Het mooiste van Zwitserland: ‘Grand Tour of Switzerland’

Het mooiste van Zwitserland: ‘Grand Tour of Switzerland’

24 mei 2016

door Joris in Nieuws

Reizen door Zwitserland is een doel op zich. De 'Grand Tour of Switzerland’ verbindt 44 landschappelijke en culturele hoogtepunten van het land in één rondreis. De ruim 1600 kilometer lange route brengt vakantiegangers in vier taalregio’s, over vijf Alpenpassen, naar elf UNESCO-werelderfgoederen en langs 22 meren. De Grand Tour of Switzerland is verdeeld in 9 etappes en is met name geschikt voor reizen per auto of motor tussen april en oktober.

Droomtrajecten in Zwitserland

De Grand Tour of Switzerland verbindt alle hoogtepunten van Zwitserland. Wie het volledige traject wil volgen en voldoende tijd wil uittrekken voor stops of bezoekjes tijdens de rondreis, moet rekenen op een negendaagse rondrit. De rondrit is opgedeeld in negen etappes met aanrijroutes van aan de Zwitserse grens, onder meer vanuit Basel, Genève en Chiasso. Om het de reiziger gemakkelijk te maken, wordt voor elke etappe een droomtraject aangegeven dat adembenemende landschappen, spectaculaire bergpassen, karakteristieke dorpen en steile wijnbergterrassen aan elkaar rijgt. Cultuur, natuur, traditie, gastronomie, ontspanning én inspanning: ze lopen naadloos in elkaar over tijdens deze onvergetelijke ronde door Zwitserland.

Overnachten op maat

U kunt het negen dagen durende traject – met eigen auto, huurauto of motor – boeken en aan uw eigen wensen qua hotelcategorie aanpassen. Langs de unieke route liggen eersteklas hotels, typische Gasthäuser en historische pensions. Wie geen tijd heeft om de Grand Tour of Switzerland zelf voor te bereiden, kan een beroep doen op de Zwitserlandexperts. Zij kunnen het 9-daagse Grand Tour-arrangement boeken en allerhande tips geven. Ook de reisgids en wegenkaart Grand Tour of Switzerland van Kümmerly+Frey zijn inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie over de Grand Tour of Switzerland >>

Reactie(s) Reageren?

door Ojik op 28 mei 2015

Het lijkt me prachtig om met de trein door Zwitserland te reizen. Zo kun je pas echt van dat landschap genieten!

door Antoine op 30 mei 2015

Staat hoog op het lijstje om eens een dergelijke reis te maken

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips