Skip to navigation Skip to main content

Bikeregio nr. 1: Tiroler Zugspitz Arena

6474 - Bikeregio nr. 1: Tiroler Zugspitz Arena
© Zillertal Arena

De Oostenrijkse vakantieregio Tiroler Zugspitz Arena (Tirol) mag zich tot de meest toonaangevende mountainbike-gebieden van Oostenrijk rekenen. Techniektraining van profs, recreatief fietsen langs ‘Caribisch’ aandoende bergmeren, een Freeride parcours en meer dan 100 kilometer bewegwijzerde routes maken de vakantieregio een grote speeltuin voor mountainbikers.

Approved Bike Area

Tiroler Zugspitz Arena, net over de grens bij Duitsland, heeft alles in huis om al meerdere malen achtereen onderscheiden te worden als ‘Approved Bike Area’. Mountainbikers kiezen, afhankelijk van conditie en ervaring, uit meer dan 100 bewegwijzerde routes met een totale lengte van 4330 kilometer en in totaal meer dan 100.000 hoogtemeters. De routes variëren in lengte, hoogte en moeilijkheidsgraad waardoor zowel ervaren bikers als recreatieve fietsers zich hier uit kunnen leven.

Freeride parcours

Op de Grubigstein in Lermoos vinden cracks in topconditie het professioneel freeride- traject ‘Forrest Thunder’ met nieuwe sportieve uitdagingen zoals springschansen, bruggen, heuvels en hindernissen. De start vindt plaats op 1.290 meter hoogte. De twee kilometer lange trail finisht in het dal op 930 meter hoogte, het stijgingspercentage is 33%. Op de hele route is het gebruik van veiligheidshelmen en andere lichaam-beschermende materialen verplicht.

Freeride parcours Tiroler Zugspitz Arena

In het spoor van de Romeinen

De Tiroler Zugspitz Arena ligt op de route van de Via Claudia Augusta, de oude Romeinse handelsweg tussen Zuid-Duitsland en Italië. Tegenwoordig is dit een prachtige fietsroute waarlangs de oude cultuur van het Romeinse Rijk tot leven komt. Voor de beklimming van de Fernpass kunnen gasten gebruik maken van de fietsshuttlebus ‘Via Claudia Augusta’. Tot oktober is deze shuttle drie keer per dag beschikbaar.

Online Tourenportal en GPS-navigatieroutes

Met de online Tourenportal op de website van Tiroler Zugspitz Arena creëren gasten uit verschillende categorieën, moeilijkheidsgraden en duur hun persoonlijke tour. Ook kunnen sportievelingen gebruik maken van mountainbike tochten per GPS. De navigatieroutes zijn eenvoudig en gratis via de website te downloaden. Op alle routes wordt 100% ontvangst gegarandeerd.

Online Tourenportal en GPS-navigatieroutes

Begeleid op pad

Wie de onbekende paden wil begaan, gaat met lokale experts op pad. Een aantal hotels heeft de handen ineengeslagen en een professioneel team van begeleiders samengesteld. Maar liefst zes dagen per week, in drie verschillende niveaus, worden er tochten georganiseerd. De gidsen zijn perfect op de hoogte van de omstandigheden, helpen bikers hun techniek te verbeteren en kennen alle speciale plekjes waar de standaard routes niet komen.

Klik hier voor meer informatie over de Tiroler Zugspitz Arena >>

Mountainbikegidsen Tiroler Zugspitz Arena
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.