Kuuroorden Oostenrijk: ontspannen & opladen

Kuuroorden Oostenrijk: ontspannen & opladen

7 juni 2016

door Miranda in Algemeen

Even helemaal weg zijn van de alledaagse stress. Ontspannen en weer opladen. Een vakantie in een Oostenrijks kuuroord, midden in een geneeskrachtige omgeving, streelt lichaam en ziel. Het hoogplateau van Ramsau am Dachstein dat op een hoogte van 1000 tot 1300 meter ligt, mag sinds 2004 pronken met het predicaat 'Luchtkuuroord'. Het gebied op het hoogplateau is ruim 18 kilometer lang en 4 kilometer breed en strekt zich uit als een tapijt over het Ennstal.

Waterval met geneeskracht

'Heerlijk diep ademhalen' dat is het motto bij de Krimmler watervallen in het nationale park Hohe Tauern in het SalzburgerLand. De Krimmler watervallen in het SalzburgerLand zijn niet alleen de grootste in hun soort in Europa, de nevel van de watervallen heeft ook een geneeskrachtig effect: mensen met een allergie en astmapatiënten, die de waterval regelmatig bezoeken, merken een duidelijke verbetering van hun klachten. Onderzoekers vermoeden dat dit komt door de fijne, ionenrijke druppeltjes die in de waterval ontstaan en de lucht verrijken.

Gezond gas

In Bad Schönau in Niederösterreich stroomt geneeskrachtig koolzuurgas uit de aarde, dat voor therapeutische doeleinden wordt gebruikt. Kuuroord Bad Schönau heeft een bijzonder geneesmiddel: natuurlijk koolzuurgas. Het gas komt samen met het grondwater aan het oppervlak, en heeft een gezond effect op hart en bloedvaten en het lichaam.

Gezond gas in Bad Schönau

Het Davos van Steiermark

Dankzij het geneeskrachtige klimaat rond kuuroord Aflenz in de Steiermark, staat deze regio al sinds de keizertijd bekend als 'Het Davos van de Steiermark'. Maar niet alleen de gezonde alpine lucht geeft de gasten nieuwe energie: onder het motto 'alpine lucht en kruidengeur' biedt de regio een gevarieerd programma rond de geneeskrachtige planten uit bos en weide – het aanbod loopt van wandelingen op het geneeskrachtige-kruiden-pad en kruidenrondleidingen voor kinderen tot en met 'Solb’n rühren', waarbij de gasten van zelf geplukte planten zalf, tinctuur en een olie-extract maken.

Hardlooptraining op hoogte

De Turracher Höhe op de grens van Karinthië en de Steiermark is vanwege zijn klimatologische omstandigheden tot in Afrika bekend. Gematigde temperaturen, lucht zonder fijnstof en veel zon: ervaar het milde klimaat op de Turracher Höhe op een sportieve manier bij hotel Hochschober. Ook de professionele hardlopers uit Kenia hebben de voordelen van de alpine lucht hier ontdekt en slaan elk jaar hun zomertrainingskamp op de Turracher Höhe op. Wie hetzelfde wil doen als de Kenianen, kan van 14 tot 17 juni terecht voor een hardlooptraining door professionele trainers.

Hardlooptraining op hoogte op de Turracher Höhe
Reactie(s) Reageren?

door Jeff op 30 mei 2015

De Turracher Höhe is een heerlijke bestemming.... Wandelen, genieten van het prachtige landschap. Al meerdere malen geweest

door Verbist op 12 juni 2015

Het Davos van Steiermark, dat klinkt goed! Davos in Zwitserland is ons in ieder geval zeer goed bevallen.

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips