kilometer.

Tom de Trommelaar en Donikkl

Bovendien zijn er nog negen topacts uit de wereld van de Duitse kindermuziek. Te gast zijn onder meer Detlev Jöcker, die met meer dan dertien miljoen verkochte albums een van de succesvolste schrijvers van kinderliedjes is, en ook Tom de Trommelaar en Donikkl: deze bonte persoonlijkheid uit de wereld van de kindermuziek veroverde met zijn "Vliegerlied" alle hitlijsten en ontving meerdere gouden platen.

Plezier staat op de voorgrond

De workshops, die elke middag door de muzieksterren op de berg worden verzorgd, zijn bedoeld voor alle kinderen die plezier beleven aan muziek. Ze leren interessante dingen over ritme, zang, compositie, dans, instrumenten en nog veel meer. Maar plezier staat altijd op de voorgrond, vooral voor de allerkleinsten. Een aantal workshops zijn gericht op geïnteresseerde ouders en grootouders die meer willen leren over zingen en muziek maken met hun kinderen en misschien zelfs hun eigen muzikale talenten ontdekken.

Week van 'natuur en klanken'

Dagelijks vindt op het hoofdpodium van het festival tussen vier en zes uur de dagfinale plaats, met ten minste twee concerten die deels met medewerking van de kinderen uit de workshops worden gegeven. Kleinere muzikale verrassingen op het festivalterrein, zoals een avondconcert voor de ouders bij Burg Laudeck, maken de 'muziekweek' compleet. Het festival wordt op 23 juli spectaculair afgesloten door Lena (Meyer-Landrut) wanneer zij voor klein en groot een spetterend optreden verzorgt en daarmee de afwisselende week van 'natuur en klanken' afsluit.

Klik hier voor meer informatie over Mounds >

Frank und seine Freunde
Reactie(s) Reageren?

door Verhey op 10 mei 2016

Leuk festival om met de hele familie heen te gaan!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips