Skip to navigation Skip to main content

Tiroler Bauernhöfe museum: stap in het verleden

6634 - Tiroler Bauernhöfe museum: stap in het verleden

Ter ere van het 40-jarig jubileum van het Tiroler Bauernhöfe museum in Kramsach is het openlucht museum uitgebreid met interessante noviteiten. Van de veertien authentieke boerderijen, vanuit alle delen van Tirol, zijn er zeven voorzien van projectie op de muren over de geschiedenis. Vier platforms bieden groots uitzicht op de omgeving. Daarnaast toont een film hoe de boerderijen van de oorspronkelijke locatie zijn verhuisd.

Hoe de plattelandsbevolking leefde...

Het Tiroler Bauernhöfe museum laat sinds 1974 zien hoe de Tiroler plattelandsbevolking vroeger leefde. Terwijl de 14 boerderijen en 23 bijgebouwen, zoals een molen, smederij twee kapellen en een oude school, zorgvuldig bewaard gebleven zijn en met behoud van originele details gerestaureerd zijn, is het museumconcept overtuigend hedendaags. Zo leven kinderen zich uit met een interactief educatief programma, waarbij plezier en leren hand in hand gaan. En is de tijdelijke tentoonstelling die in het teken staat van landschap, economie, samenleving en overheid, innovatief en interessant voor volwassenen. Het museum wordt verlevendigd door de loslopende dieren en kleurrijke tuinen.

Alpbachtal Seenland Card

Met de Alpbachtal Seenland Card, die u bij minimaal één overnachting ontvangt, wordt vakantie in de regio een avontuur. Door gebruik te maken van het activiteitenprogramma wordt iedere dag anders. Op doordeweekse dagen kunt u deelnemen aan wandelingen met een berggids of de omgeving ontdekken per fiets. Alpbachtal en Kramsach organiseren begeleide fietstochten voor jong en oud. Toegang tot diverse zwembaden, musea en het gebruik van bussen en kabelbanen in de regio is ook inclusief.

Openingstijden Tiroler Bauernhöfe museum

Het museum is tot eind september dagelijks van 09:00 uur tot 18:00 uur (entree tot 16:30 uur) geopend en in oktober dagelijks van 09.00 – 17.00 uur (entree tot 15.30 uur). Entree voor volwassen kost EUR 7,00. Kinderen van 6 -17 jaar betalen EUR 2,50 en kinderen tot en met vijf jaar hebben gratis entree.

Klik hier voor meer informatie over het Tiroler Bauernhöfe museum >>

Tiroler Bauernhöfe museum: stap in het verleden
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.