Kamperen Karinthië: paradijs voor kampeerders

Kamperen Karinthië: paradijs voor kampeerders

12 april 2016

door Joris in Algemeen

Karinthië met zijn vele bergen en meren is een paradijs voor kampeerders. Hier kan men weer even kind zijn en op de campings van Karinthië weer genieten van de ongeëvenaarde vrijheid en onbezorgdheid uit uw kinderjaren. Iedereen heeft wel eens het verlangen om weer even kind te zijn. Magische plekken ontdekken, door weiden en bossen lopen, in kleine dingen grote schatten zien, gewoon weer even kind zijn.

Kampeervakantie in Karinthië

In het zonnige zuiden van Oostenrijk laat de zomer zich van zijn beste kant zien. Van de natuur genieten en in het warme water van de vele zwemmeren duiken. Door een Alpenweide wandelen, met een vlot het water op of de loop van een rivier op de fiets volgen. De natuurgebieden en het merenlandschap van Karinthië bieden talloze schatten, mystieke plekken en avonturen voor groot en klein. En waar kan men beter genieten van de natuur en een actieve vakantie voor het hele gezin dan tijdens een kampeervakantie in Karinthië.

Campings midden in de natuur

Op de ruim 100 kampeerterreinen met 16.000 uitstekende standplaatsen zijn comfort en welzijn duidelijk merkbaar. Hier vindt iedereen zijn favoriete plek, aan een zwemmeer, aan de voet van de Alpen, aan een romantische oever van een rivier, op de boerderij of op een van de naturistencampings in het zuiden van Karinthië, aan de Millstätter See en de Keutschacher See. 19 campings hebben bovendien het begeerde Kärnten Qualitätssiegel (kwaliteitskeurmerk van Karinthië). Deze campings bieden met een hoge kwaliteit qua service en dienstverlening, een sfeer van contact en welbehagen.

Campings midden in de natuur

Populaire en veelzijdige vakantiebestemming

Met zijn veelzijdige landschap met bergen en meren, historisch cultuurgoed en bovengemiddeld veel zonuren, is Karinthië het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Op de fiets kan men op vele manieren Karinthië ontdekken. Het netwerk aan fietsroutes is inmiddels 1.300 km groot. Daarnaast zijn er nog 1.800 km officiële en bewegwijzerde routes voor mountainbikers en veel routes speciaal voor e-bikes. Populair zijn de 366 km lange Drauradweg, de Via Carinzia in de 'Sonnenwinkel Kärnten' en de Alpe-Adria-Radweg, die van het nationale park naar de Adriatische Zee loopt.

Populaire en veelzijdige vakantiebestemming

Eén grote speeltuin voor kinderen

Ook de kinderen vervelen zich in Karinthië geen moment. Tijdens de vakantie al eens naar het bouwen van een middeleeuwse burcht gekeken? Door een reuzenlabyrint gewandeld of het ruige geweld van een waterval gehoord? Populaire bezienswaardigheden en attracties voor het hele gezin zijn de Tscheppaschlucht in Ferlach met een bos-klimpark, de Aqua Trail of het rotsenlabyrint op het Nassfeld, de Katschberg met geocaching, boogschieten en een mascotte-wandeltocht, het Lieser-Maltatal met zijn sprookjeswandelroute, de Millstätter See met een spannende zoektocht naar de schat op het piratenschip van kapitein Roodbaard en de Klopeiner See met het bos-avonturenpark.

Voordeel met de Kärnten Card

De Kärnten Card zorgt voor nog meer uurtjes vol avontuur. Met de kaart kunt u deels gratis meer dan 100 attracties en bezienswaardigheden in Karinthië bezoeken. Bovendien geeft de kaart leuke kortingen bij meer dan 60 bonuspartners. Geldig van 10 april tot 26 oktober 2016.

Voordeel met de Kärnten Card
Reactie(s) Reageren?

door Rene op 26 april 2016

Misschien iets voor komende zomer? Wij kamperen erg graag, maar gaan meestal naar Frankrijk.

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips