Skip to navigation Skip to main content

Het mooiste van Zwitserland: ‘Grand Tour of Switzerland’

6504 - Het mooiste van Zwitserland: ‘Grand Tour of Switzerland’

Reizen door Zwitserland is een doel op zich. De 'Grand Tour of Switzerland’ verbindt 44 landschappelijke en culturele hoogtepunten van het land in één rondreis. De ruim 1600 kilometer lange route brengt vakantiegangers in vier taalregio’s, over vijf Alpenpassen, naar elf UNESCO-werelderfgoederen en langs 22 meren. De Grand Tour of Switzerland is verdeeld in 9 etappes en is met name geschikt voor reizen per auto of motor tussen april en oktober.

Droomtrajecten in Zwitserland

De Grand Tour of Switzerland verbindt alle hoogtepunten van Zwitserland. Wie het volledige traject wil volgen en voldoende tijd wil uittrekken voor stops of bezoekjes tijdens de rondreis, moet rekenen op een negendaagse rondrit. De rondrit is opgedeeld in negen etappes met aanrijroutes van aan de Zwitserse grens, onder meer vanuit Basel, Genève en Chiasso. Om het de reiziger gemakkelijk te maken, wordt voor elke etappe een droomtraject aangegeven dat adembenemende landschappen, spectaculaire bergpassen, karakteristieke dorpen en steile wijnbergterrassen aan elkaar rijgt. Cultuur, natuur, traditie, gastronomie, ontspanning én inspanning: ze lopen naadloos in elkaar over tijdens deze onvergetelijke ronde door Zwitserland.

Overnachten op maat

U kunt het negen dagen durende traject – met eigen auto, huurauto of motor – boeken en aan uw eigen wensen qua hotelcategorie aanpassen. Langs de unieke route liggen eersteklas hotels, typische Gasthäuser en historische pensions. Wie geen tijd heeft om de Grand Tour of Switzerland zelf voor te bereiden, kan een beroep doen op de Zwitserlandexperts. Zij kunnen het 9-daagse Grand Tour-arrangement boeken en allerhande tips geven. Ook de reisgids en wegenkaart Grand Tour of Switzerland van Kümmerly+Frey zijn inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie over de Grand Tour of Switzerland >>

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.